Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Η Θεσσαλονίκη στο φεστιβάλ του Άρδα



Έμπρακτη στήριξη και θερμή ανταπόκριση εισέπραξε η αποστολή των εκπροσώπων της «Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014» με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομάδας εργασίας, δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Ελευθεριάδη, στην 18η συνάντηση νέων «Άρδας 2012» που ολοκληρώθηκε στον ποταμό Άρδα τη Δευτέρα 30 Ιουλίου.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο δήμο Ορεστιάδας, η δημοτική κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας και η περιφερειακή ενότητα Έβρου.
Η ομάδα των εκπροσώπων της Θεσσαλονίκης κατά τη διαδρομή της προς την περιοχή του Άρδα, πραγματοποίησε συναντήσεις με δημάρχους και αντιδημάρχους των δήμων Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Ορεστιάδας στους οποίους επέδωσε ευχαριστήρια επιστολή της αντιδημάρχου Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Θεσσαλονίκης κας Πασχαλίδου Μαρίας, τους ενημέρωσε για το σχεδιασμό  του προγράμματος δράσεων του «2014» και τους κάλεσε να καταθέσουν προτάσεις συμμετοχής στο συνολικό πρόγραμμα μέσω των νεανικών φορέων της περιοχής τους.
Στις πέντε μέρες της 18ης συνάντησης νέων στον ποταμό Άρδα, νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα ενημερώθηκαν για το θεσμό της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για τους θεματικούς άξονες, σύμφωνα με τους οποίους θα δομηθεί το πρόγραμμα της «Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014» για τις ομάδες επεξεργασίας των προτάσεων και τις διαδικασίες ανάδειξης της συμμετοχής των νέων στην υλοποίηση του θεσμού. Παράλληλα οργανώθηκαν συζητήσεις για τα σημερινά προβλήματα της νεολαίας και δημιουργικά εργαστήρια.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση έδειξαν οι  καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα συναυλιών του Άρδα (Γιάννης Χαρούλης, Παύλος Παυλίδης και Bmovies, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ελένη Βιτάλη, Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Κούτρας, Κωνσταντίνα και Locomondo). 

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου