Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν και τραυμάτισαν 75χρονο στο εμπορικό κέντρο της πόλης

Θύμα ληστείας έπεσε 75χρονος από δύο ληστές οι οποίοι του άρπαξαν τα χρήματα και τον τραυμάτισαν, την ώρα που βάδιζε σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Για το πως θα αξιοποιηθεί η περιουσία του δημοσίου μίλησε σε εκδήλωση ο Κ. Χατζηδάκης


Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των αεροδρομίων της χώρας, επισήμανε ο αρμόδιος υπουργός, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η «Κίνηση Πολιτών», με θέμα την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ.

Θεσσαλονίκη: Παραγωγή ρεύματος από το βιοαέριο κοπριάς


Ρεύμα από το βιοαέριο και το μεθάνιο της κοπριάς που παράγεται σε μια από τις μεγαλύτερες γαλακτοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, τον Πεντάλοφο του δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης θα παρέχει μονάδα που θα κατασκευαστεί στην περιοχή.

Θεσσαλονίκη: Ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα για 35 μαθητές του εξωτερικού


Υπέρ του Πελοποννησιακού πολέμου… ψήφισαν τριανταπέντε μαθητές της Ά Λυκείου από την Σουηδία, την Ιταλία και τη Γερμανία οι οποίοι βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius.

Θεσσαλονίκη: «Απόδραση» από το Γεντί Κουλέ την Κυριακή


«Απόδραση από το Γεντί Κουλέ 2012» οργανώνουν οι ποδηλάτες του Bike Respect, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, από τις 09:00 έως τις 19:00. 

Θεσσαλονίκη: Επιστροφή στα κέρδη για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης


Πιο δελεαστικό προφίλ στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών μπορεί να προβάλει πλέον η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) μετά την επιστροφή της σε λειτουργική κερδοφορία, έπειτα από έξι διαδοχικά έτη «στο κόκκινο».

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη για την ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων


Συνάντηση εργασίας για την ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων πραγματοποίησαν στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Νικόλας Κανελλόπουλος με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της συμπρωτεύουσας, Νικόλαο Βαλεργάκη και παράγοντες του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Διεθνής κωπηλατική Ρεγκάτα στο Θερμαϊκό

 

Με τη συμμετοχή 25 ελληνικών σωματείων καθώς και ομάδων από το εξωτερικό διεξάγεται το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη η 20η Διεθνής κωπηλατική Ρεγκάτα «Alexander The Great».

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS


Το νέο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS στην οδό Εγνατίας 94 εγκαινίασε το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Στο συγκεκριμένο Κέντρο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στα τέλη Μαΐου σε ιδιόκτητο ακίνητο του Σωματείου που αποτελεί δωρεά κληρονομιάς Δημοσθένη Τσελεπίδη, θα στηρίζεται όχι μόνο το παιδί αλλά ολόκληρη η οικογένεια που πλήττεται από την οικονομική κρίση.

Θεσσαλονίκη: Από τον Οκτώβριο η αντικατάσταση των καμένων φαναριών

Παρελθόν θ΄ αποτελούν από τον Οκτώβριο οι καμένοι σηματοδότες στον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης, που υπήρξαν επί μήνες αιτία ταλαιπωρίας και παράγοντας κινδύνου για πεζούς και οδηγούς, ακόμη και σε διασταυρώσεις κεντρικών οδών της πόλης.

Θεσσαλονίκη: «Περιβαλλοντικοί μετανάστες» η πλειοψηφία των αλιέων της Κορώνειας


Το δρόμο της περιβαλλοντικής μετανάστευσης έχει επιλέξει η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αλιευτικής κοινότητας της Κορώνειας που αδυνατεί να επιβιώσει οικονομικά, καθώς η υποβάθμιση του λιμναίου οικοσυστήματος της περιοχής με τα έντονα φαινόμενα μόλυνσης και αποξήρανσης οδήγησε σε μείωση των «ιχθυοαποθεμάτων» με ταυτόχρονη πτώση της ποιότητας των αλιευμάτων.

Τέσσερις συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις συγκεντρώσεις είναι σχεδιασμένες να πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Την αρχή κάνουν οι εργολαβικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, οι οποίοι παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από κτίριο της Πρυτανείας επειδή είναι απλήρωτοι. Ενδέχεται να κάνουν πορεία. Στις 12.00 θα γίνει συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια όπου θα εξεταστεί αν απελαθεί ο Κούρδος που είχε τραυματιστεί σε έκρηξη από βόμβα που κατασκεύαζε στην Τριανδρία. Στις 17.00 το απόγευμα στην Καμάρα συγκέντρωση για την έφοδο της αστυνομίας στην κατάληψη «ΔΕΛΤΑ» και στις 19.00 στον Άγιο Θεράποντα της Τούμπας θα γίνει συγκέντρωση ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com