Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Δ. Θεσσαλονίκης: «Αψυχολόγητη ενέργεια» η έξωση των ΕΔΙΑ και ΣΕΚΒΕ



Την έκπληξή του εκφράζει με ανακοίνωση ο δήμος Θεσσαλονίκης για την ειδοποίηση που απέστειλε η Κτηματική Υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών προς το Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος και την Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974 Κ. Μακεδονίας, καλώντας τους δύο φορείς να εγκαταλείψουν το διατηρητέο κτίριο, όπου στεγάζονται, στην οδό Θεοφίλου 13.
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Κτηματική Υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών ζητεί με έγγραφό της την έξωση από το διατηρητέο κτίριο στην Άνω Πόλη του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος και της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974 Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας, που στεγάζονται εκεί από το 1998 επιτελώντας το πολιτιστικό και ιστορικό τους έργο.
Οι φορείς δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως «καταληψίες» και κοινοί παραβάτες του νόμου, όταν μάλιστα ασκούν δραστηριότητα η οποία  άπτεται της διατήρησης της ιστορικής μνήμης, συντελεί στη διάσωση της πνευματικής παράδοσης και στη διεύρυνση των πολιτιστικών δράσεων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.
Μετά από αυτήν την παντελώς αψυχολόγητη ενέργεια -ιδιαίτερα σε τέτοιες εποχές- ο δήμος πρόκειται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το εν λόγω οίκημα να περιέλθει κατά χρήση στην κατοχή του».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου