Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Την Κυριακή στο δάσος του Σεϊχ Σου

Νέα δράση από την Parallaxi

Μια «Κυριακή στο Δάσος Αλλιώς» προτείνει η Parallaxi στο πλαίσιο των δράσεών της με γενικό τίτλο «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» γι' αυτήν την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, με προορισμό το δάσος του Σέιχ Σου. Η Parallaxi μέσα από τη δράση της «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» ξεκινά τον τρίτο χρόνο πρωτοβουλιών στην πόλη.

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται ο δημόσιος διάλογος του δημάρχου Θέρμης με τους πολίτες


Η πρωτοβουλία ανοιχτών συζητήσεων του δημάρχου Θέρμης με τους πολίτες του δήμου με τίτλο «Ακούω… Προτείνω… Συμμετέχω» πέρασε την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου από τη Σουρωτή και την Αγ. Παρασκευή, όπου οι πολίτες αξιοποίησαν την ευκαιρία ενός άμεσου και ειλικρινούς διαλόγου με τον δήμαρχό, ο οποίος απάντησε ξεχωριστά στα ερωτήματα κάθε πολίτη.

Επίτιμοι διδάκτορες του ΑΠΘ δύο διακεκριμένοι Ελληνες καθητητές Ιατρικής του Χάρβαρντ

Στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης και συνεργασίας μεταξύ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και του Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard, συνέβαλαν δυο διακεκριμένοι Έλληνες καθηγητές του Harvard, ο Χρήστος Μαντζώρος και ο Γεώργιος Τσώκος οι οποίοι αναγορεύονται απόψε επίτιμοι διδάκτορες της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Θεσσαλονίκη: Οδοντιατρείο και Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης για τους οικονομικά ευπαθείς

Κοινωνικό οδοντιατρείο και Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης για άπορα και οικονομικά ευπαθή άτομα θα λειτουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης. Το Κοινωνικό Οδοντιατρείο θα λειτουργήσει άμεσα από τον επόμενο μήνα στην οδό Δαναϊδων 9, σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με εθελοντές οδοντίατρους οι οποίοι θα προσφέρουν πρωτοβάθμια φροντίδα σε όσους έχουν ανάγκη.

Θεσσαλονίκη: Ένα σκαλί παραπάνω στην Ολυμπιάδα της Πληροφορικής


«Ξαναχτύπησε» ο Βαγγέλης Κηπουρίδης από την Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στην 24ηπαγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής. Πραγματοποιήθηκε από τις 23 εώς τις 30 Σεπτεμβρίου στην Ιταλία, έξω από την πόλη Μιλάνο. Ακριβώς ένα μήνα νωρίτερα ο νεαρός Θεσσαλονικιός επέστρεφε από το Βελιγράδι, κουβαλώντας στις αποσκευές του το χάλκινο μετάλλιο το οποίο κέρδισε στην αντίστοιχη 20η Βαλκανιάδα.

Στη Θεσσαλονίκη επιχειρηματίες από την Προύσα


Δυνατότητες τουριστικής και επιχειρηματικής συνεργασίας αναζητούν η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και επιχειρηματίες από την Προύσα της Τουρκίας που την επισκέφθηκαν σήμερα. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή περιφερειάρχη, Διονύση Ψωμιάδη, η περιφέρεια καταβάλλει προσπάθειες για την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Τουρκία και στο πλαίσιο αυτό γίνονται επαφές με τις τουρκικές αερογραμμές. Ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου Προύσας, Νατζί Σαχίν, αναφέρθηκε στην τοπική οικονομία της Προύσας και στις επιχειρηματικές της δράσεις που καλύπτουν εμπορικές δραστηριότητες στους τομείς του ιατρικού εξοπλισμού, της ένδυσης και των τροφίμων.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν την ερχόμενη εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί


Κινητοποιήσεις δρομολογούν για την ερχόμενη εβδομάδα δάσκαλοι και καθηγητές της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις αξιολογήσεις καθηγητών, τις περικοπές στους μισθούς τους, καθώς και τα λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα των σχολείων.

Θεσσαλονίκη: Διχάζει η λαϊκή στη Ροτόντα

 

Την επαναλειτουργία της λαϊκής αγοράς στην περιοχή της Ροτόντας σχεδιάζει ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, πρόθεση την οποία φαίνεται ότι υποστηρίζει η διοίκηση του κεντρικού δήμου. Ωστόσο, το όλο εγχείρημα, προτού ακόμη γίνουν ενέργειες για την υλοποίησή του, φαίνεται ότι συναντά σφοδρές αντιδράσεις από εκπροσώπους εμπόρων.

Θεσσαλονίκη: Φάρσα για βόμβα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης

Αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Άγνωστος τηλεφώνησε λίγο μετά τη 1.10 ταξημερώματα στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, προειδοποιώντας ότι σε πέντε λεπτά θα εκραγεί βόμβα σε δημοφιλές κέντρο διασκέδασης στη Λεωφόρο Νίκης. Αμέσως εκκενώθηκε το κατάστημα και απομακρύνθηκαν οι θαμώνες σε απόστασης ασφαλείας. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους τής επιχείρησης, διαπίστωσαν ότι το τηλεφώνημα δεν ήταν τίποτα περισσότερα από μια απλή φάρσα…

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Θεσσαλονίκη: Κατηγορείται για 38 διαρρήξεις αποθηκών

Για συνολικά 38 διαρρήξεις σε αποθήκες και υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους οικοδομών, που έγιναν στην περιοχή της Καλαμαριάς, κατηγορείται από τις αρχές ένας 38χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης αφαιρούσε από τους «στόχους» του ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης και ρουχισμό.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr