Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Σε δέκα μέρες η κατασκευή του Κ16 της περιφερειακής οδού


Ξεκινά σε δέκα μέρες η κατασκευή του Κ16 της περιφερειακής οδού. Αυτό διαβεβαίωσε την Πέμπτη το πρωί ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τεχνικών υπηρεσιών Άλκης Νουσηκύρου κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για παραγωγή αλκοόλης σε παράνομο αποστακτήριο


Εξαρθρώθηκε τριμελής εγκληματική ομάδα, η οποία παρασκεύαζε αλκοόλη σε παράνομο αποστακτήριο στην αγροτική περιοχή της Σίνδου και την διέθετε προς πώληση στην εγχώρια αγορά σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.

Θεσσαλονίκη: Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία κυματίζει στο λιμάνι


Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που κατασκευάστηκε ποτέ, επιφάνειας 480 τετραγωνικών μέτρων και βάρους… 130 κιλών κυματίζει από σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα


Την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα αναμένεται να επισκεφθεί την ερχόμενη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Hannes Swoboda, όπου θα έχει σειρά επαφών / συναντήσεων με πολιτικούς οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας.

Θεσσαλονίκη: Συνεχίστηκε η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο στον κεντρικό δήμο

Κατάθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγου


Με την κατάθεση του βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής και πρώην δημοτικού υπαλλήλου, Αντώνη Γρέγου συνεχίστηκε για 13η μέρα στην αίθουσα του τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν με τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας οι εορταστικές εκδηλώσεις


Την αυλαία των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την 28η Οκτωβρίου «άνοιξε» σήμερα η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί», των λειψάνων και της εικόνας του πολιούχου και προστάτη της πόλης.

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές ιατρικής και Γιατροί του Κόσμου στο πλευρό ευπαθών ομάδων


Στο πλευρό των ανασφάλιστων ασθενών και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων βρίσκονται 50 φοιτητές Ιατρικής προσφέροντας εθελοντικά ιατρική υποστήριξη στους Γιατρούς του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΝΙΚΗ – Νέοι Ιατροί του Κόσμου στα Ηνία» της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας/Παράρτημα Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα κάτοικοι για την κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας


Στο γραφείο του προϊστάμενου της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελου Μαδεμλή, βρέθηκαν το μεσημέρι εκπρόσωποι των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης που διαμαρτύρονται για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία.

Θεσσαλονίκη: Στις 800 οι αιτήσεις για εξυπηρέτηση από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του δήμου


Τις 800 «άγγιξαν» οι αιτήσεις των απόρων και οικονομικά αδυνάτων που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του δήμου Θεσσαλονίκης. Από αυτές τις αιτήσεις οι 160 αφορούν μοναχικά άτομα κυρίως μεγάλης ηλικίας, ενώ μεταξύ των οικογενειών υπάρχουν και 140 οικογένειες με περισσότερα από τέσσερα παιδιά.

Θεσσαλονίκη: Απεργούν οι εργαζόμενοι στα πολυκαταστήματα «Φωκάς»


Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της εταιρίας «Φωκάς» στη Θεσσαλονίκη και στην αποθήκη στο Ωραιόκαστρο, ενώ το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από τα καταστήματα διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων από τον Ιούλιο.

Θεσσαλονίκη: Σύγχρονο λεωφορείο στην υπηρεσία των ΑΜΕΑ


Ένα νέο σύγχρονο λεωφορείο τέθηκε από χθες στη διάθεση των ατόμων με αναπηρία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το οποίο θα χρησιμοποιείται για τη μεταφορά και μετακίνηση των ΑμεΑ από και προς τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και τα διαμερίσματα αυτόνομης διαβίωσης.

Συκιές: Κατεδαφίσεις για την κατασκευή σχολείου

Ένα βήμα πιο κοντά ήρθε η κατασκευή του 1ου ΕΠΑΛ στον Τομέα Τειχών στις Συκιές Θεσσαλονίκης, μετά την κατεδάφιση δυο κτισμάτων για την απελευθέρωση του χώρου, ενώ εκκρεμεί η κατεδάφιση ενός ακόμη, το οποίο είναι και το τελευταίο.

Θεσσαλονίκη: «Φρέναραν» οι εργασίες στο χώρο της Νέας Παραλίας

Επιβράδυνση εργασιών παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο έργο της ανάπλασης της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης. Οι εργάτες, η παρουσία των οποίων ήταν εμφανής μέχρι πρότινος καθ' όλο το μήκος του εργοταξίου, εδώ και ένα μήνα έχουν σαφώς μειωθεί και η θεαματική πρόοδος του έργου, που είχε προκαλέσει θετικά σχόλια, «πάγωσε». Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι φωτιστικοί ιστοί είναι ήδη παραταγμένοι στο υπό διαμόρφωση πλακόστρωτο, η τοποθέτησή τους δεν έχει ακόμη γίνει.

Μετωπική σύγκρουση για τις εκλογές στο ΑΠΘ

Οι εκλογές για το συμβούλιο του ΑΠΘ, που ματαιώθηκαν χτες για τέταρτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, διχάζουν την πανεπιστημιακή κοινότητα, αποτελώντας πεδίο οξείας αντιπαράθεσης. Μετά τη χτεσινή παρεμπόδιση της διαδικασίας από φοιτητές, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και υποψήφιος, Γιώργος Κυριαζής, κατήγγειλε τη στάση των πρυτανικών αρχών υποστηρίζοντας πως δεν κάνουν τίποτα γι' αυτήν την κατάσταση. «Βλέπουμε μία παρεμπόδιση των ελευθεριών και δεν ευαισθητοποιούνται να καλέσουν τον εισαγγελέα», υποστήριξε ο κ. Κυριαζής.