Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Θεσσαλονίκη: Δεκαήμερο ανοιξιάτικων προφορών από 30/5 έως 9/6

Με δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών στην αγορά της Θεσσαλονίκης, από τις 30 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου, προσπαθεί ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης να δελεάσει τους καταναλωτές εν μέσω οικονομικής κρίσης. Κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου θα επιδιωχθεί να υπάρξουν επιπλέον παροχές για τους καταναλωτές, όπως καλύτερες τιμές πάρκινγκ, παροχές σε χώρους εστίασης και διάφορα άλλα.
Όπως επισημάνθηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση του Συλλόγου, η δραματική μείωση του τζίρου προκαλεί διαρκή συρρίκνωση της εμπορικής δραστηριότητας με το κλείσιμο χιλιάδων καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι επιχειρήσεις δοκιμάζονται τόσο από τη μειωμένη κατανάλωση όσο και από τη φορολογική αφαίμαξη. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση, απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί ώθηση στην αγορά είναι:
-         Η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σημείο μηδέν, με ενεργοποίηση προγραμμάτων του ΕΤΕΑΝ, του ΕΣΠΑ κ.α.
-         Η αναγκαιότητα λήψης νομοθετικών μέτρων για το διακανονισμό τραπεζικών οφειλών επιχειρήσεων και καταναλωτών
-         Ένα σταθερό, δίκαιο, κοινωνικά αποδεκτό και βιώσιμο φορολογικό σύστημα, το οποίο δεν θα καταφεύγει συχνά σε άδικες εισπρακτικές διαδικασίες
-         Η αλλαγή του τρόπου διακανονισμού των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και στο δημόσιο, λαμβάνοντας υπόψη τις παρούσες οικονομικές συνθήκες.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κωστής Χαντζαρίδης, σημείωσε ότι ο σύλλογος επανεκδίδει με τη συνεισφορά και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου τον Τουριστικό Χάρτη της πόλης, ο οποίος, όπως και πέρυσι θα διανέμεται στους τουρίστες κρουαζιερόπλοιων με την άφιξή τους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, στους τουρίστες θα δίνεται η classic AGORA BONUS CARD (πλαστική κάρτα) και λίστα των επιχειρήσεων που συμμετέχουν με τα στοιχεία τους και τις παροχές τους.

Σύλληψη 63χρονου για τοκογλυφία

Για εκβίαση και τοκογλυφία συνελήφθη στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης ένας 63χρονος ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου αυτοκινήτων. Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς, εκμεταλλευόμενος την οικονομική ανάγκη 36χρονου, του δάνεισε, τον τελευταίο 1,5 χρόνο τμηματικά το ποσό των 11.400 ευρώ και με τους μηνιαίους τόκους που απαιτούσε, εισέπραξε το ίδιο διάστημα το ποσό των 18.190 ευρώ. Κάθε φορά, μάλιστα, που κατέφευγε ο 36χρονος στο δανεισμό, ο συλληφθείς του παρακρατούσε το αυτοκίνητό του, στο οποίο, μάλιστα, εν αγνοία του θύματος, τοποθέτησε συσκευή εντοπισμού θέσης (GPS).
Τον τελευταίο καιρό, ο 63χρονος απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των 3.200 ευρώ, ως οφειλή από το αρχικό κεφάλαιο και τους τόκους, το οποίο ο 36χρονος αδυνατούσε να καταβάλλει. Τελικά, κατέφυγε στις αστυνομικές αρχές και, αφού προσημειώθηκε το παραπάνω ποσό, έκλεισε ραντεβού με το δράστη, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς μόλις παραδόθηκαν τα χρήματα.
Στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στο κατάστημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δέκα ηλεκτρονικές συσκευές εντοπισμού θέσης οχήματος, μία φορητή ηλεκτρονική συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (USB), έντεκα καρτέλες στις οποίες αναγράφονταν ημερομηνίες, ονόματα και χρηματικά ποσά, είκοσι πέντε αντίγραφα γραμματίων είσπραξης από τραπεζικό υποκατάστημα, τέσσερις ασυμπλήρωτες συμβάσεις δανείων και το χρηματικό ποσό των 4.730 ευρώ.



Σε ιδιωτική εταιρία για τρεις μήνες τμήμα της καθαριότητας του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

Σε ιδιωτική εταιρία ανατέθηκε για τρεις μήνες τμήμα της καθαριότητας του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, μετά από κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης επανέλαβε τη θέση του υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας και συνεχάρη τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου, οι οποίοι καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες. Τόνισε, ωστόσο, ότι ο «Καλλικρατικός» δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη στο σύνολό του έχει 150 λιγότερους εργαζομένους στην καθαριότητα, από ότι είχε αθροιστικά το 2010 και στους τρεις πρώην δήμους και πρόσθεσε ότι έχει «παγώσει», με ευθύνη της πολιτείας, κάθε εποχική πρόσληψη με δίμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις, παραλύοντας τις υπηρεσίες των δήμων.
Σε δήλωσή του, μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τόνισε ότι η λύση της ιδιωτικής εταιρίας είναι προσωρινή, αλλά άμεση. «Είναι πρώτο μέλημά μας, μόλις ομαλοποιηθούν οι συνθήκες να επανέλθουμε διεκδικώντας εποχικές συμβάσεις αλλά και μόνιμες θέσεις που προβλέπονται στον οργανισμό του δήμου», σημείωσε. Ο κ. Καϊτεζίδης.

Μετέφεραν 15 λαθρομετανάστες


Στα δίχτυα αντρών της αστυνομίας της Θεσσαλονίκης έπεσαν τέσσερις διακινητές, οι οποίοι είχαν σκοπό να μεταφέρουν 15 Αφγανούς λαθρομετανάστες. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι λαθρομετανάστες είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα, ενώ τελικός προορισμός τους ήταν πιθανότατα η Ιταλία. Η αστυνομική επιχείρηση έγινε, χθες το πρωί, στην περιοχή των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, που ήταν ενδιάμεσος σταθμός των λαθρομεταναστών. Κατά την επιχείρηση, συνελήφθησαν οι τέσσερις λαθροδιακινητές, τρεις Αφγανοί κι ένας Αλβανός, ηλικίας 33, 25, 24 και 18 ετών, που εκείνη την ώρα συνόδευαν σε φορτηγό αυτοκίνητο τους λαθρομετανάστες. Όπως προέκυψε από την έρευνα, για την μεταφορά τους καθένας από αυτούς κατέβαλε στα μέλη του κυκλώματος διακίνησης το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ.