Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Καταργούνται 6 ΔΟΥ και παραμένουν 11 - Μόνο 114 ΔΟΥ στη χώρα


Στην κατάργηση 127 ΔΟΥ σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το τέλος του έτους προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής τους για τη βελτίωση του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, με στόχο την περιστολή της φοροδιαφυγής. Μετά την κατάργησή τους θα παραμείνουν συνολικά στη χώρα 114 ΔΟΥ. Σ' αυτές θα ενσωματωθούν όσες καταργούνται.

Θεσσαλονίκη: Νέα παιδική χαρά στην πλατεία Ναυαρίνου


Στους πολίτες θα παραδοθεί αύριο, Σάββατο, η νέα παιδική χαρά στην πλατεία Ναυαρίνου, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασής της, στο πλαίσιο της χορήγησης Πιστοποιητικού Ποιότητας και Ασφάλειας στις 23 παιδικές χαρές του δήμου Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Κλειστά καταστήματα στις 18/10 και... «σκοτεινοί» δρόμοι για πέντε μέρες


Σκοτεινοί θα είναι οι εμπορικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης μετά τις 9 το βράδυ, από την ερχόμενη Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, αν οι έμποροι της πόλης ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου (ΕΣΘ) να σβήσουν τα φώτα των καταστημάτων τους κατά τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για τον αφανισμό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κατασχέθηκαν 1.118 πακέτα τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη


Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 62 και 42 ετών, προχώρησαν χθες οι αστυνομικές αρχές, καθώς πωλούσαν πακέτα τσιγάρα, διαφόρων τύπων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Θεσσαλονίκη: Έκθεση παιδικών παιχνιδιών στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Τότε που τα παιδιά έπαιζαν με μολυβένια στρατιωτάκια και πορσελάνινες κούκλες!


Εκατοντάδες σπάνια αντικείμενα του συλλέκτη-παλαιοπώλη Ιωάννη Βαβάτση θα βρίσκονται στην έκθεση παιδικών παιχνιδιών στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο μέχρι τις 28 Οκτωβρίου.

Θεσσαλονίκη: Μέτωπο επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων κατά των οικονομικών μέτρων


Κοινό μέτωπο κατά των προωθούμενων κυβερνητικών μέτρων συγκροτούν επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της Θεσσαλονίκης. Δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, φαρμακοποιοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές της Θεσσαλονίκης ενώνουν τις δυνάμεις τους, αντιδρώντας στα σχεδιαζόμενα μέτρα, που, όπως υποστηρίζουν, πλήττουν τους κλάδους τους.

Εξιχνίαση κλοπών στη Δυτική Θεσσαλονίκη


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου αλλοδαπού ο οποίος προέβη σε διαρρήξεις στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο προαναφερόμενος τον Απρίλιο του 2010 διέρρηξε δύο οικίες στις περιοχές Συκεών και Λαγυνών Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ενοίκων. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι στις αρχές Οκτωβρίου του 2010 στην περιοχή της Πολίχνης ο 34χρονος διέρρηξε ΙΧ αυτοκίνητο απ’ όπου αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Νέοι αντιδήμαρχοι στο δήμο Παύλου Μελά


Σε αλλαγές αντιδημαρχιών μέχρι το τέλος του έτους προχώρησε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, αφού έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων.

Θεσσαλονίκη: Τέλη του 2016 με αρχές του 2017 η ολοκλήρωση του μετρό


«Υπάρχει πιθανότητα το μετρό της Θεσσαλονίκης να είναι έτοιμο στα τέλη του 2016 με αρχές του 2017. Για να παρουσιαστεί όμως ακριβές χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Να ολοκληρωθεί η αρχαιολογική έρευνα, να παραδοθούν όλα τα εργοτάξια στην ανάδοχο εταιρία και να λυθούν όλα τα ζητήματα μεταξύ Αττικό Μετρό και αναδόχου μέσω ενός φιλικού διακανονισμού».

Θεσσαλονίκη: Μείωση του πληθυσμού στη δυτική πλευρά της πόλης


Φαινόμενα μείωσης του πληθυσμού παρατηρούνται στη δυτική Θεσσαλονίκη καθώς εν μέσω οικονομικής κρίσης ολόκληρες οικογένειες εγκαταλείπουν την περιοχή αναζητώντας δουλειά, απασχόληση και ένα καλύτερο μέλλον. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν ιδιαίτερα από τη μείωση του αριθμού των παιδιών στα σχολεία αλλά και από την καθημερινή εμπειρία των δημάρχων.

Θεσσαλονίκη: Δήμαρχος του μήνα ο Γιάννης Μπουτάρης

Σύμφωνα με το ίδρυμα «City Mayors»
 

«Δήμαρχο του μήνα» ανακήρυξε το ίδρυμα «City Mayors» τον Γιάννη Μπουτάρη για τον τρέχοντα μήνα. Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ήταν οι δύο προηγούμενοι κάτοχοι του τίτλου για τους μήνες Σεπτέμβριο και Αύγουστο.

Θεσσαλονίκη: Έκρυβαν λαθραία τσιγάρα σε ρολόγια ύδρευσης και… κάδους απορριμμάτων

Σε ρολόγια ύδρευσης και κάδους απορριμμάτων έκρυβαν δύο αλλοδαποί τα λαθραία τσιγάρα που πουλούσαν. Πρόκειται για δύο υπηκόους Αρμενίας, 62 και 42 ετών, που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, αρχικά συνελήφθη στην 'Ανω Πόλη ο 62χρονος, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, πουλούσε σε διερχόμενους πολίτες πακέτα τσιγάρα, διαφόρων τύπων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Θεσσαλονίκη: Τον λήστεψαν την ώρα που περίμενε αστικό λεωφορείο

Θύμα ληστείας έπεσε 28χρονος από τον οποίο δύο άγνωστοι αφαίρεσαν το μπουφάν του που περιείχε 200 ευρώ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες επιτέθηκαν το θύμα τους, την ώρα που περίμενε σε στάση του λεωφορείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως κατέθεσε προανακριτικά ο 28χρονος, οι δύο δράστες τον απείλησαν κι αφού τον χτύπησαν, άρπαξαν το μπουφάν με τα χρήματα. Ο νεαρός μεταφέρθηκε για την παροχή των πρώτων βοηθειών σε νοσοκομείο της πόλης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Θεσσαλονίκη : Διαμαρτυρία με ασθενοφόρα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

Πορεία με ασθενοφόρα στο κέντρο της πόλης και με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την εξόφληση δεδουλευμένων υπερωριών. Συγκεκριμένα, ζητούν να τους καταβληθούν υπερωρίες και νυχτερινά δύο μηνών και αποζημιώσεις για εκτός έδρας μετακινήσεις, που παραμένουν απλήρωτες από τον περασμένο Οκτώβριο.Οι εργαζόμενοι θα παρατάξουν τα ασθενοφόρα τους έξω από το ΥΜΑΘ χωρίς να κλείνουν το δρόμο και θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Θεσσαλονίκη: Ποδηλατόδρομοι μόνο... κατ' όνομα

Κουτσουρεμένο, λειψό, ασυντήρητο και... κακομοιριασμένο. Αν σε αυτές τις τέσσερις περιγραφικές λέξεις προστεθούν το χάος και η αναρχία της παράνομης στάθμευσης, τότε έχουμε την πλήρη εικόνα του δικτύου των ποδηλατοδρόμων της Θεσσαλονίκης. Ο σημαντικότερος ενδεχομένως ποδηλατόδρομος του δικτύου, αυτός της Νέας Παραλίας -για την ακρίβεια μεγάλο τμήμα του- βρίσκεται εδώ και καιρό... εκτός, αφού λόγω των έργων ανάπλασης έχει καταργηθεί. Όσο για τους υπόλοιπους, αυτοί ρημάζουν, αφού κανείς δεν τους συντηρεί και δεν τους επισκευάζει, με τα πλαστικά διαχωριστικά να έχουν φύγει στο μεγαλύτερο μήκος τους.