Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Δ. Νεάπολης-Συκεών: Κλιματιζόμενοι χώροι και ελεύθερη είσοδος στο δημοτικό κολυμβητήριο μέχρι την Τετάρτη


Ανοιχτοί θα παραμείνουν από σήμερα έως και την Τεταρτη οι κλιματιζόμενοι δημοτικοί χώροι για την αντιμετώπιση του καύσωνα, ενώ ελεύθερη θα είναι και η είσοδος στο δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών.
Η κατάσταση θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες στην περίπτωση που συνεχιστούν οι ίδιες συνθήκες για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Στην κατεύθυνση αυτή με εντολή του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, έχει προγραμματιστεί να παραμείνουν ανοικτοί από το πρωί έως το βράδυ όλοι οι κλιματιζόμενοι δημοτικοί χώροι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως άλλωστε συνέβη και στις προηγούμενες περιπτώσεις επικράτησης υψηλών θερμοκρασιών.
Συγκεκριμένα, από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη ανοιχτά θα παραμείνουν τα συνολικά εννέα ΚΑΠΗ και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, η αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών (αυλόγυρος δημαρχείου), η αίθουσα του πρώην δημοτικού συμβουλίου Πεύκων, ο ισόγειος χώρος του πρώην δημαρχείου Νεάπολης, καθώς και το πολιτιστικό κέντρο Συκεών (8 πμ-10 μμ, Κομνηνών 38).
Επιπλέον, το δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 10:30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το οποίο θα μπορεί να απολαύσει δροσερές βουτιές υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση εξειδικευμένων στελεχών. Το κολυμβητήριο βρίσκεται στο Πολυαθλητικό Κέντρο στην περιοχή του Κρυονερίου και η πρόσβαση σε αυτό είναι εφικτή με τις αστικές γραμμές 28, 23 και 18. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες καλώντας στο τηλέφωνο 2310 200327.
Σε όλους τους χώρους θα βρίσκονται μέλη του προσωπικού των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου για την παροχή κάθε βοήθειας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

ΕΣΘ: Καμία συμφωνία για το άνοιγμα καταστημάτων τα Σαββατοκύριακα της ΔΕΘ


Διαφωνία έχει ενσκήψει μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και επαγγελματικών φορέων της πόλης όσον αφορά το ενδεχόμενο να μείνουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα του κέντρου τα δύο Σαββατοκύριακα λειτουργίας της 77ης ΔΕΘ.
Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο νέο δημαρχιακό μέγαρο με θέμα τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο δήμος Θεσσαλονίκης -μέσω ανακοίνωσης- ζητούσε «να υποδεχτούμε με ανοιχτή την αγορά όλα τα Σαββατοκύριακα της έκθεσης τους επισκέπτες και τους φίλους της Θεσσαλονίκης, δείχνοντας ότι παρόλη την εξαιρετικά δυσάρεστη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα μας αλλά και μεγάλο μέρος της Ευρώπης, είμαστε αποφασισμένοι όλοι μαζί να παλέψουμε για να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία».
Ωστόσο, με σημερινές τους ανακοινώσεις τόσο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος υποστηρίζουν πως ουδέποτε στη σύσκεψη υπήρξε ομοφωνία γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.
«Το ΕΕΘ έχει κατά καιρούς συμμετάσχει στο διάλογο για πιθανό άνοιγμα της αγοράς κάποιες Κυριακές το χρόνο κι έχει υποστηρίξει ότι αυτό θα ήταν θετικό υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που προφανώς δεν ισχύουν στην περίπτωση του διημέρου των εγκαινίων της ΔΕΘ. Σε μία πόλη που είναι «πολιορκημένη» από διαδηλωτές και «στρατοκρατούμενη», σε μία πόλη – φρούριο επί τριήμερο, καμία αγορά δεν μπορεί να δουλέψει», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο.
Ο Εμπορικός Σύλλογος από την πλευρά του αναφέρει: «Συμφωνήσαμε στο να προσπαθήσουμε όλοι για την όσο το δυνατόν πιο ομαλή λειτουργία της πόλης εκείνες της ημέρες, συμφωνήσαμε να υποδεχτούμε τους επισκέπτες με τον καλύτερο τρόπο, αλλά ποτέ δεν συμφωνήσαμε στο να ανοίξει η αγορά τις δύο Κυριακές που διαρκεί η ΔΕΘ».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση εργαζόμενων στο Ιπποκράτειο



Η κάλυψη των κενών θέσεων και η καταβολή των δεδουλευμένων είναι τα αιτήματα των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης που πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου.
Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι δεν τους έχουν καταβληθεί οι υπερωρίες, οι αργίες και τα νυχτερινά το τελευταίο πεντάμηνο και προειδοποίησαν για συνέχιση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν τους δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των δεδουλευμένων.
Σημειώνεται ότι λόγω της κινητοποίησης τα τμήματα του Ιπποκράτειου λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θεσσαλονίκη: Από την Τετάρτη η καταβολή προνοιακών επιδομάτων



Κανονικά αρχίζει μεθαύριο, Τετάρτη 8 Αυγούστου το πρωί, η διαδικασία καταβολής στους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων που αφορούν το δίμηνο Μαΐου– Ιουνίου 2012.
Όπως ανακοινώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης, η διαδικασία γίνεται πλέον σύμφωνα με το νέο τρόπο καταβολής των επιδομάτων (μέσω των διατραπεζικών συστημάτων ΔΙΑΣ ΑΕ) με  έναρξη την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012 και στο εξής οι δικαιούχοι θα μπορούν να τα εισπράξουν μέσω του ειδικού λογαριασμού τους.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Η «Θεσσαλονίκη 2012» στο διαδίκτυο



Μέσω του internet και των social media (ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης) επιλέγει η διοργάνωση του «Θεσσαλονίκη 2012» να προβάλλει και να προωθήσει την πόλη αλλά και να τη συνδέσει κυρίως με τους νέους.
Η διοργανωτές καλούν τον κόσμο να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, να συμμετέχουν και να ενημερώνονται για ότι νεότερο μέσα από την ιστοσελίδα www.thessaloniki2012.gr, τον λογαριασμό facebook «Θεσσαλονίκη2012 | Thessaloniki 2012» και τον λογαριασμό twitter «Thessaloniki12»
«Ορίζοντας έναν βασικό στόχο για τον εορτασμό του έτους 2012 που συνδέει την ιστορικότητα της πόλης με την μελλοντική αναπτυξιακή της προοπτική, καλούμε μέσα από τα διαδικτυακά μέσα επικοινωνίας την ίδια την πόλη σε ένα διάλογο για τη διεύρυνση των δράσεων του έτους 2012. Σκοπεύοντας παράλληλα στην προβολή της σύγχρονης εικόνας μιας πόλης νεανικής, δημιουργικής, δυναμικής, αναδεικνύουμε τις δυνατότητες, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης για τα επόμενα χρόνια. Με το συγκεκριμένο αυτό εγχείρημα στοχεύουμε η προσπάθεια αυτή να είναι συλλογική καθώς και να έχει τη συμμετοχή και στήριξη όλων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του «Θεσσαλονίκη 2012».
Για αυτό το σκοπό υπάρχει στη νέα ιστοσελίδα ειδική εφαρμογή με τον τίτλο «Προτάσεις από την πόλη για την πόλη», με την οποία η διοργάνωση του «Θεσσαλονίκη 2012» στοχεύει να αποτελέσει όχι μόνο φορέα διεθνούς ανάδειξης του συνόλου της δραστηριότητας της Θεσσαλονίκης σε κάθε τομέα, αλλά να υποστηρίξει και να προβάλει ισότιμα και με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της -παράλληλα με τις δικές της πρωτοβουλίες- κάθε αξιόλογη πρωτοβουλία ή δράση που προέρχεται από την ίδια την πόλη, φορείς ή ιδιώτες, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων σε μια προσπάθεια κοινής διεθνούς προβολής και επικοινωνίας της δραστηριότητας της πόλης σε κάθε τομέα, σε επίπεδο επιχειρηματικό, πολιτιστικό, τουριστικό, περιβαλλοντικό, εκπαιδευτικό, εμπορικό, κα.
Επιπλέον, αντίστοιχη εφαρμογή με τον τίτλο «Συμμετοχή Πολιτών» υπάρχει στην ιστοσελίδα για τη δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην υλοποίηση των δράσεων. Σκοπός του «Θεσσαλονίκη 2012» είναι η μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση και συμμετοχή των κατοίκων της πόλης -και ιδιαίτερα των νέων- σε αυτόν τον εορτασμό, με κοινό στόχο τα σημαντικά άμεσα οφέλη που μπορεί να φέρει στην πόλη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Συνεχίζεται και σήμερα το Πανηγύρι Σωτήρος στην Καλαμαριά



Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή του κόσμου ξεκίνησε χθες το διήμερο πανηγύρι του Σωτήρος που ο δήμος Καλαμαριάς τιμώντας κατά παράδοση τη μεγάλη γιορτή της Μεταμόρφωσης διοργανώνει κάθε χρόνο στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού.
Μετά την περιφορά της εικόνας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στις 7 το απόγευμα και τον Εσπερινό που ακολούθησε χθες παραμονή της μεγάλης γιορτής, η πλατεία πλημμύρισε από ήχους της ποντιακής λύρας και αναβίωσε το ποντιακό πανηγύρι, ανασύροντας μνήμες από την πατρίδα, δίνοντας την ευκαιρία στους νεώτερους να γνωρίσουν τον τρόπο διασκέδασης των παλιότερων γενεών.
Τους Καλαμαριώτες καλωσόρισε στην πλατεία «Προσφυγικού Ελληνισμού» ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για τη μεγάλη γιορτή της Καλαμαριάς για τις μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται αυτό το καλοκαίρι στην Καλαμαριά, για τα έργα που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς και για το σχεδιασμό και την  υλοποίηση κοινωνικών δράσεων για τους πολίτες σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον τόπο.
Στο καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς πήραν μέρος τα χορευτικά των ποντιακών συλλόγων Καλαμαριάς «Αδελφότητα Κρωμναίων Καλαμαριάς», «Σύλλογος Καυκασίων Καλαμαριάς ο Προμηθέας», «Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς» και «Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος οι Μίθριοι».
Σήμερα στις 9.30 το βράδυ, δεύτερη και τελευταία μέρα της μεγάλης γιορτής, τα συγκροτήματα της Καλαμαριάς θα χορέψουν σε ενιαίο πρόγραμμα.
Στο μουσικό μέρος της βραδιάς θα πάρουν μέρος από την «Αδελφότητα Κρωμναίων» οι Σάββας Παρασκευόπουλος - (λίρα), Γαβριήλ Σιδηρόπουλος (λίρα-τραγούδι), Τάσος Ιμιρτζίδης (νταούλι). Από το «Σύλλογο Καυκασίων» οι Αδελφοί Ιακωβίδη (Νίκος στα κρουστά, Γιώργος στο κλαρίνο, Στέλιος στο ακορντεόν), ο Δημήτρης Αθανασιάδης (λίρα) και από τον ποντιακό σύλλογο ο Χρήστος Χρυσοπουλίδης (λίρα).

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη επιχειρηματία για χρέος 3,5 εκατ. ευρώ


 

Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα στη Θεσσαλονίκη 55χρονος διαχειριστής επιχείρησης γουναρικών – δερμάτινων ειδών για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το χρέος του συλληφθέντα, η επιχείρηση του οποίου εδρεύει στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, ανέρχεται σε 3.496.979,35 ευρώ και αφορά το χρονικό διάστημα από το Φεβρουάριο του 2004 έως το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.
Ο 55χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Ολοκληρώνεται το σχολικό συγκρότημα στο Ασβεστοχώρι



Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και στην περίοδο των θερινών διακοπών οι εργασίες κατασκευής και ολοκλήρωσης του νέου σχολικού συγκροτήματος γυμνασίου & λυκείου του Ασβεστοχωρίου, στη θέση «Μπουλουβάνια». 
Με πρωτοβουλία του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και της διοίκησης του δήμου ξεπεράστηκαν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια μεταξύ των πολλών εμπλεκομένων φορέων στην υλοποίηση του έργου, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του περιφερειακού συμβουλίου, του ελεγκτικού συνεδρίου, της υπηρεσίας εντελλομένων εξόδων, της περιφέρειας κλπ, που κρατούσαν για μήνες «καθηλωμένο»  το έργο και δημιουργούσαν σημαντικές αναβολές και κωλύματα στην ολοκλήρωσή του.
Ο δήμαρχος πραγματοποίησε σήμερα μια ακόμη επίσκεψη-επιθεώρηση στο εργοτάξιο, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλη Γεράνη και συζήτησε με τους εργολάβους επί τόπου την πορεία των εργασιών. Ανάλογες επισκέψεις θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα, ενώ θα ακολουθήσουν και συσκέψεις με την αρμόδια αντιδημαρχία και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου ώστε να επιτευχθεί η ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου και η παράδοσή του ολοκληρωμένου μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά.
Η χρηματοδότηση του νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος, που αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα στο πρόβλημα της σχολικής στέγης της περιοχής, γίνεται αποκλειστικά  με πόρους του δήμου, κάτι που επέτρεψε και τη συνέχιση των εργασιών του.     
«Παρά τα τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα που προέκυψαν, μια και για πρώτη φορά στο πανελλήνιο με ιδίους πόρους του δήμου ολοκληρώνεται ένα έργο τόσο κρίσιμο για την τοπική μας κοινωνία. Είμαι βέβαιος ότι οι θυσίες μας και των συμπολιτών μας θα δικαιωθούν  και τα παιδιά μας θα μπορούν να χαρούν ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο, όπως τους αξίζει», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Καϊτεζίδης. 
Να σημειωθεί ότι το σχολικό συγκρότημα ξεκίνησε να κατασκευάζεται με ευθύνη της νομαρχίας το έτος 2007 αλλά οι εργασίες του διακόπηκαν και παρέμεινε εργοτάξιο για χρόνια.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θεσσαλονίκη – Β. Ελλάδα: 470 μέρες για ραντεβού σε νοσοκομείο!



Υπομονή ακόμη και μέχρι τα τέλη του… 2013 χρειάζεται να κάνουν οι ασθενείς για να εξεταστούν σε κάποιο εξωτερικό ιατρείο νοσοκομείου της Βόρειας Ελλάδας! Ο χρόνος αναμονής «πήρε την ανηφόρα» και μαζί του και η ταλαιπωρία των πολιτών. Στη χειρότερη θέση βρίσκονται οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν μαστογραφία στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Για να κλείσουν ραντεβού στο τακτικό ιατρείο, πρέπει να περιμένουν 470 μέρες, δηλαδή 15,5 μήνες ή αλλιώς έως τα μέσα του Νοεμβρίου του 2013!
Ο χρόνος αναμονής έχει αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς στα δημόσια νοσοκομεία στρέφονται όλο και περισσότεροι πολίτες οι οποίοι δεν είναι σε θέση να πληρώσουν στον ιδιωτικό τομέα για να εξυπηρετηθούν πιο γρήγορα. Την ώρα που η προσέλευση μεγαλώνει κατά 30%-40%, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των γιατρών, το προσωπικό αλλά και οι υποδομές των νοσηλευτικών μονάδων δεν ενισχύονται για να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Αυτό έχει ως συνέπεια να εκτοξεύεται στα ύψη ο χρόνος αναμονής για μια τακτική εξέταση, γεγονός που αποτελεί ντροπή για το εθνικό σύστημα υγείας, καθώς βάζει σε απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδες πολίτες. Πολλοί από αυτούς μάλιστα επιλέγουν το δημόσιο νοσοκομείο επειδή το εμπιστεύονται και όχι μόνο για λόγους οικονομίας, όμως αυτό που εισπράττουν είναι... συστάσεις για υπομονή, εφόσον βέβαια καταφέρουν να κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού.

Ρεκόρ «στο περίμενε»
Στις πρώτες θέσεις των αρνητικών ρεκόρ για προγραμματισμένες εξετάσεις βρίσκονται τα εξωτερικά ιατρεία όπου αντιμετωπίζονται περιστατικά οφθαλμολογικά, διαβητολογικά, ρευματολογικά, ενδοκρινολογικά και γαστρεντερολογικά. Σε αρκετά νοσοκομεία όμως οι «ουρές» αφορούν πολύ περισσότερα ιατρεία, όπως υπερτασιολογικά, γυναικολογικά, εξειδικευμένα παιδιατρικά, νευρολογικά αλλά και γονιμότητας. Πολλές είναι και οι περιπτώσεις πολύμηνης αναμονής σε εξειδικευμένα ιατρεία που λειτουργούν μόνο σε νοσηλευτικά ιδρύματα μεγάλων πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης και στα οποία «αναγκάζονται» να απευθύνονται και, κατά συνέπεια, να συνωστίζονται, ασθενείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αφού αντίστοιχες υπηρεσίες δε βρίσκουν στον τόπο διαμονής τους. Η αναμονή που ξεπερνά και τον ένα χρόνο μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για τον ασθενή που δεν έχει άλλη επιλογή από το να περιμένει, λένε οι γιατροί, καθώς η υγεία του μπορεί στο μεταξύ να επιδεινωθεί.
Σύμφωνα με στοιχεία της 4ης ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) Μακεδονίας-Θράκης και της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας (25/07/2012), η μεγαλύτερη αναμονή αυτό το χρονικό διάστημα είναι 470 ημερών και καταγράφεται για μαστογραφία στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Ομως και στο «Παπαγεωργίου», για μια εξέταση νευροψυχολογίας θα πρέπει κανείς να περιμένει 212 μέρες (7 μήνες), ενώ στο ειδικό ορθοπεδικό ιατρείο οστεοπόρωσης 204, στο παιδοκαρδιολογικό 199 μέρες, στο γυναικείας γονιμότητας 192, στο ιατρείο παιδιατρικής- εφηβικής ιατρικής, όπως και στο λοιμώξεων, 189 μέρες. Ανάλογο διάστημα, 189 μέρες, θα περιμένει ένας γονιός για να εξεταστεί το παιδί του στο παιδοενδοκρινολογικό του Ιπποκρατείου αν επιχειρήσει να κλείσει ραντεβού αυτή την περίοδο, ενώ 180 μέρες είναι η αναμονή στο χειρουργείο μαστού στο Θεαγένειο.

Καμία μέριμνα
Την ώρα που η οικονομική κρίση «παράγει» αρρώστια και η στροφή των πολιτών προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι θεαματική, η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας κάνουν ό,τι μπορούν για να υποβαθμίσουν το ΕΣΥ και να μεταφέρουν το κόστος περίθαλψης στις τσέπες των ασθενών, υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος). «Καταγράφεται αύξηση της τάξης του 30% στην προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία, 17% στην κίνηση των κέντρων υγείας, 15% των εργαστηριακών εξετάσεων, 8% των νοσηλευθέντων και 7% των χειρουργικών επεμβάσεων», αναφέρει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Δημήτρης Βαρνάβας, σύμφωνα με τον οποίο, αντί να βελτιώνονται οι υποδομές και να προσλαμβάνεται προσωπικό, το ΕΣΥ συρρικνώνεται: οι 4.500 που θα γίνονταν το 2010 δεν έγιναν και τα κενά ξεπερνούν τα 5.500 πανελλαδικά.
Σχολιάζοντας τη μεγάλη αναμονή, ο γενικός διευθυντής του «Παπαγεωργίου», Γιώργος Χριστόπουλος, απέδωσε το φαινόμενο, μεταξύ άλλων, στην έλλειψη δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας: «Το νοσοκομείο δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες. Η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά στο ''Παπαγεωργίου'', όπου εξετάζονται ήδη 1.000 άτομα την ημέρα. Πάντοτε είχαμε πληρότητα, αλλά η προσέλευση έχει αυξηθεί αισθητά, κυρίως στα ειδικά ιατρεία όπου η αναμονή μεγάλωσε και λόγω της προτίμησης που δείχνουν οι πολίτες. Καλό είναι να απευθύνονται και σε άλλα νοσοκομεία». 
Πηγή: agelioforos.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com
 


Περισσότερες ειδήσεις από τη Β. Ελλάδα: http://lpyrgos-vellada.blogspot.com