Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη: Σε ασφυξία τα ξενοδοχεία από ανεξόφλητους λογαριασμούς για τη διαμονή Λίβυων

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε 14 ξενοδοχεία


Καθυστερήσεις καταβολής μισθών και δεδουλευμένων από δύο έως πέντε μήνες (και σε μία περίπτωση έως επτά μήνες) στους υπαλλήλους δεκατεσσάρων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του σωματείου «κατά τη φετινή περίοδο υπάρχει μεγαλύτερη πληρότητα σε σχέση με άλλες χρονιές», αλλά οι υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι, παρόλο που μετά την υπογραφή της νέας κλαδικής σύμβασης οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στον επισιτισμό έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές αποδοχών και μειώσεις μισθών.

«Οι ξενοδόχοι επικαλούνται ότι μειώθηκαν οι τιμές των δωματίων καθώς και ότι έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς, αλλά για τους υπαλλήλους που έχουν χάσει πάνω από το 20% των αποδοχών τους και εξακολουθούν να μην πληρώνονται η κατάσταση είναι δραματική», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του σωματείου Μιχάλης Λαζαρίδης.

Από την πλευρά τους, οι ξενοδόχοι επισημαίνουν ότι παραμένει ανεξόφλητο ένα μεγάλο ποσό για προσφερθείσες υπηρεσίες, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαμονή τραυματιών υπηκόων Λιβύης που έχουν φιλοξενηθεί στα ξενοδοχεία της πόλης από την αρχή του χρόνου.

«Έχουμε απευθυνθεί προς την πολιτεία να μεσολαβήσει για να λυθεί το πρόβλημα και αναμένουμε. Σε δεκαέξι ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης οφείλονται από τρίτους (ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, ταξιδιωτικά πρακτορεία κ.α.) δέκα εκατομμύρια ευρώ, τα οποία και εκείνοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν εισπράξει. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους φιλοξενήθηκαν στην πόλη περί τους 130.000 Λίβυους», δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος.

Όπως τονίζει ο ίδιος, έγιναν ενέργειες από το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και από το υπουργείο Υγείας προς τη λιβυκή πλευρά η οποία δεσμεύτηκε να καταβάλει έως το 50% των οφειλών στις ελληνικές επιχειρήσεις που παρείχαν περίθαλψη και φιλοξενία στους Λίβυους υπηκόους και να επανελέγξει το υπόλοιπο των χρεώσεων για τις υπηρεσίες που παρασχέθηκαν ως το τέλος του καλοκαιριού. Μέρος των υπηρεσιών ήταν και οι κρατήσεις που έγιναν, μέσω των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των ταξιδιωτικών πρακτορείων, στα ξενοδοχεία. Οι τιμολογημένες οφειλές προς τις ελληνικές επιχειρήσεις υπολογίζονται σε 150 εκ. ευρώ, από τα οποία 10 εκ. ευρώ οφείλονται σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και 19 εκ. σε ξενοδοχεία της Αθήνας.

«Μέρος μόνο των οφειλών πληρώθηκε μέχρι το τέλος της άνοιξης και έκτοτε περιμένουμε. Με δεδομένη την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του κλάδου, το θέμα αυτό αποτελεί το κυρίαρχο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τα ξενοδοχεία της πόλης», προσθέτει ο κ. Θωμόπουλος.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Γ. Μπουτάρης: Δεν θα έλεγα όχι σε κέντρο μεταναστών στη Θεσσαλονίκη


Θετικός σε περίπτωση δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής και Φιλοξενίας Μεταναστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Σχολιάζοντας στην πρωϊνή εκπομπή του Mega τις αντιδράσεις του δημάρχου Κορίνθου για το Κέντρο Μεταναστών τόνισε ότι η συμπεριφορά του είναι κατάπτυστη.

Ερωτηθείς για τη δική του αντίδραση σε περίπτωση δημιουργίας Κέντρου Μεταναστών στη Θεσσαλονίκη απάντησε: «Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων. Αν έλεγαν, όμως, ότι θα έφερναν 1.000 μετανάστες πχ στο Γ΄ Σώμα Στρατού στο κέντρο της πόλης παρότι δεν μου πέφτει λόγος δεν θα έλεγα όχι». Χαρακτήρισε, δε, περίεργη αντίληψη μέχρι και ρατσιστική την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών στη δημιουργία των Κέντρων.

Τόνισε, πάντως, ότι στην Ελλάδα έχουμε μείνει πολύ πίσω στη μεταναστευτική πολιτική και ότι το πρόβλημα των μεταναστών που υπάρχει στην Αθήνα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τον δήμο αλλά είναι θέμα υπουργείου. «Αν ήμουν δήμαρχος Αθηνών δεν θα μπορούσα να κάνω καλύτερη δουλειά από τον Καμίνη», υπογράμμισε. Στη Θεσσαλονίκη, όπως είπε, ζουν περίπου 70.000 Αλβανοί μετανάστες, που είναι στο μεγαλύτερο βαθμό ενταγμένοι στην τοπική κοινωνία.

Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα καθαριότητας στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι ο δήμος έδωσε έμφαση στην ανακύκλωση με την τοποθέτηση μεταξύ άλλων 5.000 κάδων. Τον Μάιο του 2011 ο δήμος συγκέντρωνε 350 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών τον μήνα, ενώ μετά τη λειτουργία του νέου συστήματος ανακύκλωσης τον Αύγουστο του 2011 η ποσότητα αυτή τον Μάιο του 2012 έφθασε τους 1.350 τόνους τον μήνα. «Έτσι, ο δήμος εξοικονομεί 500.000 ευρώ τον χρόνο», πρόσθεσε.

Για το θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου νεκρών που έχει αποφασίσει ο δήμος, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι τους επόμενους 2-3 μήνες αναμένεται το προεδρικό διάταγμα, που θα ρυθμίζει το θέμα, ώστε μέσα στο 2013 να ξεκινήσει το έργο, που θα γίνει στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου και θα κοστίσει περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Υπερδιπλασίασε τα κέρδη του ο ΟΛΘ το α' εξάμηνο του 2012


Αύξηση εσόδων και μείωση δαπανών κατέγραψε η ΟΛΘ ΑΕ το α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με τα καθαρά προ φόρων κέρδη της εταιρείας να είναι αυξημένα κατά 103,32%- 106,08% μετά τους φόρους- και τα έξοδα να είναι μειωμένα κατά 13,58% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011.

Συγκεκριμένα, παρά την οικονομική κρίση και την ύφεση, τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 12.705.482 ευρώ το α’ εξάμηνο του 2012 έναντι 6.248.973 ευρώ του αντιστοίχου περσινού διαστήματος.

Τα δε κέρδη μετά τους φόρους αυξήθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου–Ιουνίου 2012 κατά 106,08% κι έφτασαν στα 10.117.960 ευρώ, έναντι των 4.909.787 ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας την ίδια περίοδο ανήλθε σε 27.243.373 ευρώ έναντι 24.367.349 ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 11,8%. Η μεταβολή αυτή προέρχεται κατά κύριο λόγο από την αύξηση της διακίνησης συμβατικού φορτίου, (72,02% στο χύδην φορτίο,) που επέφερε αύξηση στα έσοδα του συμβατικού λιμένος κατά 28,08%, αλλά και στα έσοδα από την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας ISPS.

Τα λοιπά έσοδα κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, μαζί με τα χρηματοοικονομικά έσοδα, ανέρχονται σε 3.314.861 ευρώ, έναντι των 2.540.758 ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου της περσινής χρονιάς, είναι, δηλαδή, αυξημένα κατά 30,47%.

Σε ό,τι αφορά τα έξοδα της εταιρείας το α’ εξάμηνο του 2012 ανήλθαν συνολικά στο ποσό των 17.852.751 ευρώ, έναντι ποσού 20.659.134 ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου του 2011. Η μείωση οφείλεται κυρίως σε μείωση αμοιβών και εξόδων προσωπικού (-22.08%).

«Η ΟΛΘ ΑΕ σήμερα έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει απρόσκοπτα τα επενδυτικά της σχέδια, που στοχεύουν αφενός στον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και αφετέρου στην αξιοποίηση δυνατοτήτων που παραμένουν μέχρι στιγμής εν υπνώσει, όπως –για παράδειγμα- η κατασκευή και λειτουργία μαρίνας σκαφών αναψυχής στην α΄ προβλήτα» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης, εκφράζοντας την ικανοποίηση της διοίκησης διότι «σε αυτή την προσπάθεια έχει την πλήρη και ενεργό συμπαράσταση του συνόλου των εργαζομένων της εταιρίας και του λιμανιού γενικότερα».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Παύλος Μελάς: Εμμένει το δημοτικό συμβούλιο στη μη κατασκευή του ΣΜΑ


Την αντίθεσή του στην κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στη θέση που έχει χωροθετηθεί στην Ευκαρπία εξέφρασε, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι επιβεβαίωσαν και χθες ομόφωνη απόφαση που είχε παρθεί τον περασμένο Φεβρουάριο εμμένοντας στη μη κατασκευή του ΣΜΑ. «Είχαμε μία πρόταση, να γίνει ένας ΣΜΑ τελευταίου τύπου με όλη τη σύγχρονη τεχνολογία που δεν άφηνε περιθώρια για κανέναν κίνδυνο. Ωστόσο, βλέποντας την κατάσταση ότι υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στην πρόταση τη δική μας και την κοινωνία, καλώς ή κακώς, αποφασίσαμε να σεβαστούμε αυτό που θέλει η κοινωνία», δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου χαιρετίζει το Δίκτυο 50 Συλλόγων και Φορέων κατά της κατασκευής και χωροθέτησης του ΣΜΑ Ευκαρπίας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θεσσαλονίκη: «Μουσικές στα μνημεία και τα μουσεία της πόλης»

Από 29 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου


Από τραγούδια και νότες θα «πλημμυρίσουν» ιστορικοί χώροι της Θεσσαλονίκης το διάστημα από 29 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Μουσικές στα μνημεία και τα μουσεία της πόλης» που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά η διεύθυνση Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Στόχος μας να υπάρχει μία βιωματική σχέση των κατοίκων με την πολιτιστική μας κληρονομιά. Να γνωρίσουν από κοντά οι πολίτες τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας.

Η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει στις 29 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, με ένα πρόγραμμα από μελωδίες του διεθνούς κινηματογράφου στο Ανακτορικό Συγκρότημα Γαλερίου. Στις 30 Αυγούστου και για τρεις ημέρες, από τις 7:30 το απόγευμα έως τις 11:30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς ένα ξεχωριστό φεστιβάλ που απευθύνεται κυρίως σε νέους. 
Είναι το «Πικ νικ Urban Festival», όπου εκτός από μουσική θα υπάρχουν και προβολές ταινιών.

Στις 31 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, ρεμπέτικα καθώς και πολυφωνικά τραγούδια της Κορσικής, της Τουρκίας, Κέλτικα, όπως και ήχους από την αφρικανική ήπειρο.

Την ίδια ημέρα και ώρα στο αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιέρωμα στη μουσική και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, ενώ η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Έχουν προγραμματιστεί επίσης συναυλίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, Ροτόντα (3/9 19:00), μιας πιανίστριας βελγικής καταγωγής στο Φρούριο του Επταπυργίου (4/9 20:30) και της Συμφωνικής Ορχήστρας στον αίθριο χώρο Casa Bianka (5/9 21:00).

Σημειώνεται πως λόγω των ειδικών συνθηκών του σεβασμού προς τους αρχαιολογικούς χώρους και της περιορισμένης χωρητικότητας θα τηρηθεί αυστηρά η ώρα προσέλευσης και η σειρά προτεραιότητας. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν ενώ μόνο το «Πικ νικ Urban Festival» έχει είσοδο 3 ευρώ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν 18 διαρρήξεις αυτοκινήτων στις Δυτικές Συνοικίες


Δικογραφία σχηματίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης σε βάρος 31χρονου, ο οποίος από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2011, διέρρηξε 18 ΙΧ αυτοκίνητα στις περιοχές της Μενεμένης, Κορδελιού, Εύοσμου και Αμπελοκήπων, αφαιρώντας ηλεκτρονικές συσκευές, μικρά χρηματικά ποσά και διάφορα προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών. Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θεσσαλονίκη: Στις 3 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της θερινής δημιουργικής απασχόλησης μαθητών


Με την καθιερωμένη τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στις 19:00, στον εξωτερικό αμφιθέατρο του δημαρχείου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για τη «Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών των Σχολείων, για εργαζόμενες μητέρες - Καλοκαίρι 2012».

Στην διάρκεια της τελετή λήξης όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα θα παρουσιάσουν τις εργασίες που πραγματοποίησαν, καθώς και θεατρικά δρώμενα, μουσικοχορευτικά και παραδοσιακούς χορούς.

Το πρόγραμμα «Δημιουργική Απασχόληση» προσφέρεται δωρεάν και αποτελεί κοινωνική προσφορά του δήμου Θεσσαλονίκης προς τους δημότες, καθώς εξυπηρετεί τις εργαζόμενες μητέρες, τις μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και τις οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες-ΑΜΕΑ. Επίσης, προσφέρει εργασία σε αδιόριστους νέους εκπαιδευτικούς, αλλά και την χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων τους. 
Με την ευχή «Καλή νέα σχολική χρονιά» ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Καρούμπης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στη φετινή «Δημιουργική Απασχόληση» και κυρίως προς τους γονείς που εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους στο δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και προς τους εκπαιδευτικούς που συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση του προγράμματος. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
-19:00  Χαιρετισμοί
-19:10  1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Παραδοσιακοί Χοροί: «Σεργιάνι στην παράδοση» Καλαματιανός, Ζωναράδικος, Αντικριστός (σε συνεργασία με τους μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου)

-19:20  13ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Παραδοσιακός Χορός: Χασαποσέρβικος
Θεατρικό: «Φρουτοπαρέα»

-19:30  67ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Θεατρικό: «Η χώρα των γραμμάτων»
Χορευτικό: Γαϊτανάκι, Μοντέρνο

-19:55  36ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Θεατρικό – Χορευτικό: «Η κρουαζιέρα των ζώων»
Δημοτικός Χορός: «Στης Πάργας τον ανήφορο»

-20:15  3ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας
Μοντέρνο Χορευτικό
Χορωδία «Καλοκαιρινές Διακοπές»

-20:25  88ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Θεατρικό: «Περιδιαβαίνοντας τη Θεσσαλονίκη»
Χορωδία: «Η τράτα μας η κουρελού»,
«Έχε γεια Παναγιά»
Σύγχρονο Χορευτικό: «Μπουμ-μπουμ»

-20:45  72ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Δρώμενο με αφήγηση και τραγούδι: «Θεσσαλονίκη σταυροδρόμι πολιτισμών»

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θεσσαλονίκη: Επτά συλλήψεις οπαδών της Ραπίντ Βιέννης για τα χθεσινά επεισόδια στην Τούμπα


Επτά οπαδοί της Ραπίντ Βιέννης συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν, χθες το βράδυ, στο γήπεδο της Τούμπας πριν από την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την αυστριακή ομάδα για τη φάση των πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για πέντε Αυστριακούς, έναν Πολωνό κι έναν Κροάτη, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα στην κερκίδα των φιλοξενουμένων, αφού οι αστυνομικοί κατάφεραν πρώτα να τους απομονώσουν. Κατηγορούνται ότι «πρωταγωνίστησαν» στα έκτροπα που «αμαύρωσαν» το παιχνίδι, λίγο πριν από την έναρξή του. 

Στην κατοχή των συλληφθέντων, ηλικίας 18 έως 31 ετών, βρέθηκαν -κατά περίπτωση- φωτοβολίδες, κροτίδες, καψύλλια, εκτοξευτήρες φωτοβολίδων και μία μάσκα φουλ-φέις. Οι συλληφθέντες αναμένεται να μεταχθούν το μεσημέρι στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν ύστερα από ρίψη δεκάδων φωτοβολίδων από τους οπαδούς του αυστριακού συλλόγου, οι οποίοι φιλοξενούνταν στη Θύρα 8 του γηπέδου, με αποτέλεσμα υποστηρικτές του «Δικεφάλου» από τη Θύρα 7 να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο. Η κίνηση των τελευταίων είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η προθέρμανση των δύο ομάδων και να αποχωρίσουν προς στιγμήν οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές από το αγωνιστικό «τερέν». Η αστυνομία για να αποκαταστήσει την τάξη προέβη σε ρίψη χημικών εντός του γηπέδου.

Στο μεταξύ, στην επίσημη ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, η Ραπίντ Βιέννης καταδίκασε τα παραπάνω επεισόδια, χαρακτηρίζοντας ως «αδικαιολόγητη» και «καταδικαστέα» τη συμπεριφορά των αυστριακών οπαδών που «πρωταγωνίστησαν» στα έκτροπα. 

Η επίμαχη αναφορά στα επεισόδια έχει ως εξής: 

«Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα στο γήπεδο της Τούμπας. Μετά την αδικαιολόγητη και καταδικαστέα ρήψη φωτοβολίδων των οπαδών μας προς την πλευρά των γηπεδούχων οπαδών που βρίσκονταν στη διπλανή κερκίδα, εκατοντάδες Έλληνες εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν ανεμπόδιστα προς την κερκίδα της Ραπίντ, όπου επιδόθηκαν με τους οπαδούς μας σε αλληλοεκτόξευση αντικειμένων. Στο σημείο αυτό, η Ραπίντ καταδικάζει με τον πιο αυστηρό τρόπο τα γεγονότα, εκφράζοντας επιτακτικά την ευχή ότι οι τραυματίες -Αυστριακοί και Έλληνες- δεν υπέστησαν σοβαρά τραύματα. Μετά από αρκετή ώρα, η αστυνομία κατάφερε να δώσει τέλος σ’ αυτό το άσχημο θέαμα. Και ύστερα από διαβουλεύσεις των υπευθύνων των δύο σωματείων με τους εκπροσώπους της ΟΥΕΦΑ αποφασίστηκε να ξεκινήσει ο αγώνας με καθυστέρηση. Ευτυχώς, διότι με δεδομένη την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί νωρίτερα αυτό δεν εθεωρείτο δεδομένο».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θεσσαλονίκη: Κλειστά τα μαγαζιά στο κέντρο τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ


Αντίθετοι στο άνοιγμα των καταστημάτων τους στον κεντρικό δήμο, την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή κατά τη διάρκεια της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, είναι οι έμποροι της πόλης.

Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε, την Πέμπτη, προηγούμενή του απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα του κέντρου τις δύο συγκεκριμένες ημέρες, παρότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκφραστεί θετικά για το ενδεχόμενο τα επιμελητήρια και φορείς της πόλης, αλλά αντιμετώπιζε επιφυλακτικά εξ’ αρχής ο Εμπορικός Σύλλογος.

Ο ΕΣΘ επικοινώνησε και κάλεσε στη συνεδρίαση του ΔΣ και εκπροσώπους των εμποροϋπαλλήλων, οι οποίοι τάχθηκαν αρνητικά για το άνοιγμα των καταστημάτων τις συγκεκριμένες δύο ημέρες.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΘ απέρριψε την πρόταση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ, με το σκεπτικό ότι πρέπει να «διαφυλαχθεί η ενδοεπιχειρηματική και κοινωνική ηρεμία» στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, εκφράζοντας ταυτόχρονα προβληματισμό για τις συνέπειες που θα είχε αντίθετη απόφαση.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com