Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Παραδίδεται αύριο η Παιδική Χαρά Ραιδεστού στους πολίτες


Παραδίδεται αύριο στους δημότες η Παιδική Χαρά Ραιδεστού που βρίσκεται στην 1η δημοτική κοινότητα, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης στο πλαίσιο της χορήγησης πιστοποιητικού ποιότητας και ασφάλειας στις 23 Παιδικές Χαρές του δήμου Θεσσαλονίκης. Η παράδοση θα γίνει στις 9 το πρωί, παρουσία του αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη.

Θεσσαλονίκη: Από σήμερα η εφαρμογή τροχοσφικτήρων για την παράνομη στάθμευση



Ξεκίνησε από σήμερα να εφαρμόζεται από το δήμο Θεσσαλονίκης το σύστημα των τροχοσφικτήρων (δαγκάνες) για τα παρανόμως σταθμευμένα οχήματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Θεσσαλονίκη: Η πορεία του μετρό στο δημοτικό συμβούλιο


Η εξέλιξη και η πορεία των έργων του Μετρό Θεσσαλονίκης θα βρεθεί στο επίκεντρο της 25ης έκτακτης συνεδρίασής του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 11.00 το πρωί με συνολικά τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα στο ΑΠΘ

Το αδίκημα που θα διερευνηθεί είναι αυτό της παράβασης καθήκοντος

 
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε η απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ να αναστείλει συμβολικά -για σήμερα και αύριο- κάθε είδους εκπαιδευτική, ερευνητική και διοικητική δραστηριότητα του Ιδρύματος, με αίτημα την επίλυση οικονομικών και λειτουργικών προβλημάτων του πανεπιστημίου.

Θεσσαλονίκη: Νυκτερινός ημιμαραθώνιος την Κυριακή 21 Οκτωβρίου


Αγώνας δρόμου τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Οι δρομείς θα τρέξουν είτε τον ημιμαραθώνιο (21 χιλιόμετρα) είτε 5 χιλιόμετρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ, σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη των θεσμικών φορέων της πόλης. Θα είναι η πρώτη διοργάνωση που οι δρομείς θα ξεκινήσουν με το ηλιοβασίλεμα και θα τερματίσουν βράδυ στον Λευκό Πύργο.

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός δράσεων για την υποστήριξη της διαβίωσης παιδιών ΑμΕΑ


Συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία είχε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Αγκαθίδου, στο πλαίσιο εκπόνησης προγραμμάτων για τη στήριξη ατόμων με νοητική υστέρηση.

Θεσσαλονίκη: Στη γραφειοκρατία τα ρίχνει ο δήμος για τα σκουπίδια


Ζητήματα γραφειοκρατίας και αγκυλώσεων που σχετίζονται με την λειτουργία του κράτους και των δομών και τα οποία προκαλούν πρόσθετα προβλήματα στη προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων για την βελτίωση του τομέα καθαριότητας και ανακύκλωσης, καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης η Σύγκλητος του ΑΠΘ


Τα «μέτωπα» των σκουπιδιών που συσσωρεύονται στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, των εργολαβικών εργαζομένων που δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και των οικονομικών προβλημάτων του ιδρύματος έχει να αντιμετωπίσει η διοίκηση του ΑΠΘ το οποίο βρίσκεται σήμερα και αύριο σε αναστολή της εκπαιδευτικής, διοικητικής και ερευνητικής του λειτουργίας.

Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο ΑΠΘ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, που βρίσκεται μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου δύο άτομα (άνδρας και γυναίκα) απέσπασαν με την απειλή όπλων άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και διέφυγαν. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στο υποκατάστημα της τράπεζας, στις 2 το μεσημέρι, και κρατώντας όπλα ανάγκασαν τον ταμία να τους παραδώσει τα χρήματα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Το Λούβρο έρχεται στη Θεσσαλονίκη αλλά χωρίς τις «Μαγεμένες»

Τον πλούτο των συλλογών του Λούβρου μπορούν να γνωρίσουν οι Θεσσαλονικείς χωρίς να χρειαστεί να βγάλουν εισιτήριο για το Παρίσι. Πέντε μουσεία της Θεσσαλονίκης ανοίγουν αυτό το τριήμερο (από αύριο ώς την Κυριακή) τις πόρτες τους για να παρουσιάσουν στο κοινό πέντε εκθέσεις με έργα τέχνης από το διάσημο μουσείο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Θεσσαλονίκη: Σπείρα είχε ιδρύσει εταιρίες «μαϊμού» και αγόραζε προϊόντα με ακάλυπτες επιταγές


-->Αυτοκίνητα και hi-tech εξοπλισμό αγόραζαν με ακάλυπτες επιταγές τα μέλη μιας σπείρας, που είχαν συστήσει προηγουμένως εικονικές εταιρίες, προκειμένου να εμφανίζονται ως φερέγγυες στην αγορά.

Νέα Μηχανιώνα: Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε στη θάλασσα

Νεκρός ανασύρθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα οδηγός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου το οποίο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στη θάλασσα στην ιχθυόσκαλα στη Νέα Μηχανιώνα. Το λιμενικό ειδοποίησε ένας επαγγελματίας ψαράς, ο οποίος είδε το αυτοκίνητο από το σκάφος του. Ένας άνδρας του λιμενικού και δύο ιδιώτες έπεσαν στη θάλασσα και εντόπισαν αλλοδαπό άνδρα, χωρίς τις αισθήσεις του. Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Οριακές και... βρόμικες καταστάσεις στο ΑΠΘ

«Λουκέτο» μπήκε για λόγους υγιεινής στις κλινικές της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι ασκήσεις και πολλοί φοιτητές να κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο. «Στο κόκκινο» βρίσκονται εργαστήρια της Ιατρικής, όπου διατηρούνται πειραματόζωα και γίνεται διαχείριση μολυσματικών υλικών, καθώς και άλλοι χώροι του πανεπιστημίου, το οποίο παραμένει για 20ή μέρα χωρίς υπηρεσίες καθαριότητας.