Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Επίσκεψη του Γ. Μπουτάρη στην Κολωνία


Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους νευραλγικών φορέων στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων και τεχνογνωσίας για ζωτικά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά την διήμερη επίσκεψή του την προηγούμενη εβδομάδα στην Κολωνία, πόλη αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: Ορίστηκαν τα έξι εξωτερικά μέλη του συμβουλίου του ΑΠΘ

Πρόεδρος ο ακαδημαϊκός Ρίτσαρντ Χάντερ



Τα έξι εξωτερικά μέλη του νέου Συμβουλίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρο του σώματος, εξέλεξαν τα εσωτερικά μέλη του, σε σημερινή τους συνεδρίαση, ανάμεσα σε συνολικά 28 υποψηφιότητες.

Θεσσαλονίκη: Σύσταση για προσωρινή άρση εισαγωγών στην νεογνολογική του Παπαγεωργίου


Προσωρινή άρση των νέων εξωτερικών εισαγωγών στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη, συνέστησε το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με αφορμή την προσβολή επτά νεογνών από κλεμπσιέλλα της πνευμονίας, το διάστημα νοσηλείας τους, από 2 έως 8 Νοεμβρίου.

Θεσσαλονίκη: Τα νέα έργα που θέλει να εντάξει στο Πράσινο Ταμείο ο κεντρικός δήμος


Η ενδυνάμωση της συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με το Πράσινο Ταμείο, το οποίο είναι φορέας εποπτευόμενος από τον ΥΠΕΚΑ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Γ. Μπουτάρη με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Κ. Σερράο, παρουσία του αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού Ανδρ. Κουράκη.

Στη Θεσσαλονίκη τουριστικοί πράκτορες από τη Βουλγαρία ενόψει των γιορτών


Tουριστικούς πράκτορες από τη Βουλγαρία φιλοξένησε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), με σκοπό να εντάξουν την πόλη στα τουριστικά τους πακέτα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Δ. Θεσσαλονίκης οικοδεσπότης της 3ης Ελληνογερμανικής συνέλευσης


Οικοδεσπότης της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια της δημοτικής Αρχής να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειριών σε θέματα ενδιαφέροντος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Μπουτάρη με τον πρέσβη της Νιγηρίας

Για θέματα διμερούς πολιτιστικής και επιχειρηματικής συνεργασίας


Εθιμοτυπική συνάντηση με τον πρέσβη της Νιγηρίας Αγιοντέτζι Λ. Αγιοντέλ (Ayodeji L. Ayodele), παρουσία της επίτιμου προξένου της Νιγηρίας στη Θεσσαλονίκη, Αντέολα Ιμπραχίμ (Adeola Ibrahim) είχε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Θεσσαλονίκη: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος «CREATIVITY FOR.TH.»



Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια παρουσίαση του προγράμματος «Creativity for.th.», ενός φιλόδοξου και καινοτόμου σχεδίου οικονομικής ανάπτυξης, με προεκτάσεις στον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση, που υλοποιούν οι Μη Κερδοσκοπικοί φορείς Creativitity Platform και ΔΥΝΑΜΟ project-space, σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης. Η παρουσίαση έγινε από τις 12:00 έως τις 16:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Γ. Μπουτάρης: Να λάμπει η πόλη τα Χριστούγεννα


Διαδοχικές συσκέψεις με εκπροσώπους της αγοράς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις νέες δομές, τις δράσεις και το πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την ανακύκλωση και την καθαριότητα πραγματοποιήθηκαν χθες στο δημαρχείο.

Δ. Θεσσαλονίκης: Εκπαιδευτικά πολιτιστικά σεμινάρια για την ιστορία της πόλης


Πολιτιστικά σεμινάρια με τίτλο «Ταξίδια Ιστορίας» διοργανώνονται από το δήμο Θεσσαλονίκης, τα οποία έρχονται να φωτίσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Θεσσαλονίκης σε διαφορετικές χρονικές περιόδους (ρωμαϊκή, βυζαντινή, οθωμανική).

«Ανάσα» για τους Θεσσαλονικείς οι πράσινες ταράτσες

Φυτεμένα δώματα θα απορροφούν ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που ισοδυναμεί με αυτήν που παράγεται από 1420 αυτοκίνητα


«Ανάσα» ζωής στους κατοίκους του πυκνοδομημένου κέντρου της Θεσσαλονίκης μπορούν να δώσουν τα φυτεμένα δώματα που μπορούν να δημιουργηθούν στο 55% των πολυκατοικιών, αυξάνοντας μέχρι και 13 φορές την επιφάνεια πρασίνου ανά κάτοικο, κατακρατώντας το 33% των όμβριων υδάτων και μεγιστοποιώντας το ρυθμό απορρόφησης διοξειδίου του άνθρακα.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις περικοπές το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης


Ακυρωτική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νόμου 4093/2012 που περικόπτει τους μισθούς των μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού και οδηγεί σε απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων, αποφάσισε να καταθέσει η διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, κρίνοντας ότι οι διατάξεις του είναι αντισυνταγματικές και πλήττουν το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για χρέη άνω των 3 εκατ. στο Δημόσιο

Το ποσό των 3.323.305 ευρώ χρωστούσε στο δημόσιο ένας 49χρονος διαχειριστής εταιρείας εμπορίας φωτογραφικού υλικού, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Συκεών. Επίσης, σε βάρος του 49χρονου εκκρεμούν δύο εντάλματα, σύλληψης και προσωρινής κράτησης, για «Πλαστογραφία» και «Δημόσια έσοδα». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Εντείνονται οι κόντρες και τα προβλήματα στο ΑΠΘ


Στο θέμα των τεράστιων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από την πολυήμερη απεργία των εργαζομένων στις εργολαβίες παρενέβη χτες με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Καθηγητών του ιδρύματος.

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις εργαζομένων και «λουκέτα» σε δήμους

Για την υποβάθμιση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι εργαζόμενοι σε όλους τους δήμους του νομού, αντιδρώντας στη διάταξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που προβλέπει διαθεσιμότητα και υποχρεωτικές μετατάξεις υπαλλήλων.

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Μπουτάρη για τα Λουλουδάδικα ζητά ο Δ. Ψωμιάδης


Επιστολή στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη έστειλε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης για τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι ανθοπώλες που στεγάζονται στα Λουλουδάδικα.