Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Έλεγχοι της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης

Βεβαιώθηκαν 34 παραβάσεις από τους 77 ελέγχους


Πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης εφαρμόζουν από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου οι υπηρεσίες Τροχαίας της ελληνικής αστυνομίας, σε όλη την επικράτεια. Στόχος είναι η ασφαλής μετακίνηση και η προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα.

Μετάλλιο τιμής στον Γ. Μπουτάρη από την FICAC

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Προξενικών Σωμάτων συναντήθηκε χθες με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης


Μέλη του προεδρείου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προξενικών Σωμάτων (FICAC) συναντήθηκαν χθες, Τρίτη, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και σε ειδική τελετή του απένειμαν το μετάλλιο τιμής, παρουσία του Προξενικού Σώματος Θεσσαλονίκης. Παρόντες στη συνάντηση ήταν διπλωματικά στελέχη, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της FICAC από Ελλάδα, Κύπρο, Τζαμάικα, Τουρκία, Σερβία, Ινδία και Ταϊλάνδη.

Συναυλίες της φιλαρμονικής Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των 47ων Δημητρίων


Η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στα 47α «Δημήτρια» με τέσσερις συναυλίες σε κεντρικά σημεία της πόλης, μέσα στους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Το πρόγραμμα των συναυλιών διαμορφώνεται ως εξής:

Εμβολιασμοί κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας για άπορες γυναίκες


Εμβολιασμοί κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας πραγματοποιούνται στο κτίριο των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης επί της οδού Μοναστηρίου 53-55 στον 3ο όροφο. 

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δ. Θεσσαλονίκης


Έως τις 8 Οκτωβρίου έχουν τη δυνατότητα οι οφειλέτες να υποβάλλουν αίτηση στο δήμο Θεσσαλονίκης για την υπαγωγή στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σύμφωνα με το ν. 4071/2012, καταβολή τους γίνεται:

Θεσσαλονίκη: Δράση καθαρισμού των δενδροδόχων στη δυτική είσοδο


Καθαρισμό δενδροδόχων-ξεβοτάνισμα από τα ζιζάνια σε χώρους δημοτικών δενδροστοιχιών της δυτικής εισόδου της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν ο κεντρικός δήμος και οι εθελοντές της ΧΑΝΘ, στο πλαίσιο της δράσης «Είμαι πολίτης και όχι απλά κάτοικος», το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου από τις 09.00 έως τις 13.00.

Τα συμπεράσματα από την εκστρατεία «Καθαρές Θάλασσες»


Τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήγαγε η Εταιρεία Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος Helmera για τη ρύπανση των ακτών από τα αποτσίγαρα, στα πλαίσια εκστρατείας «Καθαρές Θάλασσες» παρουσιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς τη ρύπανση των ακτών από τα αποτσίγαρα.

Διεπιστημονικό συμπόσιο «Η Θεσσαλονίκη στις παραμονές του 1912»


Ο δήμος Θεσσαλονίκης και ο φορέας ‘Θεσσαλονίκη 2012’ στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την ελευθέρωση της πόλης διοργανώνει σε συνεργασία με την Ισραηλιτική κοινότητα, μέσω του Εβραϊκού Μουσείου το διεπιστημονικό συμπόσιο «Η Θεσσαλονίκη στις παραμονές του 1912», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης στις 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2012.

Οι Γιατροί του Κόσμου κοντά στα παιδιά του δήμου Αμπελόκηπων-Μενεμένης


Κοντά στα παιδιά του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης που έχουν ανάγκη θα βρεθούν στις 6 και 7 Οκτωβρίου οι Γιατροί του Κόσμου στο πλαίσιο προγράμματος δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και περίθαλψης. Συγκεκριμένα, η Κινητή Παιδιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου έχοντας την υποστήριξη της Vodafone, στις 6 και 7 Οκτωβρίου θα βρεθεί κοντά στα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους και θα παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:

Καλαμαριά: Την Παρασκευή η εκδήλωση για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα


Εκδήλωση με θέμα «Νεανική Επιχειρηματικότητα, καινοτομία και τοπική αυτοδιοίκηση» διοργανώνουν την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 19:00, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στην Πλατεία Σκρα, ο δήμος Καλαμαριάς και το εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πανελλήνια πρωτιά από το 9ο νηπιαγωγείο Ελευθερίου Κορδελιού


Την πρώτη θέση στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Δημιουργίας Αφίσας κατέκτησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 9ου νηπιαγωγείου Ελευθερίου Κορδελιού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας του «Δικτύου κατά της βίας στο σχολείο» με τίτλο «Ενδοσχολική βία - Συμβιώνοντας στο σχολείο» για το σχολικό έτος 2012 - 2013.

Νεάπολη-Συκιές: Σε απευθείας μετάδοση οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου


Στην καθιέρωση της απευθείας μετάδοσης των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου μέσω της διαδικτυακής πύλης «www.sykies.gr» προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, καθιστώντας τον από τους πρώτους στην επικράτεια που υλοποιούν τη δράση αυτή.

Διαμαρτυρία μαθητών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Μουσική διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές του μουσικού σχολείου Πυλαίας μαζί με τους γονείς τους, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που έχουν προκύψει στον τρόπο της μεταφοράς τους από και προς το σχολείο.

Εργασίες καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου

Καθημερινά από το ειδικό σκάφος «Αλκίππη»


Δεκαοχτώ κυβικά μέτρα απορριμμάτων περισυνελέγησαν τις τελευταίες ημέρες από τον Θερμαϊκό Κόλπο, στο πλαίσιο των καθημερινών εργασιών επιφανειακού καθαρισμού που πραγματοποιεί το ειδικό σκάφος «Αλκίππη».

Διακοπές στην υδροδότηση αύριο στην Πυλαία

Προβλήματα στην υδροδότηση από τις 8.00 το πρωί ως τις 16.00 το απόγευμα θα έχουν αύριο οι κάτοικοι στην Πυλαία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Παλαιολόγου, Παύλου Μελά, και Πρασακάκη λόγω εργασιών της εταιρίας ύδρευσης και αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Κατάληψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε εξέλιξη από το πρωί βρίσκεται αντίστοιχη κατάληψη στα δημαρχεία όλης της χώρας.

Αναβλήθηκε για αύριο η δίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου

24ωρη αναβολή για αύριο στις 9 πήρε η δίκη για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης με κατηγορούμενο και τον πρώην δήμαρχο τη πόλης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Ο ίδιος προσερχόμενος στο δικαστικό μέγαρο έκανε δηλώσεις όπου εμφανίστηκε ικανοποιημένος που η υπόθεση πήρε την δικαστική οδό. «Τα ψέματα τελείωσαν, τον λόγο έχει η δικαιοσύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργόπουλος. Η υπόθεση μετατέθηκε για αύριο λόγω πληθώρας υποθέσεων στο δικαστήριο σήμερα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Μετωπική σε ΑΠΘ και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Σφοδρές αντιδράσεις ξεσπούν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ για τις προωθούμενες περικοπές των αποδοχών των διδασκόντων με τη διοίκηση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης να δηλώνει έτοιμη να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.