Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για χρέη προς το Δημόσιο άνω των 25 εκατ. ευρώ


Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα 72χρονος πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου ένωσης συνεταιρισμών με έδρα τη Θεσσαλονίκη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται σε περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας στο Μετρό



Τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο μετρό της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τους αργούς ρυθμούς εξέλιξης του έργου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό, «οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα, όντας πολίτες αυτής της πόλης προχωράνε σε τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας με σκοπό να αφυπνιστούν οι υπεύθυνοι – κυβέρνηση και φορείς της πόλης και να δώσουν πραγματικές και υλοποιήσιμες λύσεις, έτσι ώστε να σταματήσει η κωλυσιεργία του έργου, τα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και τα προβλήματα διαβίωσης των εργαζομένων, λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων».
Οι εργαζόμενοι επισκέφθηκαν τον διευθυντή του γραφείου του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης στον οποίο παρουσίασαν τα αιτήματά τους.
«Από ότι φάνηκε, το υπουργείο γνωρίζει το θέμα της καθυστέρησης στα έργα του μετρό και μάλιστα προσανατολίζεται στη διατύπωση αιτήματος προκειμένου να έχει το ίδιο την επίβλεψη του έργου», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου, Γιώργος Κόκκινος.
Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι στο μετρό αναμένουν ανακοινώσεις για το θέμα εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος και επιφυλάσσονται για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Κήρυξη απαλλοτριώσεων για τον ανισόπεδο κόμβο Κ16



Την κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εκτάσεων για την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Κ16 στη συμβολή του οδικού άξονα Πατρών-Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (ΠΑΘΕ) με την εσωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης υπέγραψε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Θύμιος Σώκος.
Το έργο που εκτιμάται ότι θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό, δημοπρατήθηκε στις 31 Μαΐου 2011 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από 3 χρόνια και 8 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Συγκεκριμένα, ο σημερινός κόμβος θα μετατραπεί σε ανισόπεδο και θα παρέχει όλες τις δυνατές κινήσεις. Θα κατασκευασθούν εννέα γέφυρες καταστρώματος, δίκτυο παράπλευρων οδών και έργα αποχέτευσης-αποστράγγισης, ηλεκτροφωτισμού, φωτεινής σηματοδότησης, σήμανσης και πρασίνου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Δρομολογούνται αναπλάσεις στις γειτονίες της πόλης



Τη διενέργεια ανοικτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάκτηση και ανάπλαση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης στη χθεσινή συνεδρίασή του.
Οι συγκεκριμένοι χώροι σε γειτονιές της πόλης, μεταξύ αυτών μη δομημένα και «άχρηστα» οικόπεδα, «υπολείμματα» αστικής γης και ακάλυπτοι χώροι που χαρακτηρίζονται από αμορφία, υποβάθμιση και μη χρηστικότητα θα αποδοθούν για χρήση στους κατοίκους της πόλης. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με τη συνεργασία του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος/ τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.
«Σκοπός του διαγωνισμού είναι η αναζήτηση προτάσεων που θα επηρεάσουν θετικά το μικροκλίμα της περιοχής και θα βελτιώσουν την εικόνα και τη λειτουργία του αστικού χώρου. Κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής των καλύτερων προτάσεων θα αποτελέσουν, επιπλέον, η πρωτοτυπία της λύσης, ο πιλοτικός της χαρακτήρας (ευελιξία σε πολλαπλή μελλοντική εφαρμογή), η βιοκλιματική - αειφορική προσέγγιση και περιβαλλοντική αναβάθμιση και η εφικτότητα στην εφαρμογή και συντήρηση», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης και πρόσθεσε: «Περιμένουμε φρέσκιες ιδέες για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης μέσω της ανάκτησης των ανενεργών χώρων του αστικού ιστού. Στόχος μας είναι η βελτίωση της λειτουργίας και της εικόνας της Θεσσαλονίκης, καθώς και ο μετασχηματισμός της σε μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον. Η επίτευξη του στόχου αυτού θα συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους».
Να σημειωθεί ότι στο αντικείμενο του διαγωνισμού περιλαμβάνεται και η λειτουργική – αισθητική αναβάθμιση των χώρων, η αξιοποίηση, η ανάδειξη, καθώς και η «επανένταξη» και ενσωμάτωσή τους στον «ενεργό» αστικό ιστό της πόλης.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Διακοπή της υδροδότησης στο κέντρο λόγω έργων



Προβλήματα υδροδότησης από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή θα έχουν δρόμοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης λόγω εργασιών επανασύνδεσης νέων αγωγών δικτύου ύδρευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).
Συγκεκριμένα, διακοπές υδροδότησης θα γίνουν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα στις οδούς Προφήτη Ηλία, Κασσάνδρου, Ολυμπιάδος, καθώς και σε όλες τις παρακείμενες σε αυτές οδούς.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη για τρίτη φορά 81χρονος επιχειρηματίας για μη απόδοση ΦΠΑ



Για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες συνελήφθη ιδιοκτήτης βορειοελλαδικής επιχείρησης κεραμικών πλακιδίων που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.
Αυτή τη φορά, ο ηλικίας 81 ετών επιχειρηματίας συνελήφθη κατηγορούμενος για μη απόδοση ΦΠΑ, ύψους 180.000 ευρώ, καθώς και για μη καταβολή εργατικών αμοιβών ύψους 800.000 ευρώ.
Όπως έγινε γνωστό, οι παραπάνω οφειλές αφορούν διάφορα χρονικά διαστήματα κατά τα έτη 2010 και 2011. Ο επιχειρηματίας παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης από όπου ζήτησε και πήρε την προβλεπόμενη αναβολή.
Είναι η τρίτη φορά που ο 81χρονος συλλαμβάνεται για οφειλές της επιχείρησης.
Αρχικά, συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο πάλι για μη απόδοση ΦΠΑ, ενώ η δεύτερη σύλληψη έγινε δύο μήνες αργότερα για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και πέτυχε να πάρει αναβολή προκειμένου να συνεκδικαστούν οι υποθέσεις του τον προσεχή Ιανουάριο.
Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο ηλικιωμένος δεν έχει καμία σχέση πλέον με τη διαχείριση της επιχείρησης και όπως γνωστοποίησε, ήδη έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες πλειστηριασμού των εγκαταστάσεών της. Επιπλέον, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του το Δημόσιο του οφείλει σχεδόν 700.000 ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ. Η επιχείρηση που φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα λειτουργίας, βρίσκεται σε παραγωγική αδράνεια τον τελευταίο χρόνο.
Στο μεταξύ, για χρέος ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά μόλις ένα μήνα (το Δεκέμβριο του 2010) συνελήφθη χθες στη Θεσσαλονίκη 48χρονη ιδιοκτήτρια λογιστικού γραφείου.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com