Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Διακόπτεται η σιδηροδρομική σύνδεση Σκόπια - Θεσσαλονίκη



Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων της πΓΔΜ πρόκειται από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 να καταργήσει την εποχική επιβατική σιδηροδρομική γραμμή Σκόπια - Θεσσαλονίκη - Σκόπια ως ασύμφορη, εφ' όσον δεν είχε τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα, όπως αναφέρει ενημερωτικό έγγραφο της πρεσβείας μας.

Όπως ανακοινώθηκε από τον οργανισμό, το τελευταίο τρένο αυτής της γραμμής θα αναχωρήσει από τα Σκόπια στις 24 Αυγούστου και από τη Θεσσαλονίκη στις 25 Αυγούστου.
Υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις η εποχική γραμμή η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί στις 14 Ιουλίου, επρόκειτο να λειτουργήσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ο Όσκαρ Ουάιλντ στο δημοτικό θέατρο Κήπου



Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, στις 21:15, θα παρουσιαστεί στο δημοτικό θέατρο Κήπου το έργο «Ο Εγωιστής Γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ από το «Θέατρο του Παιδιού», την παιδική σκηνή του Θεάτρου «Αποθήκη».

Τη σκηνοθεσία και τη θεατρική διασκευή υπογράφει ο Γιάννης Κόκκινος, τα σκηνικά ο Γιώργος Καρακάσης, τα κοστούμια η  Εύη Μπαράκου, τη μουσική ο Μιχάλης Κόκκινος και τις χορογραφίες η Ζωή Σαρίδου.

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Ελένη Τριανταφύλλου, Ηλίας Νάκος, Ηλίας Παγούρας, Νικολέττα Κοφινά, Μιχάλης Κόκκινος, Κατερίνα Μπιμπή και Βασιλική Αλεξοπούλου. Η τιμή γενικής εισόδου για την παράσταση διαμορφώνεται στα 10 ευρώ.

Λίγα λόγια για το έργο:

Κάπου στην Βόρεια Ιρλανδία υπάρχει ένας απίθανος κήπος, με πανέμορφα δέντρα, κάθε λογής λουλούδια και χιλιάδες μελωδικά πουλιά! Ο κήπος ανήκει σ’ έναν Γίγαντα ο οποίος λείπει για χρόνια σ’ ένα μέρος μακρινό. Εκεί μαζεύονται κάθε μέρα τα παιδιά και παίζουν γιατί στη μικρή τους πόλη δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος. Κάποια μέρα ο Γίγαντας επιστρέφει και βλέπει τα παιδιά. Ενοχλημένος τα διώχνει και βάζει φράχτες σε όλες τις εισόδους για να μην μπει κανείς. Από εκείνη την στιγμή ο κήπος ερημώνει. Φεύγουν τα πουλιά, τα λουλούδια αρνιούνται να φυτρώσουν και στον κήπο απλώνεται το χιόνι, η παγωνιά, το χαλάζι και ο βοριάς. Όλα εξαρτώνται πλέον από το γέλιο ενός μικρού παιδιού…

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ξεκίνησε η κατεδάφιση παλιών σχολείων στο δ. Νεάπολης-Συκεών

Σε πορεία υλοποίησης η δημιουργία κεντρικής πλατείας και πάρκινγκ


Σε πορεία υλοποίησης περνά από σήμερα η δημιουργία μιας κεντρικής πλατείας, καθώς και ενός υπόγειου παρκινγκ, υποδομές οι οποίες θα αντικαταστήσουν το κτίριο των παλιών 1ου και 5ου δημοτικών σχολείων που εγκαταλείφτηκαν εδώ και χρόνια λόγω προβλημάτων στατικότητας.

Τα παλιά διδακτήρια βρίσκονται επί των οδών Παπαναστασίου, Ν. Παρασκευά, Ι. Μιχαήλ και Στ. Βελδεµίρη στη δηµοτική ενότητα Συκεών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για µια έκταση συνολικού εμβαδού 2.340 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα κατασκευαστεί υπόγειο παρκινγκ, στο υπέργειο μέρος του οποίου θα διαμορφωθεί πλατεία. Ο προϋπολογισμός της κατεδάφισης ανέρχεται στις 197.000 ευρώ. 

«Για την περιοχή μας είναι ένα έργο πνοής που θα προσφέρει μεγάλη ανακούφιση στους συνδημότες μας και θα συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Επιπλέον, όπως αναφέρει, το έργο είχε προταχθεί κατά προτεραιότητα στο τεχνικό πρόγραμμα μετά τις διαβουλεύσεις που είχαν προηγηθεί με κατοίκους και τοπικούς φορείς. «Φθάσαμε στη τελική ευθεία της υλοποίησής του παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που τάχθηκε κατά της κατεδάφισης των κτιρίων και των βοηθητικών χώρων που προστέθηκαν μετέπειτα, και παρά του ότι κρίθηκαν ακατάλληλα κι επικίνδυνα για την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας», προσθέτει ο κ. Δανιηλίδης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Διανομή τροφίμων σε απόρους της Άνω Πόλης



Συνεχίζεται η προσπάθεια για τη συλλογή τροφίμων και άλλων αγαθών πρώτης ανάγκης που καταβάλλει η 3η δημοτική κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με πολυκαταστήματα της περιοχής, στο πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής πολιτικής για τη μερική ανακούφιση των άπορων κατοίκων της Άνω Πόλης.

Η συγκεκριμένη δράση επαναλαμβάνεται κάθε τρείς μήνες περίπου στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης και στήριξης του δήμου Θεσσαλονίκης προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com