Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: 25 συλλήψεις και 9 προσαγωγές από αστυνομική επιχείρηση σε στέκια αντιεξουσιαστών

Είκοσι πέντε άτομα συνελήφθησαν και άλλα εννέα προσήχθησαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης σε στέκια αντιεξουσιαστών και σε σπίτια.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εισέβαλλαν από το πρωί αρχικά σε στέκι αντιεξουσιαστών στην περιοχή του Πανεπιστημίου και αργότερα στο υπό κατάληψη κτίριο του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην Άνω Τούμπα, ενώ έφοδοι πραγματοποιήθηκαν και σε σπίτια ατόμων του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, εκρήξεις, βαριές σωματικές βλάβες και διακεκριμένες κλοπές. Οι πράξεις αυτές συνδέονται με επιθέσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα και αφορούν διενέξεις μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών.
Κατά την επιχείρηση στο πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς του συλληφθέντες. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ώρες από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι υπερβάσεις των ορίων του όζοντος

Αυξημένες τιμές όζοντος εξακολουθούν να καταγράφουν οι σταθμοί μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη μετά την έναρξη του φαινομένου στις αρχές Μαΐου, λόγω μεγάλης ηλιοφάνειας και υψηλών θερμοκρασιών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης του κοινού (180 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα) για το όζον την Παρασκευή στον σταθμό μέτρησης Ελευθέριου – Κορδελιού (με μέγιστη ωριαία τιμή 211 μg/m3) και στον σταθμό μέτρησης Πανοράματος (με μέγιστη ωριαία τιμή 198 μg/m3).

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Έφοδος αστυνομικών στο υπό κατάληψη ορφανοτροφείο

Έφοδο στο παλιό ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης, που εδώ και χρόνια βρίσκεται υπό κατάληψη από αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι αστυνομικές αρχές.
Όπως ανακοινώθηκε, η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε τις πρωινές ώρες και μέχρι στιγμής προσήχθησαν είκοσι άτομα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου εξετάζεται η συμμετοχή τους σε διάφορες επιθέσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα και κατά τις πρώτες πληροφορίες συνδέονται με διενέξεις μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών. Το κτίριο του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» βρίσκεται επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη και είναι ιδιοκτησίας του υπουργείου Υγείας. Εδώ και πολλά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί και τα τελευταία έξι χρόνια τελεί υπό κατάληψη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com