Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς


Τη δυνατότητα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε δεκαεπτά δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ανακοίνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς συμμετέχει στη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).
Το πρόγραμμα αφορά γονείς με χαμηλά εισοδήματα. Στα βρεφικά τμήματα γίνονται δεκτά βρέφη ηλικίας από έξι μηνών μέχρι δυόμισι ετών και στα παιδικά τμήματα από δυόμισι έως τεσσεράμισι ετών.
«Σε μια εποχή έντονης οικονομικής κρίσης, η αλληλεγγύη σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη πρέπει και είναι διαρκής και έμπρακτη. Έτσι, μετά την πρόσφατη απόφαση που λάβαμε για μείωση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και τον καθορισμό αυτών με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, παρέχεται πλέον και η δυνατότητα δωρεάν φοίτησης παιδιών στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μέσω της συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που απευθύνεται σε μητέρες χαμηλών εισοδημάτων», ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται για τις αιτήσεις συμμετοχής και τα αναγκαία δικαιολογητικά σε έναν από τους συμμετέχοντες παιδικούς σταθμούς που ανακοίνωσε ο δήμος στην ιστοσελίδα του (thessaloniki.gr), καθώς και στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας, οδού Πολυτεχνείου 39). Οι απαραίτητες πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν και στις ιστοσελίδες www.eetaa.gr, www.epanad.gov.gr και www.kedke.gr
Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις συμμετοχής των ωφελούμενων γονέων θα υποβάλλονται στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ μέχρι τις 23 Ιουλίου.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: Καθημερινότητα οι υπερβάσεις του ορίου για το όζον


Καθημερινό φαινόμενο τείνουν να γίνουν πλέον οι υπερβάσεις όζοντος καθώς και χθες καταγράφηκαν αυξημένες τιμές στους σταθμούς Ελευθέριου – Κορδελιού, Πανοράματος και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το τμήμα Περιβάλλοντος της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώθηκε υπέρβαση του ανωτέρω ορίου την Δευτέρα (16/07/2012) στον σταθμό μέτρησης Ελευθέριου – Κορδελιού για πέντε ώρες με μέγιστη ωριαία τιμή 195 μg/m3 (16.00), ποσοστιαία υπέρβαση του ορίου 8,33% στον σταθμό μέτρησης Πανοράματος για επτά ώρες με μέγιστη ωριαία τιμή 228 μg/m3 (14.00), ποσοστιαία υπέρβαση του ορίου 26,67% και στον σταθμό μέτρησης ΑΠΘ για τέσσερις ώρες με μέγιστη ωριαία τιμή 213 μg/m3 (17.00), ποσοστιαία υπέρβαση του ορίου 18,33%.
Η υπηρεσία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη των τιμών ρύπανσης και σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου συναγερμού (240μg/m3), θα προβεί σε περαιτέρω ενημέρωση του κοινού καθώς και στις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενέργειες.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: Νέες δομές για την πληροφόρηση τουριστών


Στη δημιουργία νέων δομών για την ενημέρωση και τη διευκόλυνση των τουριστών στη Θεσσαλονίκη προχωράει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, μέσα από το διασυνοριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ελλάδα-Βουλγαρία του Interreg.
Συγκεκριμένα, ύστερα από πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και αναπληρωτή προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού, Απόστολου Τζιτζικώστα, κατατέθηκε πρόταση η οποία εγκρίθηκε από την κοινή τεχνική γραμματεία του Interreg και ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος με τον τίτλο «DIASNET». 
Μέσα από το έργο αυτό, οι ιθύνοντες του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης στοχεύουν να αναπτύξουν δομές που θα λειτουργούν βοηθητικά στους ξένους επισκέπτες και παράλληλα θα συμβάλλουν στην αύξηση της ‘αναγνωρισημότητας’ της Θεσσαλονίκης στο εξωτερικό.
Στο πρόγραμμα DIASNET, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος μαζί με δύο φορείς της Βουλγαρίας, το Περιφερειακό Ταμείο Οικονομικής Ανάπτυξης του Μπλαγκόεβγκραντ και τον οργανισμό SAVREMIE από το Σαντάνσκι.
Μέσα από το πρόγραμμα, φιλοδοξία του οργανισμού είναι να δημιουργήσει γραμμές πληροφόρησης και εξυπηρέτησης των επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη, info kiosks στα σημεία εισόδου της πόλης, δηλαδή στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στο λιμάνι, στο σιδηροδρομικό σταθμό και στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στα οποία θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν όλες τις χρηστικές πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τη διαμονή τους στην πόλη.
Παράλληλα, έχει σχεδιαστεί η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης καμπάνιας προβολής στο διαδίκτυο και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, κλπ), έτσι ώστε να αυξηθεί η ‘αναγνωρισιμότητα’ της πόλης και ο αριθμός των τελικών επισκεπτών, ενώ τέλος, σχεδιάζεται η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής για συσκευές smart phones και tablets, στην οποία θα συμπεριληφθούν όλα τα λειτουργικά και χρηστικά στοιχεία που σχετίζονται με τη Θεσσαλονίκη και θα μπορούν να φανούν χρήσιμα στον κάθε επισκέπτη, έτσι ώστε να μπορεί με ευκολία να κινηθεί στην πόλη, να δει τα αξιοθέατα, αλλά και να μετακινηθεί στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο χρόνος εκτέλεσης των δράσεων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα είναι δύο χρόνια και θα ολοκληρωθεί το 2014.
«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο πόρο και όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αναπτύξουμε τις δομές που θα βοηθήσουν στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας της Θεσσαλονίκης, στη διευκόλυνση και την καλύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών και στην καλύτερη προβολή μας στο διαδίκτυο και τα social media», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
«Ξεκινάμε μια προσπάθεια να χτίσουμε δομές χρήσιμες στους επισκέπτες και παράλληλα με τη χρήση της τεχνολογίας και των νέων μέσων να τους διευκολύνουμε στην πρόσβασή τους στις απαραίτητες πληροφορίες για τη Θεσσαλονίκη», τόνισε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Νίκος Σαπουντζής, ο οποίος και έχει την ευθύνη για την υλοποίηση του έργου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Θανατηφόρο τροχαίο στον Χορτιάτη

Τη ζωή του έχασε ένας 77χρονος όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο. Το περιστατικό σημειώθηκε μετά τις 11.00 στο 3ο χλμ Χορτιάτη - Πανοράματος.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Εύοσμος: Ένοπλη ληστεία σε περίπτερο

Το ποσό των 700 ευρώ αφαίρεσε τα ξημερώματα άγνωστος από ένα περίπτερο στην περιοχή του Ευόσμου. Ο δράστης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, απείλησε με όπλο και ακινητοποίησε τον 41χρονο υπάλληλο, άρπαξε τα χρήματα και τράπηκε σε φυγή.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/