Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: «Μικρά μουσεία» οι σταθμοί του μετρό


«Όλοι οι σταθμοί του μετρό Θεσσαλονίκης θα μπορούσαν να γίνουν μουσεία, μικρά ή μεγαλύτερα. Αν τα αρχαιολογικά ευρήματα στο μετρό της Αθήνας συνέβαλαν στη φήμη του έργου παγκόσμια, αυτά που βρέθηκαν στο μετρό Θεσσαλονίκης θα το κάνουν πρώτο σημείο αναφοράς διεθνώς, αν αναδειχθούν σωστά». 

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε πρώην ταμίας νοσοκομείου για υπόθεση δωροδοκίας


Προφυλακίστηκε πρώην ταμίας νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης η οποία κατηγορείται ότι εισέπραττε «μίζες» από φαρμακευτικές εταιρείες προκειμένου να προωθεί τα φαρμακευτικά τους σκευάσματα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η πρώην ταμίας στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, φέρεται ότι τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούσε μυστικές συμφωνίες με τους πωλητές των εταιρειών, οι οποίοι της έδιναν χρήματα για τη διευκόλυνση που τούς παρείχε. Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία, ενώ μετά την απολογία της κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Αποξηλώσεις περιπτέρων στην οδό Λαγκαδά


Δύο ακόμη εγκαταλειμμένα περίπτερα αποξηλώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της επιχείρησης για την απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου και της διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των πεζών στο ιστορικό κέντρο και άλλα σημεία της πόλης.

Θεσσαλονίκη: Ελάχιστα αξιοποιούνται τα βιομηχανικά «σκουπίδια»


Ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά παρουσιάζει η αξιοποίηση βιομηχανικών παραπροϊόντων στην Ελλάδα τη στιγμή που θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην προστασία και αειφορία του περιβάλλοντος. 

Θεσσαλονίκη: Αστικές δράσεις στην Άνω Πόλη

Μια σειρά αστικών δράσεων στην Άνω Πόλη θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, στις 17:00, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει η 3η δημοτική κοινότητα με κατοίκους της περιοχής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της 3ης δημοτικής κοινότητας (Ακροπόλεως 6, τηλ. 2310-210621), κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν οι συγκεκριμένες δράσεις με τη συμμετοχή εθελοντών και θα οριστούν τα χρονοδιάγραμμα των ενεργών παρεμβάσεων. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών η 3η δημοτική κοινότητα συγκεντρώνει χρήσιμα υλικά όπως παλιά ελαστικά, παλέτες μεταφοράς, πλακάκια, χρώματα κ.α. στο φυτώριο του δήμου Θεσσαλονίκης, Ελ. Ζωγράφου 4, στην πύλη του Νοσοκομείου Αγ. Δημήτριος.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θεσσαλονίκη: Λειτουργικά προβλήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ καταγγέλλουν οι καθηγητές


Τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και τον κίνδυνο να μην διδαχθούν υποχρεωτικά μαθήματα εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού και κονδυλίων, επεσήμαναν εκπρόσωποι των συλλόγων καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του ΤΕΙ, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ενόψει των αυριανών κινητοποιήσεων και απεργιών τους.

ΑΤΕΙ-Θ: Αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν διαδηλωτές


Αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν το πρωί εντός του χώρου του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μετά από πρόσκληση της διοίκησης του ιδρύματος, όταν ομάδα άγνωστων νεαρών (περίπου 20 άτομα) συγκεντρώθηκε έξω από τα γραφεία της διοίκησης.

Θεσσαλονίκη: Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους δήμους


Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Για τρεις ώρες συζήτησαν οι πολίτες με τον δήμαρχο στο Πανόραμα


Στο Πανόραμα έκανε χτες την προτελευταία στάση η πρωτοβουλία ανοιχτών συζητήσεων του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με τους πολίτες του δήμου, που φέρει τον τίτλο «Συζητώ με το δήμαρχό μου». Η συζήτηση έγινε το πρωί στην αίθουσα Λίτσα Φωκίδη του δημαρχείου και διήρκεσε τρεις ώρες.

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις αύριο στη Θεσσαλονίκη


Δυο απεργιακές συγκεντρώσεις –και εν συνεχεία πορείες– θα πραγματοποιηθούν αύριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στις 10.30 αύριο το πρωί, το Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η 'Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), καλούν σε συλλαλητήριο έξω από το κτίριο του ΕΚΘ. Στις 10 το πρωί το ΠΑΜΕ οργανώνει ξεχωριστό συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Θεσσαλονίκη: Νεκρός αστυνομικός της ομάδας Ζ σε τροχαίο

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε σήμερα ένας 26χρονος αστυνομικός της ομάδας Ζ, όταν η δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, στη Θεσσαλονίκη. Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Δενδροποτάμου, στο ύψος του κτιρίου των λεωφορείων ΚΤΕΛ, κάτω από συνθήκες που μέχρι στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του ΑΧΕΠΑ πραγματοποιούν από τις 8.30 το πρωί, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα για την εφημεριακή και υπερωριακή τους απασχόληση, οι γιατροί του Νοσοκομείου το οποίο σήμερα εφημερεύει.