Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Στην ενημέρωση των κατοίκων της Ευκαρπίας θα στραφεί ο Σύνδεσμος ΟΤΑ


Στην απευθείας ενημέρωση της κοινωνίας της Ευκαρπίας θα στραφεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης σχετικά με το έργο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή.

Με τον τρόπο αυτό, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του συνδέσμου, Σωκράτης Φάμελλος, αναφέρει ότι θα γίνει μια προσπάθεια επίλυσης οποιασδήποτε αμφισβήτησης και ενδεχόμενης παραπληροφόρησης, καθώς όπως τονίζει, διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης ότι υπάρχει ακόμη έλλειμμα πληροφόρησης για το θέμα.

«Η διαβούλευση, με την μορφή που αποφάσισε το ΔΣ του συνδέσμου, ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με κάποιον απολογισμό των θέσεων που διατυπώθηκαν, προέκυψε ένα μεικτό κλίμα. Υπέρ του έργου τάχθηκαν το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και η ΝΔ, το ΤΕΕ, η Περιφέρεια και το αρμόδιο υπουργείο ενώ κατά, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Οικολόγοι, το ΔΣ του δήμου Παύλου Μελά και το δίκτυο των φορέων και συλλόγων της περιοχής της Ευκαρπίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «ο Σύνδεσμος μετά τη διαβούλευση παρουσίασε μια πλήρη πρόταση για αλλαγές σε βασικά χαρακτηριστικά του έργου ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία του». Σε κάθε περίπτωση τονίζει ότι «ο Σύνδεσμος δεν έχει τελειώσει σε επίπεδο αποφάσεων και θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την κατασκευή του έργου». Σε αυτό το μήκος κύματος θα επιχειρήσει παρέμβαση στη διαχειριστική επιτροπή που διαχειρίζεται το θέμα της χρηματοδότησης του έργου.

Στο μεταξύ, την αντίδρασή του στη μη συνέχιση της κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή της Ευκαρπίας εκφράζει με ανοιχτή επιστολή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Συνδέσμου ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης. Ο Σύλλογος καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς της πόλης να υποστηρίξουν τη συνέχιση της κατασκευής του ΣΜΑ και απευθύνει έκκληση στη Διυπουργική Επιτροπή για την Παρακολούθηση Εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων να λάβει μέτρα για να αποτραπεί η απένταξη του έργου.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά εξέφρασε, σε απόφασή του κατά πλειοψηφία, την αντίθεσή του στην κατασκευή του ΣΜΑ.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του δήμου για δωρεάν σίτιση απόρων και τις Κυριακές


Την υλοποίηση του προγράμματος της δωρεάν σίτισης απόρων πολιτών συνεχίζει από τις 9 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή ο δήμος Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο φορέων. 

Η παροχή του γεύματος σε 300 καταγεγραμμένα άτομα θα γίνεται κατά τη διάρκεια του έτους, εκτός των επίσημων αργιών, στις εγκαταστάσεις της Φοιτητικής Λέσχης. Η συγκεκριμένη δράση του δήμου Θεσσαλονίκης έρχεται να προστεθεί στα γεύματα που προσφέρονται σε καθημερινή βάση σε απόρους (πλην Σαββατοκύριακου) επί της οδού Αμύντα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Τούμπα: Εκδηλώσεις σήμερα και αύριο στο πολιτιστικό κέντρο


Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, η 4η δημοτική κοινότητα διοργανώνει σήμερα Δευτέρα 3 και αύριο Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλη. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον περιβάλλοντα χώρο του πολιτιστικού κέντρου Τούμπας (πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού).

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012
-18:00. Έναρξη εκδηλώσεων. Ιστορική ανάλυση από τους καθηγητές του ΑΠΘ, Σπύρο Σφέτα, ιστορικό και Βενιαμίν Καρακοστάνογλου, διεθνολόγο.
-19:30. Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τους συλλόγους: Ιδαία Γη, Ρωμιοσύνη, Διόνυσος Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγ. Θεράποντας και πολιτιστικός σύλλογος Αγ. Παντελεήμονος Αμυνταίου.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012
-19:30. Οι σχολές χορού «Let's Dance» θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με Λατινοαμερικάνους, Ευρωπαίους Hip Hop, και Oriental.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com