Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Πρόστιμα σε επιχειρήσεις εμπορίας βιβλίων της Θεσσαλονίκης

Από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για εναρμονισμένες πρακτικές


Πρόστιμα συνολικού ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ επέβαλε σε τρεις επιχειρήσεις εμπορίας βιβλίων της Θεσσαλονίκης η Επιτροπή Ανταγωνισμού, κρίνοντας ότι αυτές παραβίασαν τη νομοθεσία που αφορά τον καθορισμό εκπτωτικής πολιτικής και προέβησαν σε συμφωνίες/εναρμονισμένες πρακτικές, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών της πόλης (ΣΒΘ).

Θεσσαλονίκη: Το ψήφισμα του κεντρικού δήμου για τους υπαλλήλους


Ομόφωνη απόφαση για τη μη αποστολή λίστας στην Κεντρική Διοίκηση με ονόματα υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

Θεσσαλονίκη: Ληστεία σε μπαρ στον Εύοσμο

Το ποσό των 900 ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν από το ταμείο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Εύοσμο, δυο άγνωστα άτομα. Όπως καταγγέλθηκε στην αστυνομία, οι δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη με ένα μαχαίρι και ένα όπλο και άρπαξαν τα χρήματα. Στη συνέχεια οι άγνωστοι, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, τράπηκαν σε φυγή.

Δ. Θεσσαλονίκης: Εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια του Erasmus

Πάνω από δύο εκατομμύρια φοιτητές μετακινήθηκαν με το πρόγραμμα


Την κεντρική εκδήλωση της Ελλάδας για τη συμπλήρωση των 25 χρόνων λειτουργίας του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus για τις ανταλλαγές και τη μετακίνηση φοιτητών και εκπαιδευτικού προσωπικού μεταξύ πανεπιστημίων όλης της Ευρώπης θα φιλοξενήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεργασίας με το γραφείο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκδήλωση για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί


Ημερίδα μνήμης και τιμής στους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης του 1941-44 θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Συκεών, επί της οδού Μαρίνου Αντύπα. Θέματα της ημερίδας θα είναι «Η Εθνική Αντίσταση στις “εκτός των Τειχών” βόρειες συνοικίες της Θεσσαλονίκης», από τον συγγραφέα-ιστορικό Κωνσταντίνο Νίγδελη και «Η Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής», από το δάσκαλο Ηλία Σαπρανίδη, πρόεδρο του παραρτήματος Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) Συκεών. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν σπάνια ντοκουμέντα.

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για το θάνατο των 4 νεογνών στο «Παπαγεωργίου»


Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, για το θάνατο των τεσσάρων νεογνών που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», έδωσε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Λάμπρο Τσίγκα.

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη εργαζομένων σε δημαρχεία της πόλης


Σε καταλήψεις των δημαρχείων Θεσσαλονίκης, Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά προχώρησαν από το πρωί οι εργαζόμενοι στους δήμους, αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης και στη διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά σε απολύσεις και μετακινήσεις (μετατάξεις) στο δημόσιο τομέα.

Δ. Θεσσαλονίκη: Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τις απολύσεις


Συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης. Μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη της έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου θα είναι η λήψη απόφασης «για τις επιπτώσεις στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016».