Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Αυξημένες κατά 10.000 οι διανυκτερεύσεις Ρώσων στα ξενοδοχεία


Αυξημένες κατά 10.000 σε σχέση με το 2011 εμφανίζονται φέτος οι διανυκτερεύσεις τουριστών από τη Ρωσία σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολου Τζιτζικώστα με τον γενικό γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Νίκο Καραχάλιο και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιο Λιάσκο.

Θεσσαλονίκη: Ένα πρωτότυπο ξενοδοχείο... αυτοψυχανάλησης


Τη δυνατότητα αυτοψυχανάλησης δίνει στους πελάτους του ένα πρωτότυπο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, όπου με το «check in» έρχονται αντιμέτωποι με τις φοβίες τους. Συγκεκριμένα, απαντούν σε ένα ερωτηματολόγιο και μετά τη διάγνωση, μία «νοσοκόμα» τους πηγαίνει για την ανάλογη θεραπεία σε έναν θάλαμο ψυχιατρείου ή ακόμη στην… απομόνωση, ένα δωμάτιο ασφυχτικά γεμάτο από μαξιλάρια!

Θεσσαλονίκη: Από το Δεκέμβριο στο δίκτυο ελληνικών πράσινων πόλεων


Την Ιδρυτική Διακήρυξη και το Καταστατικό του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων - Green Greek Cities αναμένεται να υπογράψει μέσα στον Δεκέμβριο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Η δημιουργία του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων (ΔΕΠΠ), από τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των τοπικών αρχών γύρω από θέματα του περιβάλλοντος και στην ανταλλαγή γνώσεων και τεχνογνωσίας.

Openhouse: Η Θεσσαλονίκη ένα απέραντο μουσείο


Εξήντα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια της Θεσσαλονίκης ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό και παρουσιάζουν δωρεάν την αρχιτεκτονική τους, μετατρέποντας με τη δράση την πόλη σε ένα μεγάλο μουσείο. Πρόκειται για τη δράση Open House που θα πραγματοποιηθεί στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου 2012.

Θεσσαλονίκη: 450 τόνους υλικών ανακύκλωσε το 2011 ο Οργανισμός Λιμένος


Περίπου 450 τόνους υλικών ανακύκλωσε το 2011 ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), παραδίδοντάς τα σε πιστοποιημένους φορείς. Μάλιστα, στην ποσότητα αυτή που αφορά υλικά όπως χαρτί και γυαλί θα πρέπει να προστεθούν εκατοντάδες ακόμη τόνοι που αφορούν άλλα απορρίμματα και απόβλητα, όπως έλαια μηχανών, ξύλινες και μεταλλικές συσκευασίες και ελαστικά.

Θεσσαλονίκη: Στις 10 Νοεμβρίου η παρουσίαση του προγράμματος «Creativity for.th.»


Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η δημόσια παρουσίαση του προγράμματος «Creativity for.th.» στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο και καινοτόμο σχεδίο με προεκτάσεις στον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση, το οποίο υλοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους μη κερδοσκοπικούς φορείς Creativitity Platform και ΔΥΝΑΜΟ project-space.

Διεθνές Συνέδριο Βιοκαυσίμων «Bio4SuD» στη Θεσσαλονίκη


Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Bio fuels for Sustainable Development of Southern Europe» (Bio4SuD) διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στη Θεσσαλονίκη, στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2012.

Θεσσαλονίκη: Ενίσχυση των απόρων από το Δ. Νεάπολης - Συκεών


Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ενισχύει άπορες οικογένειες, στις οποίες θα διατεθούν μέσω του γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής δωροεπιταγές για την προμήθεια τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Δύο συλλήψεις για χρέη στη Θεσσαλονίκη


Σε δύο συλλήψεις για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο προχώρησε σήμερα το πρωί η αστυνομία του τμήματος Αναζητήσεων της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, συνελήφθη μία 52χρονη μέλος εταιρείας εμπορίας χρωμάτων για οφειλές προς το δημόσιο συνολικού ύψους 121.716,74 ευρώ. Επιπλέον, συνελήφθη 53χρονος διαχειριστής εταιρείας εμπορίας χρωμάτων για οφειλές ύψους 211.596,05 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ για δύο μέρες


Προβλήματα στις μετακινήσεις θα αντιμετωπίσουν οι επιβάτες την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, λόγω της συμμετοχής του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) στη 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν την Τρίτη 6 Νοέμβρη να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και την Τετάρτη 7 στάση εργασίας για όλο το προσωπικό από 11.00 π.μ. έως 16.00 μ.μ. Στην 24ωρη της Τρίτης, σύμφωνα με τα οριζόμενα θα υπάρξει προσωπικό Ασφαλείας που θα ανακοινωθεί από τις υπηρεσίες του οργανισμού.

Δ. Θεσσαλονίκης: Νέα επιχείρηση σκούπα κατά της «πειρατείας» των μπλε κάδων


Νέα αιφνιδιαστική εξόρμηση του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το πρωί στην περιοχή πλησίον του ιερού ναού Αγίων Πάντων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου της «πειρατείας» των μπλε κάδων και της απελευθέρωσης των κοινόχρηστων χώρων που μετατρέπονται σε ανθυγιεινές εστίες μόλυνσης.

Δ. Θεσσαλονίκης: Πρόγραμμα εμβολιασμού για απόρους από τη Δευτέρα


Ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα το πρόγραμμα αντιγριπικού εμβολιασμού του δήμου Θεσσαλονίκης σε ενήλικες άπορους και ανασφάλιστους κατοίκους ή δημότες, που πραγματοποιείται στη διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 53-55, 3ος όροφος).

Θεσσαλονίκη: Περισσότερα από 500.000 βιβλία σε χαμηλές τιμές στο 1ο Παζάρι Βιβλίου


Περισσότεροι από 500.000 τόμοι βιβλίων όλων των κατηγοριών και των εκδοτών, διατίθενται στους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές σε ένα οργανωμένο περίπτερο που στήθηκε έξω από την πύλη της ΔΕΘ (απέναντι από την ΧΑΝΘ), με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει η αυλαία για το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου


Με μια λιτή τελετή ανοίγει αυλαία το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σήμερα στις 20.30 στην ιστορική έδρα του θεσμού, το Ολύμπιον. Μετά την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης θα προβληθεί η πολυσυζητημένη ταινία Holy Motors του γάλλου σκηνοθέτη Λεός Καράξ / Leos Carax.

Νέους χώρους στάθμευσης δικύκλων στο κέντρο σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης

«Τάξη» στην εικόνα που παρουσιάζεται με τα δεκάδες δίκυκλα οχήματα, τα οποία βρίσκονται παρκαρισμένα επάνω σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους καταλαμβάνοντας παράνομα ζωτικό χώρο των πεζών, επιχειρεί να βάλει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη απατεώνας που πουλούσε «μαϊμού» ασφαλιστικά συμβόλαια

Σαρανταπεντάχρονος εξαπάτησε έντεκα ανυποψίαστους επιχειρηματίες και ιδιώτες από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, από τους οποίους απέσπασε πάνω από 83.000 ευρώ, πουλώντας τους «μαϊμού» ασφαλιστικά συμβόλαια που υποτίθεται ότι θα τους απέφεραν ελκυστικά επιτόκια.

Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη


Τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Στις 10.00 εργαζόμενοι στο μετρό θα συγκεντρωθούν σε εργοτάξιο για να διαμαρτυρηθούν που είναι απλήρωτοι. Στις 11.00 εργολαβικοί εργαζόμενοι στο ΑΠΘ που απεργούν γιατί είναι απλήρωτοι, θα συγκεντρωθούν μαζί με φοιτητές έξω από την πρυτανεία, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο αν θα ακολουθήσει πορεία. Την ίδια ώρα έξω από την εταιρία παροχής φυσικού αερίου στην οδό Μοναστηρίου θα συγκεντρωθούν πολίτες που ζητάνε να μην κόβεται το αέριο σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Τέλος, στις 11.30 απλήρωτοι εργαζόμενοι του ζαχαροπλαστείου «Χατζή» θα συγκεντρωθούν έξω από το κατάστημα στην οδό Βενιζέλου.