Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Δ. Θεσσαλονίκης: Σε ιδιώτες η επισκευή των απορριμματοφόρων παρά τις αντιδράσεις

Προχώρησε παρά τις σημερινές αντιδράσεις των εργαζομένων, ο διεθνής διαγωνισμός του δήμου Θεσσαλονίκης ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ σχετικά με την ανάθεση της επισκευής των απορριμματοφόρων σε ιδιώτες.
Στην αρμόδια επιτροπή κατατέθηκαν δύο προσφορές, την ώρα που οι εργαζόμενοι βρισκόταν έξω από το χώρο του νέου δημαρχιακού μεγάρου, πραγματοποιώντας στάση εργασίας. Το πρωί σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των εργαζομένων, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο όπου πραγματοποιείτο ο διαγωνισμός.
Ένταση προκλήθηκε και όταν εμφανίστηκε στο δημαρχιακό μέγαρο ο εργαζόμενος στο δήμο Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος, ο οποίος στις εκλογές της 6ης Μαίου εκλέχτηκε βουλευτής με τη «Χρυσή Αυγή».
Όσον αφορά το θέμα του διαγωνισμού, ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Πόρων και Οικονομικής Ανάπτυξης, Χασδάι Καπόν, δήλωσε πως δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης στην καθαριότητα, αλλά στόχος είναι να επισκευάζονται άμεσα τα απορριμματοφόρα σε ιδιωτικά συνεργεία.

ΤΕΙ-Θ: Ο Λ. Παπαδόπουλος πρόεδρος του πρώτου 15μελούς Συμβουλίου Διοίκησης

Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, συνταξιοδοτημένος αναπληρωτής καθηγητής Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, εκλέχθηκε πρόεδρος του πρώτου Συμβουλίου Διοίκησης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στις εκλογές που έγιναν χθες για την ανάδειξη των έξι εξωτερικών μελών, σύμφωνα με το νόμο 4009/2011.
Συνολικά κατατέθηκαν 15 υποψηφιότητες, εκ των οποίων επιλέχθηκαν τα έξι εξωτερικά μέλη. Τα υπόλοιπα πέντε μέλη είναι οι: Κωνσταντίνος Ανδριόπουλος, Κωνσταντίνος Μόσχος, Ελευθερία Παπάζογλου – Χαλικιά, Ιωάννης Ταχματζίδης και Ιωάννης Τσουκνιδάς, οι οποίοι, μαζί με τα οχτώ εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου, που είχαν αναδειχθεί στις εκλογές της 2ας Μαϊου στο ΤΕΙ, και τον έναν εκπρόσωπο των σπουδαστών, απαρτίζουν πλέον το νέο 15μελές Συμβούλιο Διοίκησης.
Το νέο Συμβούλιο Διοίκησης αναμένεται να συνεδριάσει αύριο για να προκηρύξει τις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου και των αντιπροέδρων του Ιδρύματος. Στους ρόλους του Συμβουλίου είναι, μεταξύ άλλων, η ακαδημαϊκή αναδιοργάνωση του ΤΕΙ (σχολές και τμήματα, προγράμματα σπουδών κ.α.) και του καταστατικού λειτουργίας του.
Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, διετέλεσε διευθυντής του Εργαστηρίου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και πρόεδρος της Ακτινολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (1996-2000). Ο Κ. Ανδριόπουλος, είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Θεσσαλονίκης, ο Κ.Μόσχος διετέλεσε διοικητής του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» (14/4/09-20/4/10), διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών (5/10/2004-12/5/2007) και αναπληρωτής διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσ/νίκης (18/6/2007- 13/4/2009) και είναι σύμβουλος επιχειρήσεων. Η Ε. Παπάζογλου – Χαλικιά είναι δικηγόρος Παρ’Εφέταις στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ο Ι. Ταχματζίδης ειδικευμένος στην Καρδιολογία στην Α’ πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική και διδάκτορας ΑΠΘ και διετέλεσε αξιωματικός Υγειονομικού ΕΛΑΣ – Διευθυντής Καρδιολογικού Τμήματος ΚΙ/ΔΑΘ και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής στο Δήμο Λαγκαδά. Ο Ι.Τσουκνιδάς αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρονικών του ΤΕΙ-Θ και διετέλεσε δήμαρχος Κουφαλίων (1999-2006) και πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων (1992-1993).

Αναβαθμίζεται το δημοτικό κολυμβητήριο της Τούμπας

Σε κλειστό μετατρέπεται το δημοτικό κολυμβητήριο της Τούμπας, με παράλληλη δημιουργία φυτεμένου πράσινου δώματος στη στέγη. Η κατασκευή του σκεπάστρου, όπως και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, είναι έργα ύψους περίπου 9,1 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
Οι εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του δημοτικού ανοιχτού κολυμβητηρίου της Τούμπας θα ξεκινήσουν στις αρχές του φθινοπώρου με κονδύλια «Πράσινου Ταμείου» του ΥΠΕΚΑ. Για την κατασκευή θα προκηρυχτεί άμεσα δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός. Όσο για την επιστέγαση του κολυμβητηρίου, με προϋπολογισμό 8,1 εκατ. ευρώ, το έργο θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013» στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αστυνομικοί απομάκρυναν με χημικά δημόσιους υπαλλήλους που διαμαρτύρονταν έξω από το δημαρχείο


Ένταση προκλήθηκε σήμερα το πρωί έξω από το νέο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και δημοτικούς υπαλλήλους, που αντιδρούν στην προοπτική ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου.
Οι εργαζόμενοι, με τη στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πραγματοποιούν στάση εργασίας και διαμαρτύρονται για το διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε ο δήμος Θεσσαλονίκης, ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, σχετικά με την ανάθεση της επισκευής των απορριμματοφόρων σε ιδιώτες. Οι δημοτικοί υπάλληλοι επιχείρησαν να μπουν στο χώρο του αμφιθεάτρου, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου για να λάβει τις τελικές αποφάσεις για τον διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένες στο χώρο. Δημιουργήθηκε ένταση και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους εργαζόμενους.

Καλαμαριά: Συναυλία συμπαράστασης στους εργαζόμενους των ζαχαροπλαστείων «Χατζής»

Συναυλία συμπαράστασης στους απλήρωτους εργαζόμενους των ζαχαροπλαστείων «Χατζής» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 8 το βράδυ στην πλατεία δημαρχείου στην Καλαμαριά.
Η «Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Χατζή», επισημαίνει σε ανακοίνωση της ότι οι εργαζόμενοι είναι εδώ και 9 μήνες απλήρωτοι και διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων, την επαναφορά στις θέσεις εργασίας και την υπεράσπιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων. Στις 1 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα στη Βενιζέλου και στις 2 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, έξω από το κατάστημα στη Σοφούλη.

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη βελτίωση υποβαθμισμένων περιοχών


Την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού με τίτλο «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ x4» με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και της αισθητικής στις περιοχές της πόλης που χαρακτηρίζονται από υποβαθμισμένο αστικό περιβάλλον προκηρύσσει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το φορέα «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων & Αναπλάσεις Α.Ε.» του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Αντικείμενο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα αποτελεί η αξιοποίηση ως συνδετικού κρίκου του «σταυρού», που σχηματίζουν οι δρόμοι μεταξύ τεσσάρων τυπικών οικοδομικών τετραγώνων σε γειτονιές του δήμου Θεσσαλονίκης (εκτός ιστορικού κέντρου). Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα είναι νέοι αρχιτέκτονες έως 40 ετών που θα έχουν τη δυνατότητα της δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής για γειτονιές του δήμου Θεσσαλονίκης που παρουσιάζουν χαρακτηριστικά υποβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος.
Ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, δήλωσε ότι ο διαγωνισμός, συνολικού κόστους 76.444 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί με επιχορήγηση από το «Πράσινο Ταμείο» και δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου. Προτείνονται παρεμβάσεις στην πλατεία Μαβίλη στις εργατικές κατοικίες της «Πύλης Αξιού» και νότια της οδού Κλεάνθους, στις περιοχές του παλιού Αρχαιολογικού Μουσείου και στην οδό Γρηγορίου Ε’.