Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 45χρονου που πουλούσε πλαστά ασφαλιστικά συμβόλαια

 
Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία με εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία του 45χρονου που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή Ανάληψη της Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι παρίστανε το διευθυντή μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας και με την υπόσχεση υψηλών αποδόσεων σε συμβόλαια εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες.

Θεσσαλονίκη: Ξυλοδαρμό καταγγέλει στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς


Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε πως έπεσε στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον Αστέριο Τσουκαλά, προϊστάμενο του Περιφερειακού Γραφείου Θεσσαλονίκης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τον οποίο σύμφωνα με την καταγγελία επιτέθηκαν και χτύπησαν δύο άγνωστοι σε κεντρικό δρόμο της πόλης, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο«Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο, όπου παρέμεινε ένα 24ωρο για νοσηλεία.

Θεσσαλονίκη: «Κοινωνικό Φροντιστήριο» στο Δ. Κορδελιού-Ευόσμου


Στη δημιουργία «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» προχωρεί η αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου. Σκοπός η μαθησιακή υποστήριξη αδύναμων μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα.

Θεσσαλονίκη: Οι δημότες για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δ. Νεάπολης-Συκεών


Εβδομάδα των ανοικτών λαϊκών διαβουλεύσεων η ερχόμενη για το δήμο Νεάπολης-Συκεών, όπου σε κάθε δημοτική ενότητα τοπικοί φορείς, σύλλογοι και κάτοικοι θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013.

Θεσσαλονίκη: Χτύπησε 80χρονη με μεταλλικό κάβουρα και της άρπαξε 500 ευρώ

Άγνωστη επιτέθηκε και χτύπησε με μεταλλικό κάβουρα 80χρονη, από την οποία απέσπασε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Αγ. Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σύλληψη εμπόρου ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη


Συνελήφθη σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Αξιού ποταμού, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, ένας 38χρονος για εμπορία ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στην περιοχή της Χαλάστρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ δέματα χασίς συνολικού βάρους 861,8 γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Κατάληψη του δημαρχείου Θεσσαλονίκης


Σε κατάληψη του νέου δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης προχώρησαν το πρωί εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που προκαλεί το Μεσοπρόθεσμο. Την ίδια ώρα, εξαιτίας της συνέχισης των κινητοποιήσεων τους τα σκουπίδια αρχίζουν να σχηματίζουν λόφους σε αρκετές γειτονιές της πόλης.

Δυο συλλήψεις στο Λαγκαδά για χρέη προς το δημόσιο

Στη σύλληψη δυο ατόμων στο Λαγκαδά, ενός 38χρονου ιδιοκτήτης εταιρείας μεταλλικών κατασκευών και ενός 37χρονου ελεύθερου επαγγελματία, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές για οφειλές προς το δημόσιο.

Θεσσαλονίκη: Δέκα τόνοι ξύλα κατασχέθηκαν ως προϊόντα λαθροϋλοτομίας


Δέκα τόνοι ξύλα που άγνωστοι είχαν κόψει παράνομα στην αναδασωτέα περιοχή του Αγίου Βασιλείου, κατασχέθηκαν από το δασαρχείο Λαγκαδά. Οι λαθροϋλοτόμοι εντοπίστηκαν από υπαλλήλους του Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης οι οποίοι άκουσαν τον ήχο αλυσοπρίονων και έσπευσαν στο σημείο όπου αντιλήφθηκαν αγνώστους να ξυλεύουν παράνομα. Όταν όμως τους πλησίασαν, οι υλοτόμοι διέφυγαν αφήνοντας πίσω τους μια στοίβα με κομμένα ξύλα.

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το εργαστήριο του ΕΦΕΤ

«Η οικονομική κρίση δεν έχει επηρεάσει μέχρι τώρα την διενέργεια των ελέγχων στα τρόφιμα. Είμαστε όμως σε εγρήγορση ώστε να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθεί και διατροφική κρίση» ανέφερε ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, Γιάννης Μίχας, εγκαινιάζοντας στη Θεσσαλονίκη το νέο εργαστήριο του Φορέα.

Θεσσαλονικη: Κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτισμάτων στην Άνω Πόλη


Νέες κατεδαφίσεις επικίνδυνων ρυμοτομούμενων κτισμάτων στο πλαίσιο της ανάδειξης της περιοχής πέριξ των βυζαντινών τειχών και της απελευθέρωσης κοινόχρηστου χώρου πραγματοποιούν οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Έως το τέλος του χρόνου η ανάπλαση του Παζάρ Χαμάμ


Την εξέλιξη των εργασιών στο έργο της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Οθωμανικού μνημείου Παζάρ Χαμάμ στην περιοχή «Λουλουδάδικα», επιθεώρησε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.

Θεσσαλονίκη: Αλλάζει όψη ο δημοτικός παιδικός σταθμός της Πυλαίας


Στην αναβάθμιση του χώρου του δημοτικού παιδικού σταθμού της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη προχώρησε το τοπικό συμβούλιο του δήμου. Ήδη στο χώρο φυτεύτηκαν λουλούδια και λεβάντες, κατόπιν χορηγίας των Φυτωρίων Κοντολάζου. Πρωταγωνιστές αυτής της οικολογικής πρωτοβουλίας ήταν οι μικροί δημότες που φοιτούν στο δημοτικό σταθμό, οι ίδιοι οι παιδαγωγοί, η διευθύντρια του σταθμού Φωτεινή Σκάβδη, αλλά και οι επαγγελματίες τις περιοχής.