Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Στον Χορτιάτη ολοκληρώθηκαν οι ανοικτές συζητήσεις του δημάρχου με τους πολίτες


Με ένα ζωντανό διάλογο στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία ανοιχτών συζητήσεων του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, με τους πολίτες του δήμου με τον τίτλο «Συζητώ με το δήμαρχο μου».

Θεσσαλονίκη: Βαγόνι βελγικού τρένου του 1946 μετατρέπεται σε ξενοδοχείο

Αναζητώντας το ιδανικό ξενοδοχείο σίγουρα το μυαλό των περισσότερων «ταξιδεύει» σε πολυτελή συγκροτήματα πέντε αστέρων ή σε κάποια παραδοσιακή σουίτα, με θέα τη θάλασσα ή το βουνό. Τι θα λέγατε, όμως, για ένα ξενοδοχείο πάνω στις ράγες;

Το Λούβρο «μετακομίζει» στη Θεσσαλονίκη


Έργα από το Λούβρο, ένα από τα διασημότερα μουσεία του κόσμου, θα ταξιδέψουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την επέτειο από τα 100 χρόνια της απελευθέρωσής της.

Θεσσαλονίκη: Με κατάχωση κινδυνεύει ο ναός της Αφροδίτης


Θα καταχωθούν προσωρινά τα αρχαία κατάλοιπα ναού που βρέθηκαν στο οικόπεδο επί των οδών Δημητρίου Καραολή και Αντιγονίδων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσής του. Αμέσως μετά θα προχωρήσει η ανάδειξή τους, καθώς το ειδικό κονδύλι έχει ήδη εγκριθεί από το υπουργείο Πολιτισμού.

Θεσσαλονίκη: Για τρίτη χρονιά πραγματοποιήθηκαν τα «Αρσακλιώτικα»


Για τρίτη χρονιά πραγματοποιήθηκαν τα «Αρσακλιώτικα» στο Πανόραμα, ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Η αίθουσα στο κέντρο πολιτισμού Πανοράματος όπου το Σάββατο πραγματοποιήθηκε μουσική συναυλία με τους Δημήτρη Νικολούδη και Ανθή Τατσιούλη, γέμισε ασφυκτικά από κόσμο.

Θεσσαλονίκη: Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παραδοσιακοί καλλιεργητές και χειροτέχνες με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης και του φορέα ‘Θεσσαλονίκη 2012’ διοργανώνουν τη Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Νέας Ελβετίας.

Ολοκληρώθηκαν χωρίς επεισόδια οι ογκώδεις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη


Δύο ογκώδεις διαδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες άτομα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Η πρώτη ξεκίνησε από το τον χώρο μπροστά από το κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ) και τη διοργάνωσαν το ΕΚΘ και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ). Μαζί τους ενώθηκαν και όσοι πήραν μέρος στην προσυγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Σωματείων στην Καμάρα.

Δ. Θεσσαλονίκης: «Μπλόκο» στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

«Μπλόκο» στο διαγωνισμό που διεξάγεται σήμερα στο δήμο Θερμαϊκού για την ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής των απορριμμάτων θα επιχειρήσουν εργαζόμενοι, μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ. Ο συγκεκριμένος δήμος είναι ο όγδοος στην κεντρική Μακεδονία που «ανοίγει την πόρτα» σε ιδιώτες, στον τομέα των υπηρεσιών Καθαριότητας, με τους εργαζομένους να κάνουν λόγο για στοχευμένη προσπάθεια απαξίωσης των δημοτικών υπηρεσιών, που θα επιφέρει την απόλυση των υπαλλήλων, στο πλαίσιο και των απαιτήσεων της τρόικας.

Υπεξαίρεση «μαμούθ»: «Κωδικοποιημένα» παραστατικά έδινε ο Σαξώνης

Η ειδική «κωδικοποίηση» που είχαν τα πλαστά παραστατικά που προσκόμιζε στο δήμο Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Σαξώνης και οι τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις που έκανε η σύζυγος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, μετά την αποκάλυψη του οικονομικού σκανδάλου, απασχόλησαν χτες, μεταξύ άλλων, τα μέλη του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της υπεξαίρεσης - «μαμούθ.

Θεσσαλονίκη: SOS για τις σπουδές σε ΑΠΘ και ΤΕΙ

Σε οικονομική ασφυξία οδηγούνται τα πανεπιστήμια, ανάμεσά τους και το ΑΠΘ, και σε ορισμένα τμήματα κινδυνεύουν να μη γίνουν υποχρεωτικά μαθήματα κατά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Από χτες μπήκε φρένο στην εξεταστική των σπουδαστών στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς οι μόνιμοι καθηγητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποχή διαρκείας από το εκπαιδευτικό τους έργο.