Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Τούμπα: Δωρεάν «ανάσες δροσιάς» κάθε Σάββατο



«Ανάσες δροσιάς» προσφέρει το δημοτικό κολυμβητήριο Τούμπας στους Θεσσαλονικείς καθώς παραμένει ανοιχτό κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και μάλιστα με δωρεάν είσοδο για το κοινό κάθε Σάββατο από τις 08:00 έως τις 15:00.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να κολυμπήσει κανείς στην πισίνα είναι να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση (από δερματολόγο και παθολόγο ή καρδιολόγο) προκειμένου να τηρηθούν οι στοιχειώδεις κανόνες υγείας και ασφάλειας.

Στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου, το οποίο παραμένει ανοιχτό καθημερινά από τις 08:30-14:30 και από τις 15:30-21:00, λειτουργούν τμήματα υδρογυμναστικής υψηλής επιβάρυνσης-aqua aerobic, υδρογυμναστικής χαμηλής επιβάρυνσης, εκμάθησης κολύμβησης παίδων-εφήβων (προχωρημένων και αρχαρίων) και ακαδημία.

Δωρεάν μπορούν να χρησιμοποιούν την πισίνα οι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτεκνοι, (γονείς και παιδιά), οι δικαιούχοι βιβλιαρίων υγείας (απορίας), τα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, οι ηλικιωμένοι (άνω των 65 ετών) και τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω, καθώς στο κολυμβητήριο υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός και η κατάλληλη υποδομή για την άθληση και των ΑμεΑ.

Στις κατηγορίες με έκπτωση 50% συμπεριλαμβάνονται οι μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ιδιωτικών και δημοσίων ΙΕΚ, στρατευμένοι, δημοτικοί υπάλληλοι, σύζυγοι και ανήλικα τέκνα αυτών.

Για πληροφορίες και εγγραφές στο δημοτικό κολυμβητήριο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310.907711 από τις 08:00 έως τις 22:00, τις εργάσιμες μέρες.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Νέο σχολικό κτίριο δίπλα στο διατηρητέο της Κριεζώτου




Ένα νέο κτίριο υψηλής αισθητικής το οποίο θα συνυπάρχει αρμονικά με το ιστορικό διατηρητέο σχολικό συγκρότημα της οδού Κριεζώτου και παράλληλα θα δώσει λύση στις αυξημένες ανάγκες του μαθητικού δυναμικού πρόκειται να ανεγερθεί με πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο φάκελος της μελέτης για την προσθήκη νέας πτέρυγας στο κτιριακό συγκρότημα του 5ου γυμνασίου κατατέθηκε για έγκριση χρηματοδότησης στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο προϋπολογισμός για το σύνολο των εργασιών ανέγερσης της νέας πτέρυγας, της συντήρησης του διατηρητέου, καθώς και της διαμόρφωσης του αύλειου χώρου ανέρχεται σε 5.125.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ και η έναρξη των εργασιών αναμένεται εντός του 2013.

Σύμφωνα με τη μελέτη, θα κατεδαφιστούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες που τοποθετήθηκαν προ ετών στο προαύλιο του διατηρητέου και θα κατασκευαστούν οχτώ νέες αίθουσες διδασκαλίας, ένας σύγχρονος χώρος εργαστηρίων φυσικής – χημείο, δύο χώροι εκπαίδευσης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μια βιβλιοθήκη, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και χώροι υγιεινής σύγχρονων προδιαγραφών.

Το διατηρητέο κτίριο της οδού Κριεζώτου (πρώην παρθεναγωγείο της Γαλλικής Λαϊκής Αποστολής) κτίστηκε με άδεια του 1938 και το 1987 χαρακτηρίστηκε έργο τέχνης από το υπουργείο Πολιτισμού. Από το 1966, το κτίριο αυτό στέγασε το θρυλικό 5ο γυμνάσιο αρρένων από το οποίο αποφοίτησαν προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης -και όχι μόνο- όπως ο Γιάννης Μαγκριώτης, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Γιώργος Χατζηνάσιος.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΔΕΘ: Κανονικά τα συλλαλητήρια παρά την επίσκεψη «αστραπή» του Α. Σαμαρά



Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός των συνδικάτων για συλλαλητήρια κατά της κυβερνητικής πολιτικής την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, παρά την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να πραγματοποιήσει μόνο τα εγκαίνια της ΔΕΘ χωρίς όμως να κάνει την καθιερωμένη ομιλία στους παραγωγικούς φορείς και να δώσει τη συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Σαμαράς θα φτάσει το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη και σε μια επίσκεψη «αστραπή» θα εγκαινιάσει τη ΔΕΘ και μετά το μεσημέρι, αφού συναντηθεί με τις διοικήσεις της ΔΕΘ ΑΕ, της Helexpo ΑΕ και του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, που είναι υπό συγχώνευση σε έναν φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης δήλωσε ότι η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο για το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου. «Έτσι κι αλλιώς ο πρωθυπουργός δεν έχει τίποτε θετικό να πει. Μόνο αρνητικά για τον λαό μέτρα έχει να ανακοινώσει και ήδη έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, υπογραμμίζοντας ότι τα προβλήματα των εργαζομένων έχουν οξυνθεί, ενώ η ανεργία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΘ, στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης κινείται στο 33%. Κανονικά θα γίνει και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την ίδια μέρα, στις 6.30 μμ, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Προβληματισμό για την εικόνα της Θεσσαλονίκης την περίοδο της ΔΕΘ και κυρίως την ημέρα των εγκαινίων, έχουν εκφράσει ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων. Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος, απευθύνθηκε έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις, οι όποιες διαμαρτυρίες να μην καταλήξουν σε επεισόδια, όπως σε προηγούμενες διοργανώσεις, η Θεσσαλονίκη να μην αστυνομοκρατείται και να είναι μια ανοιχτή πόλη και όχι πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις. Τα συνδικάτα από την πλευρά τους, τονίζουν ότι τα συλλαλητήρια που οργανώνουν είναι ειρηνικά.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com