Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις εργαζομένων στη Βιοκλινική




Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της πρώην κλινικής «Γαληνός», νυν «Βιοκλινικής», στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποίησαν σήμερα τρίωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του συλλόγου τους, Άννα Αθανασιάδου, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υπογραφή της νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης από τη συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) που όπως υποστηρίζουν μείωσε τις αποδοχές τους σημαντικά, αλλά και για την πρόθεση της διοίκησης να αυξήσει από σήμερα τα ημερήσια ωράρια εργασίας.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την κατάρτιση επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με βάση το σχέδιο που ενέκρινε η γενική συνέλευση του σωματείου τους.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Διακοπή υδροδότησης αύριο στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη



Προβλήματα στην υδροδότηση θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη αύριο Τρίτη, 24 Ιουλίου, από τις 8 το πρωί και μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι.
Ειδικότερα, λόγω εργασιών που θα γίνουν στο δίκτυο ύδρευσης θα παρουσιαστούν προβλήματα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς 17 Νοέμβρη, Σμύρνης, Ίμβρου και Τενέδου και σε όλες τις παρακείμενες σε αυτές οδούς, όπως ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Το Δεκέμβριο η 7η Τακτική Παγκόσμια Συνέλευση του ΣΑΕ




Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η Ζ΄ Τακτική Παγκόσμια Συνέλευση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), μετά από δύο χρόνια αναβολής.
Η σχετική απόφαση πάρθηκε σε συνάντηση που είχε την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΑΕ, Στέφανος Ταμβάκης με το νέο υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κωνσταντίνο Τσιάρα.
Στην πρώτη αυτή συνάντηση, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Τσιάρα που «πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας του ΣΑΕ σε νέες βάσεις που θα επιτρέψουν στον οργανισμό να αναπτύξει τις δράσεις τους προς όφελος των απανταχού ομογενών και την πατρίδα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΑΕ.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την εκτίμησή του για το έργο που έχει προσφέρει το ΣΑΕ από την ίδρυσή του το 1995 επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές ώστε να μετατραπεί σε ένα πιο ευέλικτο, αποτελεσματικό, δυναμικό και οικονομικά ανεξάρτητο οργανισμό».
Η Ζ΄ Τακτική Παγκόσμια Συνέλευση, όπως και οι περιφερειακές συνελεύσεις που θα προηγηθούν το φθινόπωρο, θα πραγματοποιηθούν με έξοδα των μελών του ΣΑΕ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη πρόεδρος εταιρίας κεραμικών για μη απόδοση ΦΠΑ



Συνελήφθη χθες πρωινές ώρες από αστυνομικούς του τμήματος Αναζητήσεων της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης 81χρονος πρόεδρος εταιρείας κεραμικών πλακιδίων για μη απόδοση ΦΠΑ.
Το ύψος της οφειλής ανέρχεται σε περισσότερα από 75.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για διαρρήξεις σε ιατρεία και διαμερίσματα στο κέντρο



Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας διότι απογευματινές ώρες του Σαββάτου διέρρηξε δυο ιατρεία και ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Από εκείνα αφαίρεσε προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών και το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ο 35χρονος κατά το χρονικό διάστημα από το Μάιο φέτος έως τον Ιούλιο προέβη σε 17 ακόμη διαρρήξεις διαμερισμάτων, ιατρείων και επαγγελματικών χώρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από όπου αφαίρεσε πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών και διάφορα χρηματικά ποσά.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com