Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Αντιπαράθεση δήμου – ΒΕΘ για τα πρόστιμα που επιβάλλονται για τις πινακίδες

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΒΕΘ) όσον αφορά τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις του πολεοδομικού συγκροτήματος για τις πινακίδες και τις επιγραφές, ενδεικτικές της δραστηριότητάς τους. Όπως καταγγέλλουν επιχειρηματίες στο ΒΕΘ, οι έλεγχοι από την πλευρά της αρμόδιας υπηρεσίες του δήμου έχουν ενταθεί και τα πρόστιμα «πέφτουν βροχή», σε μία περίοδο που η αγορά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης.
«Την ώρα που η αγορά ζει με το φόβο ενός αιφνίδιου κραχ και χιλιάδες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα από την παρατεταμένη πιστωτική ασφυξία αλλά και τα ‘’απόνερα’’ της παρατεταμένης ακυβερνησίας, έρχεται ο δήμος Θεσσαλονίκης να σφίξει περαιτέρω τον βρόγχο γύρω από το λαιμό των επιχειρηματιών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
Από την πλευρά της αντιδημαρχίας Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων του δήμου τονίζεται πως οι έλεγχοι ξεκίνησαν στις αρχές του 2011, μετά τις απαραίτητες συσκέψεις με τα αρμόδια επιμελητήρια και αφού δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος ανοχής στους επιχειρηματίες να κατεβάσουν από μόνοι τους τις πινακίδες και τις επιγραφές. Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία, στόχος της διοίκησης του Δήμου δεν είναι να επιβάλλει πρόστιμα στις επιχειρήσεις σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, αλλά να τηρηθεί η νομιμότητα και να αναβαθμιστεί η εικόνα της πόλης. Όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ενώ αυτό το διάστημα κοινοποιούνται τα πρόστιμα στους παραβάτες.