Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Ποινές κάθειρξης σε μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης


Ποινές κάθειρξης από 14 χρόνια έως ισόβια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε οκτώ μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης που συνελήφθησαν τον Μάιο του 2011 στη Θεσσαλονίκη.

Εργολαβικοί υπάλληλοι ΑΠΘ: Η Πρυτανεία έσπασε το άσυλο


Ευθύνες στην πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για την εισβολή των ανδρών των ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο το Σάββατο κατά τους εορτασμούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου επιρρίπτουν οι εργολαβικοί υπάλληλοι.

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για τον φωτισμό σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους


Ημερίδα με θέμα «Φωτισμός σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους» διοργανώνει αύριο το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), με στόχο να παρουσιαστεί στο κοινό μία πλήρης εικόνα που θα καλύπτει τεχνικά χαρακτηριστικά των φωτιστικών σωμάτων, οδηγίες ορθής χρήσης και εφαρμοσμένα παραδείγματα.

ΑΠΘ: Πρόγραμμα ανοίγει νέες θέσεις εργασίας για εξειδικευμένο προσωπικό


Νέες θέσεις εργασίας και δημιουργία τριών νέων εταιριών για την πώληση και προώθηση της τεχνογνωσίας των οργανικών ηλεκτρονικών στο εξωτερικό καθώς και τη δημιουργία προϊόντων προκύπτουν από τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας (LTFN) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Θεσσαλονίκη: Ανοίγουν για τον ανάδοχο σταθμοί του μετρό


Ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάσταση της αναδόχου κοινοπραξίας του μετρό της Θεσσαλονίκης στο εργοτάξιο του βόρειου τμήματος του σταθμού της Αγίας Σοφίας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της αρχαιολογικής ανασκαφής. Κατά την Αττικό Μετρό, η ανασκαφή στο νότιο τμήμα στην Αγίας Σοφίας θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2013.

Θύμα ληστείας οδηγός ταξί στη Θεσσαλονίκη


Δύσκολες ώρες πέρασε ένας 43χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος έπεσε θύμαληστείας από δυο άτομα που προσποιήθηκαν τους πελάτες. Οι δράστες επιβιβάστηκαν στο ταξί χθες βράδυ από την περιοχή της Τούμπας και κατά τη διάρκεια της διαδρομής με αιχμηρό αντικείμενο απείλησαν τον οδηγό και του απέσπασαν το ποσό των 100 ευρώ. Τα δυο άτομα στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Το χρονικό μιας απαγωγής που συγκλόνισε τη Θεσσαλονίκη πριν από ένα αιώνα

Μια ερωτική ιστορία που συγκλόνισε την κοινωνία της Θεσσαλονίκης πριν από ένα αιώνα, το ρομάντζο «της μικρής τσιγγάνας και του μαρκησίου» και το χρονικό μιας απαγωγής ξετυλίγεται μέσα από 17 επιστολές και κείμενα ενός αξιωματικού του ελληνικού στρατού.

Θεσσαλονίκη: Για 17 διαρρήξεις ΙΧ κατηγορούνται τρεις αλλοδαποί


Για 17 διαρρήξεις ΙΧ αυτοκινήτων κατηγορούνται τρεις νεαροί αλλοδαποί, που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν Ιρανό, έναν Ιρακινό κι έναν Αφγανό, οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, δρούσαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι δράστες άρπαζαν από το εσωτερικό των οχημάτων ηλεκτρονικές συσκευές, μικρά χρηματικά ποσά και έγγραφα των ιδιοκτητών. Συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο επ' αυτοφώρω, την ώρα που «άνοιγαν» ΙΧ αυτοκίνητο, προκειμένου να κλέψουν μία φωτογραφική μηχανή.