Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Τον Οκτώβριο οι κρίσιμες ανακοινώσεις για το μετρό


Εντός του Οκτωβρίου, το υπουργείο Ανάπτυξης θα είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει την περαιτέρω πορεία κατασκευής του μετρό της Θεσσαλονίκης, έργου που εδώ κι έξι μήνες υπολειτουργεί. Μέχρι τότε, θα έχει ολοκληρώσει τις συνομιλίες με τους εμπλεκόμενους φορείς και θα επανακαθορίσει τη σχέση του με τον ανάδοχο προκειμένου να λυθούν, αν αυτό είναι εφικτό στα όρια της υπάρχουσας σύμβασης, οι απαιτήσεις της κοινοπραξίας.

Θεσσαλονίκη: Διεθνής Κωπηλατική Ρεγκάτα στο Θερμαϊκό Κόλπο


Από κωπηλατικά σκάφη θα «πλημμυρίσει» ο Θερμαϊκός Κόλπος στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, καθώς ο δήμος Θεσσαλονίκης προγραμματίζει να διοργανώσει την Διεθνή Κωπηλατική Ρεγκάτα «Alexander the Great».

Θεσσαλονίκη: Έκθεση με κουρδιστά μεταλλικά παιχνίδια στο Παιδικό Μουσείο


Μία πλούσια συλλογή αποτελούμενη από δεκάδες αυτοκινητάκια, αεροπλανάκια, καράβια, τρένα, καρουζέλ, -όλα χρωματιστά, κουρδιστά, μεταλλικά παιχνίδια σε άριστη κατάσταση- είχε μέχρι πρότινος στην κατοχή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. 

Θεσσαλονίκη: Νεανικές εκδηλώσεις και δράσεις από τον Οκτώβριο


Δώδεκα νεανικές εκδηλώσεις και δράσεις με τίτλο «Οι νέοι της πόλης μας-πολίτες της Ευρώπης» προγραμματίζει για το διάστημα από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο η αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών του δήμου Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Ενημέρωση για τη νόσο Αλτσχάιμερ 17-21 Σεπτεμβρίου


Μια παρέα δέκα ατόμων αναζητά καθημερινά τη χαμένη της μνήμη στον 4ο όροφο ενός κτιρίου επί της οδού Καραολή και Δημητρίου 1 στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τους τακτικούς θαμώνες του Κέντρου Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης (ΚΗΑΑΔΜ) του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ), για άτομα ηλικίας από 50 έως 87 ετών που βρίσκονται στο πρώτο ή μεσαίο στάδιο της νόσου Αλτσχάιμερ. 

Θεσσαλονίκη: Φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό τουρνουά στο Τριάδι


Φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό τουρνουά για το σύλλογο Γονέων-Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια "ΦΛΟΓΑ-ΛΑΜΨΗ" θα διεξαχθεί αύριο στις 3 το μεσημέρι στο γήπεδο Τριαδίου Θεσσαλονίκης. Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν οι ομάδες της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ατρόμητου Τριαδίου, των Βετεράνων Θέρμης και της Φλόγας. Οι διοργανωτές καλούν όλους να προσφέρουν με τον δικό τους τρόπο "είτε οικονομικά, είτε με το χειροκρότημά του, είτε απλά με ένα χαμόγελο" που, όπως τονίζουν, "κάποιοι συνάνθρωποί μας το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας


Στη Θεσσαλονική μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Το απόγευμα θα επισκεφθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και θα συναντηθεί με τον πρύτανη Ι. Μυλόπουλο και το πρυτανικό συμβούλιο.

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο δυστύχημα με 4 νεκρούς και 30 τραυματίες

Ανατράπηκε λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου - Μετέφερε 48 Ρώσους τουρίστες



Τροχαίο δυστύχημα με 4 νεκρούς και 30 τραυματίες Ρώσους τουρίστες έγινε τα ξημερώματα, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε ανατράπηκε. Το δυστύχημα έγινε στο δρόμο Νέων Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Καρδίας, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής τα αίτια.