Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Για 7η μέρα η δίκη για την υπεξαίρεση στον κεντρικό δήμο


Σαφείς αιχμές για εμπλοκή του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη, στο καταγγελλόμενο σκάνδαλο υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, άφησε η οικονομική επιθεωρήτρια, Αναστασία Τσεμπερά, κληθείσα να απαντήσει στις ερωτήσεις των υπερασπιστών του. Καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου για 7η μέρα εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση της «μαύρης τρύπας» των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κεντρικού δήμου, η κ. Τσεμπερά αναφέρθηκε στις ευθύνες του άλλοτε αντιδημάρχου Οικονομικών.

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για καταγγελίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων


Στο μικροσκόπιο εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), σύμφωνα με την οποία αστυνομικοί που υπηρετούν στις Υπηρεσίες Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ) και Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ) της διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, υφίστανται διαρκή καταστρατήγηση του ωραρίου τους.

Θεσσαλονίκη: Διανομή ρουχισμού και ιατρικού εξοπλισμού


Μεγάλες ποσότητες ειδών ρουχισμού και υπόδησης αλλά και ιατρικός εξοπλισμός, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται δέκα αναπηρικά καροτσάκια και τέσσερα νοσοκομειακά κρεβάτια, θα διανεμηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε ανθρώπους και οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τα υλικά αυτά συγκεντρώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από δωρεές ομογενών της Γερμανίας αλλά και Θεσσαλονικέων.

ΑΠΘ: Αντιρρήσεις του τμήματος Νομικής στο συμβολικό κλείσιμο του πανεπιστημίου

Κανονικά θα εργαστούν οι καθηγητές του


Αντιρρήσεις στην απόφαση της Συγκλήτου (της 5ης Οκτωβρίου) για «συμβολική αναστολή των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και διοικητικών δραστηριοτήτων του πανεπιστημίου» -αύριο και μεθαύριο 11 και 12 Οκτωβρίου- εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε σήμερα, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση «στερείται προδήλως νομικού ερίσματος».

Θεσσαλονίκη: Σε επίσχεση εργασίας από τις 12 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι της ΕΨΥΚΑ


Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από τις 12 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΕΨΥΚΑ), οι οποίοι έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Απρίλιο.

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται ο δημόσιος διάλογος του δημάρχου Θέρμης με τους πολίτες


Το Κάτω Σχολάρι, την Καρδία, τον Τρίλοφο και το Πλαγιάρι επισκέφθηκε ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ανοιχτών συζητήσεων με τους πολίτες του δήμου με τίτλο «Ακούω… Προτείνω… Συμμετέχω». Οι πολίτες που συμμετείχαν στις συζητήσεις ανέπτυξαν διάλογο με το δήμαρχο και εξέφρασαν ερωτήματα, ανησυχίες και προτάσεις.

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις επιχειρηματιών για χρέη προς το Δημόσιο


Συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Τούμπας - Τριανδρίας, 48χρονος ομόρρυθμο μέλος εταιρείας εμπορίας κρεάτων για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Τo ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 129.622,20 ευρώ. Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Τοποθετούνται νέα παγκάκια στη Β. Όλγας


Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση υπαίθριων καθιστικών (παγκάκια) κατά μήκος της οδού Β. Όλγας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσία του αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη. Αρχικά έγιναν από την αριστερή πλευρά της οδού στη διασταύρωσή της με την οδό Μαρτίου και με κατεύθυνση προς την οδό Μπότσαρη.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση φαρμάκων για τα ιατρεία κοινωνικής αλληλυγγύης



Στη δράση για τη συλλογή φαρμάκων από τους δημότες συμμετέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης, που διοργανώνουν το Ράδιο Θεσσαλονίκη, η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και η τηλεόραση του ΣΚΑΙ το Σάββατο 13 Οκτωβρίου από τις 9.00 πμ έως τις 14.00 στην πλατεία Αριστοτέλους (κάτω από την οδό Μητροπόλεως). Σκοπός είναι να δοθούν φάρμακα προς χρήση των απόρων στα ιατρεία κοινωνικής αλληλεγγύης που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη.

Δ. Θεσσαλονίκης: Κατασχέσεις διαφημιστικών στάντ και πλαισίων στην Εγνατία


Εξονυχιστικούς ελέγχους στα πεζοδρόμια της οδού Εγνατίας για τον εντοπισμό διαφημιστικών σταντ και άλλων αντικειμένων που εμποδίζουν την ελεύθερη διέλευση των πεζών πραγματοποίησαν ελεγκτές του δήμου Θεσσαλονίκης.
Στη διάρκεια της επιχείρησης διαπιστώθηκαν δεκάδες παραβάσεις και κατασχέθηκαν κάθε είδους αντικείμενα, όπως κώνοι, διαφημιστικά σταντ και πλαίσια τοποθετημένα παράνομα έξω από επιχειρήσεις, κοντά σε στάσεις του ΟΑΣΘ και στην είσοδο στοών.

Θεσσαλονίκη: Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ


Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν από σήμερα εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης της πανελλήνιας ομοσπονδίας προσωπικού ΕΚΑΒ, διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή απλήρωτων υπερωριών. Λόγω της επίσχεσης εργασίας το ΕΚΑΒ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Θεσσαλονίκη: Σταδιακή αποκατάσταση του προβλήματος με τα σκουπίδια

Προκαταρκτική εξέταση ζήτησε εισαγγελέας


«Μάχη» με τα σκουπίδια δίνουν οι υπάλληλοι στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, επιχειρώντας να αποκαταστήσουν την εικόνα με τους γεμάτους κάδους απορριμμάτων που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην πόλη. Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου το πρόβλημα παρουσιάστηκε λόγω εκτάκτων βλαβών στους τράκτορες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των σκουπιδιών από το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων που λειτουργεί στην περιοχή του Φοίνικα έως το ΧΥΤΑ της Μαυροράχης.

Κινητοποιήσεις ΠΑΣΕΒΕ και συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη

 
Συμβολικό αποκλεισμό της Ι' Εφορίας Θεσσαλονίκης στην Εγνατία (45) πραγματοποίησαν το πρωί αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επιχειρηματίες και επαγγελματοβιοτέχνες μέλη της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ), διαμαρτυρόμενοι για το νέο πακέτο μέτρων, την υψηλή φορολόγηση και την κατάργηση του αφορολογήτου.

Θεσσαλονίκη: Το πρώτο αναψυκτήριο στη Νέα Παραλία

Με τα πρώτα τραπεζάκια να έχουν ήδη τοποθετηθεί στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, στο κομμάτι της που έχει ήδη αναπλαστεί, ξεκινά τη λειτουργία του το πρώτο από τα τρία αναψυκτήρια του τμήματος της Παραλίας από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι τους ναυταθλητικούς ομίλους.

Εθελοντική αιμοδοσία στις Συκιές

Περισσότερες από 200 μονάδες αίματος έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της εβδομάδας εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς, που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών έως μεθαύριο 12 Οκτωβρίου, με τη μαζική προσέλευση να συνεχίζεται.

Θεσσαλονίκη: Δύο νεκροί μετά από «τρελή» κούρσα ΙΧ

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την αστυνομία, ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 34χρονος ξέφυγε της πορείας του και προσέκρουσε διαδοχικά σε κάδο απορριμμάτων, τοίχο σπιτιού και περίφραξη, παρασύροντας -σ' αυτήν την τρελή κούρσα που ακολούθησε- έναν 43χρονο πεζό. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν θανάσιμα οι δύο άνδρες – ο οδηγός του οχήματος και ο πεζός. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το τμήμα τροχαίας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

«Πνίγεται» και πάλι στα σκουπίδια η Θεσσαλονίκη

Εκτός... λειτουργίας βγήκε για μία ακόμη φορά τις τελευταίες ημέρες η υπηρεσία της αποκομιδής των σκουπιδιών στο δήμο Θεσσαλονίκης. Αυτήν τη φορά, δεν έφταιγε η έλλειψη απορριμματοφόρων (τα οποία είναι ούτως ή άλλως λιγοστά και λειτουργούν με πολλά προβλήματα), αλλά η παντελής έλλειψη τρακτόρων, που τίναξε στον αέρα τον ήδη «εύθραυστο» προγραμματισμό.