Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Δεν ισχύουν οι αποδοχές που αναφέρει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ απαντούν οι εργαζόμενοι


Με αμοιβές πολύ μικρότερες από αυτές που ισχυρίζεται ότι καταβάλλει η διοίκηση της Αττικό Μετρό ΑΕ, αμείβονται στην πραγματικότητα οι εργαζόμενοι στο έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, όπως υποστηρίζει -με σημερινή ανακοίνωσή του- το Σωματείο τους, απαντώντας σε σχετικές αναφορές της εταιρείας.

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε το 31ο συνέδριο του ΕΚΘ

Την Κυριακή ο νέος πρόεδρος


Οι εκκλήσεις για ενότητα των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ώστε με κοινούς αγώνες να αντιμετωπίσουν τη «λαίλαπα» των Μνημονίων, κυριάρχησαν στην τελετή έναρξης των εργασιών του 31ου συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Ο εισαγγελέας... μπαίνει πάλι στο ΑΠΘ


Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, με βάση τις καταγγελίες που διατύπωσε χθες σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, για υποκινούμενες καταλήψεις των εργολαβικών υπαλλήλων του Αριστοτελείου πανεπιστημίου από τον πρύτανη του ιδρύματος, Γιάννη Μυλόπουλο.

Θεσσαλονίκη: Από τον Φούχτελ στον Μπουτάρη οι εργαζόμενοι


Συμβολική κατάληψη στο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, πραγματοποίησαν το μεσημέρι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο και αφορούν τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων.

Θεσσαλονίκη: Δυο συλλήψεις για χρέη προς το δημόσιο

Συνελήφθησαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη δύο άτομα ηλικίας 57 και 53 ετών ως διευθύνοντες σύμβουλοι βιοτεχνίας ρούχων για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 219.189 ευρώ έκαστος. Οι οφειλές αφορούν το χρονικό διάστημα 17-09-2010 έως 31-12-2011. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ 1δ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Πρώτο άνοιγμα της ΔΕΘ στην αγορά της Αυστραλίας


Την πρώτη της επιχειρηματική εξόρμηση στην αγορά της Αυστραλίας πραγματοποιεί στις 20-27 Νοεμβρίου η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ ΑΕ), εγκαινιάζοντας τη νέα στρατηγική της για στενότερες οικονομικές σχέσεις με τις αγορές, που είναι δυσπρόσιτες για τις ελληνικές επιχειρήσεις και όπου υπάρχει έντονο ομογενειακό στοιχείο.

Θεσαλονίκη: Η απάντηση των εργαζομένων στην Αττικό Μετρό


Συνεχίζουν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης, με αίτημα την πληρωμή των 30 νεοπροσληφθέντων εργατών με αμοιβές ισάξιες με αυτές που αμείβονται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της ίδιας ειδικότητας.

Θεσσαλονίκη: Λήστευαν γυναίκες με την απειλή σύριγγας

Δύο άντρες ηλικίας 24 και 29 ετών συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενοι ότι με την απειλή σύριγγας άρπαξαν από τρεις γυναίκες τα κινητά τους τηλέφωνα και μικρά χρηματικά ποσά. Σε μία περίπτωση χρησιμοποίησαν και σωματική βία σε βάρος θύματος. Τα περιστατικά σημειώθηκαν στην περιοχή της Ανάληψης και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Ξηλώνει... κηδειόχαρτα και ενοικιαστήρια ο δήμος


Τέλος από τον ερχόμενο μήνα τα ενοικιαστήρια και τα πωλητήρια ακινήτων, καθώς και τα κηδειόχαρτα από κολόνες, στάσεις του ΟΑΣΘ, δέντρα και άλλα δημόσια σημεία της Θεσσαλονίκης.

ΔΕΘ: Ενταση μεταξύ διαδηλωτών από τους ΟΤΑ και των ΜΑΤ - Προπηλακίστηκε ο γερμανός πρόξενος


Περικυκλωμένη είναι η ΔΕΘ από αστυνομικούς και διαδηλωτές από την τοπική αυτοδιοίκηση, όπου επικρατεί ένταση. Οι εργαζόμενοι των δήμων κατάφεραν να φτάσουν έξω από το συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο και σύμφωνα με το οποίο τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) του διοικητικού κλάδου αορίστου χρόνου.