Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη κοσμηματοπώλη για χρέη άνω των 6 εκατ. ευρώ


Συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη 46χρονος ιδιοκτήτης ατομικής εμπορικής επιχείρησης κατασκευής και εμπορίας κοσμημάτων για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 6.064.040,46 ευρώ. Επιπλέον, σε βάρος του ίδιου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του 3ου ειδικού τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο κατ’ εξακολούθηση. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Γ. Μπουτάρης: Δεσμεύσεις κατά της γραφειοκρατίας

Συνάντηση του δημάρχου με τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης


Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιο Καρούντζο είχε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στο γραφείο του στο δημαρχείο, παρουσία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου και του αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα συζητήθηκαν θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ζητήματα που αφορούν την περιφέρεια και το δήμο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μπουτάρης ενημέρωσε τον κ. Καρούντζο για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά με την εφαρμογή του νέου αυτοδιοικητικού πλαισίου και εξέφρασε την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Στις ευρωπαϊκές χώρες, κατά μέσο όρο ο προϋπολογισμός προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση φτάνει το 13% του συνολικού κρατικού προϋπολογισμού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 3%, σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης και πρόσθεσε ότι «στη χώρα μας δυστυχώς οι δήμοι κατηγορούνται για όλα, χωρίς να ευθύνονται πολλές φορές για τίποτε».

Η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ, θα πρέπει να γίνεται με σχεδιασμό και να συνδυάζεται με τους ανάλογους πόρους και προσωπικό, συμφώνησε ο νέος Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Αθανάσιος Καρούντζος. Επιπλέον, δεσμεύθηκε για τον περιορισμό –κατά το δυνατόν- της γραφειοκρατίας στους τομείς της αρμοδιότητας του και ανάλυσε τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών.

Αναφορικά με τα εκκρεμή ζητήματα σχετικά με τον δήμο Θεσσαλονίκης συμφωνήθηκε να συνταχθεί αναλυτικός κατάλογος και να γίνει προσεχώς νέα συνάντηση μεταξύ του δημάρχου και του γενικού γραμματέα, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να διατυπωθούν προτάσεις και να δοθούν οι κατάλληλες λύσεις.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θεσσαλονίκη: Νεα αποθήκη με σχεδόν 7.000 προϊόντα «μαϊμού» εντόπισε η δημοτική αστυνομία


Νέα αποθήκη-θησαυροφυλάκιο με χιλιάδες προϊόντα «μαϊμού» που προοριζόταν για την τοπική αγορά εντόπισε η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμού του φαινομένου των σεντονιών και της πάταξης του παράνομου εμπορίου στους δρόμους της πόλης.

Συγκεκριμένα, μετά από συστηματική συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών, άνδρες της δημοτικής αστυνομίας εντόπισαν στο κέντρο της πόλης, στην οδό Αλιάκμωνος, αποθηκευτικό χώρο με περίπου 7.000 προϊόντα απομίμησης. Χθες, Τετάρτη, τις μεσημεριανές ώρες η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και του ΣΔΟΕ διενήργησαν έρευνα και βρήκαν 1651 πορτοφόλια, 1624 τσάντες, 1119 ζώνες, 952 ρολόγια χειρός, 1434 ζεύγη γυαλιών ηλίου και 200 φουλάρια.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σημειώνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα και προσθέτει: «η δημοτική αστυνομία εξακολουθεί, μέσα από προγραμματισμένο σχεδιασμό για την αποτελεσματική καταπολέμηση του παρεμπορίου, τις στοχευμένες επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση εντοπισμού αποθηκευτικών χώρων προϊόντων παρεμπορίου με ανάλογα, απτά αποτελέσματα». 

Τα  προϊόντα «μαϊμού» που όπως προέκυψε αποτελούσαν απομιμήσεις γνωστών εταιριών και προορίζονταν για διάθεση από μικροπωλητές στο κέντρο της πόλης. Ακολούθως κατασχέθηκαν, καταμετρήθηκαν -βρέθηκαν συνολικά 6980 τεμάχια- και θα καταστραφούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Καλαμαριά: Για 22η χρονιά το μουσικό και εικαστικό φεστιβάλ «Παρά θιν’ αλός»


Για 22η συνεχόμενη χρονιά ο δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει το «Παρά θιν’ αλός», ένα μουσικό και εικαστικό φεστιβάλ, το οποίο φέτος είναι συνδεδεμένο θεματικά και με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Στόχος του φετινού φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από 30 Αυγούστου έως 18 Σεπτεμβρίου στους χώρους του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και στο Κυβερνείο, είναι να προσφέρει στο κοινό μια ξεχωριστή εμπειρία τέχνης που θα διατρέχει τα 100 τελευταία χρόνια ιστορίας της Θεσσαλονίκης.

«Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η οποία δεν εξαιρεί ούτε την αυτοδιοίκηση, είμαστε και πάλι πιστοί στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού μας. Η φετινή διοργάνωση αποτελεί σταθμό στην εξελικτική πορεία του «Παρά θιν’ αλός», διότι εμπλουτίζεται με νέες πρωτότυπες δράσεις και ιδέες», δηλώνει ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Ο θεσμός περιλαμβάνει τους δύο καταξιωμένους κύκλους: τα Ανοιχτά Παράθυρα «Σταύρος Κουγιουμτζής» με συναυλίες και μουσικά δρώμενα από καταξιωμένους καλλιτέχνες και το εικαστικό φεστιβάλ «Πεδίο Δράσης Κόδρα», που κλείνουν φέτος 22 και 12 χρόνια ζωής αντίστοιχα.

Επίσης, συνεχίζεται ο συνεδριακός κύκλος που άνοιξε πέρυσι, ενώ για πρώτη φορά προστίθεται το λογοτεχνικό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και περιλαμβάνει ομιλίες από καταξιωμένους μελετητές, βίντεο αρχείου με διακεκριμένους εκφραστές της λογοτεχνικής Θεσσαλονίκης που δεν ζουν πια, καθώς και αναγνώσεις ποιημάτων και πεζών από σημερινούς συγγραφείς της πόλης.

Η αυλαία των εκδηλώσεων του «Παρά θιν’ αλός» ανοίγει την Πέμπτη 30 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα με τη διοργάνωση τριών συναυλιών, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο. Καλλιτέχνες της πόλης που εκπροσωπούν διαφορετικά μουσικά είδη θα «ενώσουν» τις δυνάμεις τους.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θεσσαλονίκη: Έρχονται κάδοι απορριμμάτων με «ταυτότητα»


Κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης με... ονοματεπώνυμο σχεδιάζει να αποκτήσει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης σε μία προσπάθεια να μπει τέλος στο φαινόμενο της συνεχούς μετακίνησής τους από μία μερίδα πολιτών που «ενοχλείται» από την παρουσία τους.

Έχουν παρατηρηθεί σε πολλές γειτονιές της πόλης περιστατικά με κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης που απομακρύνονται μπροστά από καταστήματα ή πολυκατοικίες, καθώς οι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν την παρουσία των σκουπιδιών μπροστά από τις περιουσίες τους.

Θέλοντας να μπει «φρένο» στις συχνές μετακινήσεις από το ένα σημείο στο άλλο, η αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων προχωρά στη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το σχεδιασμό των θέσεων που θα βρίσκονται οι κάδοι.

«Με το διαγωνισμό θα υπάρχει ομοιομορφία και ευπρεπισμός στην πόλη. Ο κάθε κάδος θα φέρει ξεχωριστή σήμανση, θα έχει το γράμμα της κάθε δημοτικής κοινότητας κι έναν αριθμό, έτσι ώστε οι υπηρεσίες του δήμου να γνωρίζουν αμέσως το σημείο που θα πρέπει να είναι τοποθετημένος», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.

Το θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και από τους βασικότερους στόχους του διαγωνισμού είναι η λειτουργική, αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του δημόσιου ελεύθερου χώρου και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες.

Ο διαγωνισμός θα απευθύνεται σε νέους αρχιτέκτονες, ηλικίας έως 45 ετών, από τους οποίους η διοίκηση του δήμου θα ζητήσει να καταθέσουν «φρέσκιες» ιδέες σχετικά με τη χωροθέτηση των κάδων απορριμμάτων.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Στο Τελ Αβίβ θα μεταβεί ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης


Στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ θα μεταβεί από 1 έως 6 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία του δήμου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, προκειμένου να συμμετάσχει σε επιμορφωτική επίσκεψη με θέμα τη μελέτη κοινωνικών δομών σχετικά με τους παιδικούς σταθμούς και του συστήματος συλλογής απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Εκτός από τον κ. Μπουτάρη, η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τους αντιδημάρχους Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάση Παππά, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάι Καπόν, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα, και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σημειώνεται πως ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει αδελφοποιηθεί με την πόλη του Τελ Αβίβ από το Νοέμβριο του 1994.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θεσσαλονίκη: «Πικ νικ» στις 5 Σεπτεμβρίου στο πάρκο της πλατείας ΧΑΝΘ


Τα ταπεράκια τους γεμάτα φαγητό, χρωματιστά τραπεζομάντιλα και την καλή τους διάθεση καλούνται να φέρουν οι Θεσσαλονικείς στο πάρκο άθλησης και ψυχαγωγίας στην πλατεία της ΧΑΝΘ, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, οπότε ο κεντρικός δήμος διοργανώνει «πικ νικ».

Το νεανικό «πικ νικ» πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το τμήμα νεολαίας της αντιδημαρχίας Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών. Πέρυσι, τόπος συνάντησης ήταν η πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της πόλης.

«Επιλέξαμε φέτος το συγκεκριμένο πάρκο γιατί είναι μία όαση δροσιάς. Παράλληλα, όσοι θα συμμετάσχουν στο πικ νικ θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με εναέριο στίβο, πίστα αναρρίχησης, paint ball, τραμπολίνο, ράμπα skate και πίστα parkour», δήλωσε η αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου.

Η εκδήλωση η οποία θα πλαισιώνεται επίσης από διαδραστικά παιχνίδια και μουσική, θα ξεκινήσει στις τρεις το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ. Σκοπός της αρμόδιας αντιδημαρχίας είναι να διασκεδάσουν οι νέοι της πόλης, να χορέψουν και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν και να αθληθούν στις εγκαταστάσεις του πάρκου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θεσσαλονίκη: Βούλγαρος εξέδιδε νεαρή συμπατριώτισσά του


Έναν εφιάλτη ζούσε για περισσότερους από οκτώ μήνες μία 26χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία, την οποία υποχρέωνε συμπατριώτης της, 41 ετών, να εκδίδεται. 

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Γενάρη όταν ο 41 ετών άντρας, με την υπόσχεση μίας καλύτερης ζωής, έπεισε την νεαρή γυναίκα να φύγουν από τη Βουλγαρία όπου ζούσαν μέχρι τότε μαζί και να εγκατασταθούν μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Το όνειρο της γυναίκας όμως για καλύτερο βιοτικό επίπεδο στη χώρα μας μετατράπηκε σε εφιάλτη. Με απειλές και σωματική βία ο άντρας την εξέδιδε κυρίως στην περιοχή της οδού Γιαννιτσών, κρατώντας όλα τα χρήματα που εισέπραττε.

Η νεαρή γυναίκα τελικά κατόρθωσε να διαφύγει της προσοχής του 41χρονου και να απευθυνθεί στις αστυνομικές αρχές, με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης. Στην 26χρονη γνωστοποιήθηκαν οι ισχύουσες διατάξεις περί προστασίας και αρωγής των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και ήδη φιλοξενείται σε μονάδα αρωγής της Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θεσσαλονίκη: Νέα κινητοποίηση για τον ΣΜΑ Ευκαρπίας


Σε νέα κινητοποίηση κατά της κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ευκαρπίας προχώρησαν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ευκαρπίας.

Ο εκπρόσωπος του Δικτύου Συλλόγων και Φορέων κατά της κατασκευής του ΣΜΑ, Μιχάλης Σπάσος, δήλωσε ότι η επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Παύλου Μελά γνωμοδότησε αρνητικά για το έργο, ενώ το θέμα θα απασχολήσει την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι κάτοικοι της Ευκαρπίας, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις εδώ και 9 μήνες, διεκδικούν νέο περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση απορριμμάτων.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θέρμη: Δρομολογείται ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων σε κοινότητες του δήμου


Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Θέρμης, εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στις κοινότητες Λιβαδίου, Περιστεράς και Αγίου Αντωνίου (οικισμοί Αγίου Αντωνίου και Μονοπηγάδου) της δημοτικής ενότητας Βασιλικών δήμου Θέρμης» και ο καθορισμός του τρόπου ανάθεσης. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 998.207,43 ευρώ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Εύοσμος: Σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις «Αιτώλεια 2012»


Αφιερωμένες στη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που τιμάται από την εκκλησία στις 24 Αυγούστου είναι οι εκδηλώσεις «Αιτώλεια 2012» που πραγματοποιούνται εδώ και περίπου 30 χρόνια στον συνοικισμό της Ελπίδας Ευόσμου.

Τις θεσμικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούν σήμερα και αύριο στο πάρκο Ελπίδας Ευόσμου, στο πλαίσιο του εορτασμού του ιερού ναού Κοσμά του Αιτωλού, συνδιοργανώνουν ο μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος κατοίκων Ελπίδας Ευόσμου «Κοσμάς ο Αιτωλός» και η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου.

Το πρόγραμμα:

Και οι δύο βραδιές είναι αφιερωμένες στην παράδοση. Λαμβάνουν μέρος χορευτικά συγκροτήματα των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, καθώς και χορευτικά τμήματα που εδρεύουν σε άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 23 Αυγούστου (ώρα έναρξης 20.00)
- Παιδικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου «Κοσμάς ο Αιτωλός»
- Προεφηβικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου «Κοσμάς ο Αιτωλός»
- Σύλλογος Μικρασιατών Ευόσμου
- Πολιτιστικός Σύλλογος «Διόνυσος»
- Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»
- Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή»
- Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου
- Ένωση Ποντίων &Φίλων Ωραιοκάστρου
- Α΄ Τμήμα ενηλίκων του συλλόγου «Κοσμάς ο Αιτωλός»

Παρασκευή 24 Αυγούστου (ώρα έναρξης 20.00)
- Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Ηλιούπολης
- Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού
- Σύλλογος Αγγιστιανών Ευόσμου
- Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Κ. Ηλιούπολης «Αναγέννηση»
- Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας
- Σύλλογος Πολίχνης
- Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού
- Β΄ Τμήμα ενηλίκων του συλλόγου «Κοσμάς ο Αιτωλός»
- Χορευτική Ομάδα Δυτικής Θεσ/νικης (ΧΟ.ΔΥ.ΘΕ.) το «Σεργιάνι».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θεσσαλονίκη: Τέλος Αυγούστου οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση


Την Παρασκευή 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των εορτασμών της Θεσσαλονίκης για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της. Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία  Αριστοτέλους, όπου θα συμμετέχει η Κρατική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε αυτήν την ιστορική επέτειο, παρόλες τις αντίξοες συνθήκες της συνεχιζόμενης κρίσης στη χώρα, η πόλη αντιμετωπίζει τον εορτασμό ως ευκαιρία να διαμορφώσει την προοπτική της: να ανασυνθέσει την ταυτότητά της, να αναγνωριστεί διεθνώς ως πόλη δυναμική και δημιουργική, καθώς και να αποκτήσει θέση στο χάρτη των πρωτοπόρων ευρωπαϊκών πόλεων.

«Σας καλώ όλους να γιορτάσουμε την ιστορία μας, να συμμετέχουμε στη γιορτή ως μέλη μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών και να κοιτάξουμε μπροστά, το μέλλον της πόλης όλων μας. Να αγαπήσουμε την πόλη μας», δήλωσε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θέρμη: Στις 16 Σεπτεμβρίου το «Street Mode Festival»



Για 4η συνεχόμενη χρονιά ένα από τα μεγαλύτερα ανοιχτά φεστιβάλ, το «Street Mode Festival», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία Θέρμης, με την υποστήριξη της διοργάνωσης Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Σε εξέλιξη η Aegean Regata 2012

Συμμετοχή και του δήμου Θεσσαλονίκης στον ιστιοπλοϊκό αγώνα


Στο πλαίσιο εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, δόθηκε στις 19 Αυγούστου εκκίνηση σε έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς ιστιοπλοϊκούς αγώνες της χώρας μας, την «Aegean Regatta 2012».

Ενενήντα τέσσερα σκάφη άνοιξαν τα πανιά τους από το λιμάνι της Μυτιλήνης για Οινούσσες, Βολισσό Χίου με σημείο τερματισμού το λιμάνι της Σύρου. Στον σημαντικό αυτόν αγώνα και με την αρωγή του «Θεσσαλονίκη 2012» πήρε μέρος το ιστιοφόρο του Λιμενικού Σώματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στελεχωμένο από μέλη του Ναυτικού Ομίλου Λιμενικού Σώματος και τον παγκόσμιο πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Γ. Γιακουλάκη.

Στον πρώτο αγώνα με σύμμαχο το μελτέμι εντάσεως 18 έως 30 κόμβους το σκάφος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» τερμάτισε στην έβδομη θέση στην κατηγορία του μετά από 5 ώρες και 45 λεπτά. Ο δεύτερος αγώνας από Οινούσσες για Βολισσό αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολος, λόγω των εναλλαγών στην κατεύθυνση του ανέμου αλλά και της έντασής του, με αποτέλεσμα να τερματίσουν μόνο δύο σκάφη από τα πενήντα πέντε στην κατηγορία ORC CLUB, με πρώτο και χρόνο 8 ώρες και 47 λεπτά το σκάφος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Με δύο κύπελλα, ένα στην κλάση του και ένα στο overall, το σκάφος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» συνεχίζει ακάθεκτο για την τελευταία και δυσκολότερη ιστιοδρομία των 80 μιλίων από Βολισσό για Σύρο.

Με αφορμή το διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: «Ως δήμος στηρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται στο χώρο του Ναυταθλητισμού και δηλώνουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το σκάφος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» του δήμου Θεσσαλονίκης τερμάτισε πρώτο».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη εργοδηγού για χρέη προς το Δημόσιο


Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη 59χρονος εργοδηγός για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 296.279,71 ευρώ για το χρονικό διάστημα από 30 Σεπτεμβρίου του 2007 έως 26 Ιουνίου του 2010. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com