Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Στον χάρτη της παγκόσμιας μουσικής η Θεσσαλονίκη


Στο χάρτη της βιομηχανίας της παγκόσμιας μουσικής μπήκε η Θεσσαλονίκη έπειτα από την κατά γενική ομολογία απολύτως επιτυχή διοργάνωση της 18ης World Music Expo – Womex το διάστημα 17-21 Οκτωβρίου, αποκτώντας έτσι άλλη μια ευκαιρία διεθνούς αναγνωρισιμότητας, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά διάλογος για τη διαχείριση απορριμάτων

 
Πρωτοβουλία έναρξης διαλόγου για τον νέο περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει ο σύνδεσμος ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Η πρωτοβουλία αυτή εκδηλώνεται εν μέσω του κλίματος των έντονων αντιδράσεων των κατοίκων της Ευκαρπίας για την κατασκευή του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή τους.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρία μέλη εγκληματικής ομάδας για ναρκωτικά


Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί δύο αλλοδαποί ηλικίας 29 και 39 ετών και ένας 46χρονος Έλληνας, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Εγκληματική οργάνωση» και παράβαση του νόμου «Περί Ναρκωτικών». Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω συνέστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό την εμπορία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και ειδικότερα ακατέργαστης κάνναβης από την Λάρισα στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: Με προσωπικό ασφαλείας η καθαριότητα στο ΑΠΘ


Τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας 20 ατόμων που θα συγκεντρώνεται καθημερινά στην Οδοντιατρική Σχολή από τις 6 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, προκειμένου να διατίθεται για τις ανάγκες καθαριότητας του πανεπιστημιακού campus του ΑΠΘ, αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με την διαδικασία έκδοσης προσωρινής διαταγής, έπειτα από προσφυγή που έκανε η εργολαβική εταιρία «Οικολογική Α.Ε» κατά των απεργιών των εργολαβικών υπαλλήλων.

Θεσσαλονίκη: Μικρογεύματα για μαθητές σε σχολεία των δήμων Παύλου Μελά και Κορδελιού - Ευόσμου

Τα τρόφιμα διατίθενται απευθείας στις οικογένειες με διακριτικό τρόπο


Διανομή τροφίμων σε οικογένειες παιδιών του δημοτικού σχολείου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και διαπιστώθηκε ότι δεν σιτίζονταν σωστά ξεκίνησε ο δήμος Παύλου Μελά, σε συνεργασία με τις κοινωνικές του υπηρεσίες, τους συλλόγους γονέων και τον σύλλογο εθελοντών της περιοχής.

Δ. Θεσσαλονίκης: Μείωση 10% των δημοτικών τελών - Απαλλάσσονται οι μετρόπληκτοι


Στη μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% για τις κατοικίες και κατά 6% για τις επιχειρήσεις προχωρά η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2013, σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν ιδιώτες και επιχειρηματίες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση.

Θεσσαλονίκη: Νέα δεδομένα για το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς


Νέα δεδομένα για το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς διαμορφώνονται μετά την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης να δεχτεί το αίτημα του δήμου Καλαμαριάς, ώστε να μην δομηθεί η παραθαλάσσια ζώνη. Για το θέμα αυτό είχαν προκύψει πριν από ενάμισι περίπου μήνα έντονες αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής στις εργασίες ανοικοδόμησης που ξεκίνησαν σε οικόπεδο μπροστά στη θάλασσα.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εθελοντών του ΚΙΑ στο ΑΧΕΠΑ

Ζητούν νοσοκομειακή περίθαλψη για τους ανασφάλιστους


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ημίωρο συμβολικό αποκλεισμό του εισπρακτικού μηχανισμού του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ πραγματοποίησαν το πρωί εθελοντές γιατροί του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης (ΚΙΑ), ζητώντας άρση του αποκλεισμού των ανασφάλιστων από τη νοσοκομειακή περίθαλψη. Στη συνέχεια έκαναν παρέμβαση στο διοικητή του ΑΧΕΠΑ Γεώργιο Βέργουλα, ζητώντας να δεχτεί στο νοσοκομείο τους ανασφάλιστους και τις ευπαθείς ομάδες που έχουν ανάγκη περίθαλψης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη


Μεγάλος αριθμός ατόμων με αναπηρίες, μέλη συλλόγων παραπληγικών, τυφλών, καρκινοπαθών, αυτιστικών, συνδρόμου Down συγκεντρώθηκαν το πρωί μπροστά στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο ΣΜΑ Ευκαρπίας


Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης και της δημοτικής αρχής του Παύλου Μελά στο χώρο όπου κατασκευάζεται ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία. Κάτοικοι και αντιπροσωπεία του δήμου συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο χώρο του ΣΜΑ και απαίτησαν εκ νέου από τον εργολάβο να σταματήσει τις εργασίες, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν παρκάρισμα στο κέντρο


Αρχίζει από την ερχόμενη Τρίτη 30 Οκτωβρίου η περίοδος υποβολής αιτήσεων στην α' δημοτική κοινότητα Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση του Σήματος Κατοίκου στους μόνιμους κατοίκους του κέντρου της πόλης για το 2013, στο πλαίσιο του μέτρου της ελεύθερης στάθμευσης. Η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ιων. Δραγούμη - λεωφ. Νίκης - Νικ. Γερμανού - Αγγελάκη - Εγνατία (ζυγοί οικοδομικοί αριθμοί) χαρακτηρίζεται ως περιοχή σήματος κατοίκου Θ1, ενώ η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Εθν. Αμύνης - Αγ. Δημητρίου (ζυγοί οικοδομικοί αριθμοί) - Ι. Δραγούμη - Εγνατία (μονοί οικοδομικοί αριθμοί) χαρακτηρίζεται ως περιοχή Σήματος Κατοίκου Θ2.

Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμοί σε στρατόπεδο στη Θέρμη

Συναγερμός σήμανε σήμερα τα ξημερώματα σε στρατόπεδο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ, χωρίς πάντως να πετύχουν τον 40χρονο αρχιφύλακα που εκείνη την ώρα εκτελούσε υπηρεσία σκοπιάς. Το περιστατικό συνέβη στη 1.30 τα ξημερώματα. Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες χρησιμοποίησαν πιθανότατα αεροβόλο όπλο με το οποίο «βρήκαν» την περίφραξη του στρατοπέδου. Αμέσως μετά την πράξη τους ανέπτυξαν ταχύτητα και τράπηκαν σε φυγή. Ο 40χρονος είναι καλά στην υγεία του, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Θέρμης.

Θεσσαλονίκη: Μουσική παράσταση από τις χορωδίες του Δ. Αλεξάνδρειας


Συναυλία ελληνικής μουσικής θα παρουσιάσουν οι πολυβραβευμένες στην Ελλάδα και το εξωτερικό χορωδίες του δήμου Αλεξάνδρειας στο δημοτικό θέατρο «Άνετον» της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 19.00, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.