Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Καθηγητές του ΑΠΘ θα «ροκάρουν» για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης


Με μια βραδιά γεμάτη μουσική μπλουζ, τζαζ και ροκ, που θα φιλοξενηθεί στις 12 Νοεμβρίου (20.30) στο Ολύμπιον, θα δείξουν τη συμπαράστασή τους στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης τέσσερις καθηγητές του ΑΠΘ, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει τη μουσική μπάντα «The Presidents».

Θεσσαλονίκη: Με τελεφερίκ στην Ανω Πόλη!


Τελεφερίκ που θα ενώνει το κέντρο της πόλης με την Ανω Πόλη βάζει στα σχέδιά του ο δήμος Θεσσαλονίκης. Το φιλόδοξο σχέδιο παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της έγκρισης του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το 2013, που ανέρχεται σε 41,2 εκατ. ευρώ (αύξηση κατά 12,5 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2012).

Θεσσαλονίκη: Τι συζήτησε ο Μπουτάρης με το νέο πρέσβη του Μεξικό


Το νέο πρέσβη του Μεξικό Ricardo Tarcisio Navarrate Montes De Oca, υποδέχθηκε σήμερα  στο γραφείο του στο δημαρχείο, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Θεσσαλονίκη: Την κατασκευή νέων έργων θα επιθεωρήσει αύριο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος


Την έναρξη των εργασιών κατασκευής νέων έργων αναπλάσεων και διανοίξεων οδών της πόλης στο πλαίσιο του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου Θεσσαλονίκης θα επιθεωρήσει αύριο Πέμπτη, το πρωί, ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.

Θεσσαλονίκη: Από σήμερα τα προγράμματα δημοτικής ενισχυτικής διδασκαλίας


Αρχίζουν από σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς (Ιούνιος 2013) τα προγράμματα δημοτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας που οργανώνει για πρώτη φορά φέτος για μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για όλες τις Δημοτικές Κοινότητες ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Ακόμη συσσωρεύονται όγκοι σκουπιδιών στο ΑΠΘ


Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τους όγκους σκουπιδιών να συσσωρεύονται καθημερινά σε διαδρόμους, γραφεία και στον περιβάλλοντα χώρο του κάμπους, χωρίς να διαφαίνεται κάποια άμεση λύση από την διοίκηση και ενώ οι εργολαβικοί υπάλληλοι συνεχίζουν για 50η μέρα σήμερα την απεργία τους και την κατάληψη στο κτίριο διοίκησης.

Θεσσαλονίκη: Δράση φύτευσης δένδρων στη Νέα Παραλία


Δράση φύτευσης και υιοθεσίας δένδρων στους κήπους της Νέας Παραλίας θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης από τους «Φίλους της Νέας Παραλίας» το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρες 10.00 έως 17.00.

Δυο εβδομάδες φθινοπωρινών προσφορών στη Θεσσαλονίκη


Στην κήρυξη δυο εβδομάδων φθινοπωρινών προσφορών στα εμπορικά καταστήματα από τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου προχώρησε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), σε μια προσπάθεια να αναθερμανθεί η αγορά. Ο ΕΣΘ καλεί τους καταστηματάρχες να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή και να διαθέσουν τα φθινοπωρινά τους είδη σε ελκυστικές τιμές (προσφορές), τηρώντας πάντα τη νόμιμη διαδικασία που απαιτείται.

Διαμαρτυρία εκτελωνιστών στη Θεσσαλονίκη


«Μπλόκο» στην κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν για λίγη ώρα το πρωί οι εκτελωνιστές, ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ζητώντας να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου που, όπως καταγγέλλουν, καταργεί το εκτελωνιστικό επάγγελμα.

Θεσσαλονίκη: Πώς διαμορφώνονται τα δημοτικά τέλη


Σημαντικές μειώσεις στις βασικές κατηγορίες δημοτικών τελών, ειδική πρόνοια για τις κατηγορίες των απόρων και πλήρης απαλλαγή της καταβολής τους για όσους επαγγελματίες πλήττονται από τα έργα του Μετρό, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο.

Χρυσαυγίτες τραυμάτισαν μέλος του ΚΚΕ στο Λαγκαδά

 

Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο Λαγκαδά καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και συγκεκριμένα στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά. Όπως ισχυρίζεται το ΠΑΜΕ, οι σπουδαστές βρέθηκαν στο ΕΠΑΛ προκειμένου να ενημερώσουν στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας, όπου δέχθηκαν επίθεση από «γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής».

Χωρίς παρατράγουδα ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς παρατράγουδα ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι τα συλλαλητήρια που οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη κατά των νέων εγκληματικών μέτρων που θέλει να πάρει η κυβέρνηση καθ υπόδειξη της τρόικας και τα οποία θα τεθούν σε ψηφοφορία σήμερα το βράδυ στη Βουλή.

Θεσσαλονίκη: Οικολογικό το δημοτικό κολυμβητήριο Πανοράματος


Αναβαθμίστηκε ενεργειακά το κολυμβητήριο του δήμου Πυλαίας –Χορτιάτη, το οποίο με απόφαση της δημοτικής αρχής εγκαταστάθηκε ηλιακό σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας για τη θέρμανση του με χρήματα από το «Πράσινο Ταμείο».