Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση πλαστογραφίας κινητήρων


Εξιχνιάστηκε χθες υπόθεση πλαστογραφίας κινητήρων και αποσυναρμολόγησης κλεμμένων ΙΧ αυτοκινήτων από την αστυνομία του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, συνελήφθη χθες το πρωί 33χρονος αλλοδαπός, ενώ αναζητούνται 36χρονος και 35χρονη ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση» και «Αποδοχή προϊόντων εγκλήματος».
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα πώλησης-εμπορίας ανταλλακτικών ΙΧ αυτοκινήτων στην περιοχή των Αμπελοκήπων, ιδιοκτησίας της 35χρονης που λειτουργεί ως υπεύθυνος ο 36χρονος και στο οποίο εργάζονταν ο 33χρονος αλλοδαπός, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητήρες και μέρη αυτοκινήτων τα οποία προέρχονταν από κλοπές από άγνωστους δράστες σε βάρος ιδιοκτητών ΙΧ αυτοκινήτων.
Αναλυτικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-Έξι κινητήρες ΙΧ αυτοκινήτων με παραποιημένο αριθμό
-Τεμάχια ΙΧ αυτοκινήτου (μετώπη, ψυγείο, καθρέπτης) ιδιοκτησίας 28χρονου ημεδαπού
-Ένα άτυπο βιβλίο κράτησης παραγγελιών από πελάτες.
Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη ιδιοκτησίας της 35χρονης στην περιοχή του Βαρδαρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-Τεμάχια ΙΧ αυτοκινήτου (καπό, πόρτες) ιδιοκτησίας του προαναφερόμενου 28χρονου
-Πλήθος εργαλείων και οργάνων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την πλαστογράφηση-νοθεία και απόξεση των αριθμών των κινητήρων (μεταλλικές πόντες, ηλεκτρικά εργαλεία)
-Μία κρατική πινακίδα κυκλοφορίας για την οποία δηλώθηκε κλοπή τον Αύγουστο του 2009
-Ένα αποσυναρμολογημένο ΙΧ αυτοκίνητο.
Επιπλέον, ο 36χρονος υπεύθυνος του καταστήματος αποφυλακίστηκε στις 30 Νοεμβρίου του 2011 με περιοριστικούς όρους, καθόσον κρατείτο σε φυλακές από τις 10 Νοεμβρίου του 2006 με συνολική ποινή φυλάκισης 16 ετών και 8 μηνών για ναρκωτικά, κλοπές και σωματικές βλάβες, ενώ ο 33χρονος αλλοδαπός διέμενε παράνομα στην χώρα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο συνεργών του.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: Κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων σε μαγαζιά στο κέντρο της πόλης


Εκτεταμένη επιχείρηση ελέγχου και κατάσχεσης τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διενήργησαν τις απογευματινές ώρες χθες, Τρίτη, οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης στους οδικούς άξονες Καρόλου Ντηλ και Μητροπόλεως, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και την απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνεται παράνομα.
Πρόκειται για τη δεύτερη εκτεταμένη επιχείρηση ελέγχου και κατάσχεσης τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά την πρώτη που πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Νίκης τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της 11ης Ιουλίου.
Συγκεκριμένα, χθες ελεγκτές της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης συνεπικουρούμενοι από συνεργεία της καθαριότητας σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία και απόσπασμα ανδρών της ΕΛΑΣ, χωρισμένοι σε τρία διαφορετικά κλιμάκια διενήργησαν έλεγχο και κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων σε ισάριθμα σημεία των οδών Καρόλου Ντηλ 6, 10 και Μητροπόλεως 51.
Την αιφνιδιαστική έφοδο που εφαρμόστηκε ταυτοχρόνως σε όλα τα σημεία ελέγχου συντόνιζαν οι αντιδήμαρχοι, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα και Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.
Κατά τον έλεγχο στα καταστήματα διαπιστώθηκαν παραβάσεις αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας της άδειας μουσικής.
Με επιστολή του στις 11 Ιουνίου προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων ο κ. Χασδάι Καπόν επεσήμανε ότι μετά από τις συνεχείς αναφορές κατοίκων του κέντρου της πόλης και των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών του δήμου Θεσσαλονίκης διαπιστώνεται παρακώλυση της ελεύθερης χρήσης-προσπέλασης των πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα ή από μόνιμα εμπόδια ή εγκαταστάσεις των καταστημάτων τους.
«Καμία ανοχή πλέον στην παραβατικότητα» είναι το μήνυμα που στέλνει ο δήμος Θεσσαλονίκης προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που δεν τηρούν την προβλεπόμενη νομοθεσία και καταλαμβάνουν αυθαίρετα κοινόχρηστους χώρους με τραπεζοκαθίσματα και άλλες κατασκευές.
Οι έλεγχοι τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και σε άλλες περιοχές θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο κ. Καπόν σε δήλωση του τονίζει ότι «προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διέλευση του κοινού από τους κοινόχρηστους χώρους, ο δήμος Θεσσαλονίκης ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες να κατανοήσουν το πρόβλημα, να τηρούν τους κανόνες που αφορούν τα τραπεζοκαθίσματα ώστε να μην είναι άναρχη η ανάπτυξη τους και να απομακρύνουν όπου υπάρχουν τις παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

«Καλοκαιρινή πλατεία» στην Καλαμαριά


Με τη συμμετοχή πολλών παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, εκδήλωση με θέμα «Κυκλοφοριακή Αγωγή στο Πάρκο».
Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη σε ένα σύνολο αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο «Καλοκαιρινή πλατεία» κατά τη θερινή περίοδο Ιουλίου - αρχές Σεπτεμβρίου 2012, που διοργανώνει η αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του δήμου Καλαμαριάς και πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της περιοχής επέκτασης στον Άγιο Ιωάννη.
Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τον ειδικό εξοπλισμό του πάρκου (αυτοκινητάκια-ποδήλατα-κράνη-ανακλαστικά γιλέκα) και με την επίβλεψη και τις καθοδηγήσεις προσωπικού του γραφείου Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου καθώς και εθελοντών (γυμναστών και δασκάλων), να περιηγηθούν στους δρόμους του που είναι προσομοίωση ενός κανονικού οδικού δικτύου.
Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής καθώς και άλλα δώρα.
Αύριο, Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα οι μικροί Καλαμαριώτες θα κληθούν να παίξουν στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία δημαρχείου), στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Παραδοσιακά - Διαγωνιστικά Παιδαγωγικά Παιχνίδια».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: Σε δίκη 12 άτομα για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων


Στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν χθες δώδεκα άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε πέρσι τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο 35χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος και η σύζυγός του.
Το κύκλωμα δρούσε από το 2006 στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του και στην Αθήνα. Θύματά του ήταν ως επί το πλείστον επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης οι οποίοι δανείζονταν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους.
Μάλιστα, μεταξύ των «δανειοληπτών» της οργάνωσης ήταν η ΠΑΕ Ηρακλής με αντάλλαγμα όπως είχε γίνει γνωστό τότε την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ποδοσφαιρικού συλλόγου.
Ενδεικτικό της δράσης του κυκλώματος είναι ότι μόνο για το 2009, ο τοκογλυφικός δανεισμός είχε ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Προκειμένου δε να νομιμοποιήσουν τα χρηματικά ποσά από την παράνομη δραστηριότητά τους ο 35χρονος Ελληνοσύριος και η σύζυγός του αγόραζαν πολυτελή αυτοκίνητα, ακίνητα και κοσμήματα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για ακάλυπτες επιταγές


Δύο άνδρες ηλικίας 69 και 68 χρονών συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του τμήματος Αναζητήσεων της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι εκκρεμούν σε βάρος τους δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων για ακάλυπτες επιταγές.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε βάρος του 69χρονου εκκρεμούν 80 αποφάσεις με τις οποίες έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 38 ετών και 11 μηνών, ενώ εναντίον του δευτέρου 81 αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 43 ετών και 3 μηνών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/