Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Εργαστήρι ζωγραφικής θα στηθεί την Κυριακή στην παραλία


Ένα εργαστήρι ζωγραφικής θα στηθεί την Κυριακή, από τις 10 το πρωί, στον Κήπο των Ρόδων στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης. Μέσα από σχέδια και χρώματα, τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι, θα μπορέσουν να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να στείλουν ένα μήνυμα με ζωγραφικά επιχειρήματα για το τι θέλουν να αλλάξει στον κόσμο και την πόλη.
Την εκδήλωση με τίτλο «Το Περιβάλλον μέσα από τα μάτια μου – Μία μέρα στην κυβέρνηση» διοργανώνει το εργαστήρι παιδικής ζωγραφικής της 5ης δημοτικής κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, παιδιά θα κάθονται σε γραφεία παίζοντας το ρόλο των υπουργών και θα «αποκωδικοποιούν» τις ζωγραφικές των συνομιλήκων τους. Στη συνέχεια, θα καθαρογράψουν τα αιτήματα και τις απαιτήσεις όσον αφορά το πως μπορεί να γίνει καλύτερη η πόλη και θα μεταφέρουν το γράμμα όλων όσων συμμετείχαν στην εκδήλωση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.
Εξάλλου, από σήμερα έως και την Κυριακή, στο πάρκο του Πεδίου του Αρεως, εκθέτες θα μπορούν να παρουσιάζουν τοπικά προϊόντα στο πλαίσιο της τριήμερης γιορτής «Ευ Ζην και Υγεία: Πως η φύση συναινεί στην καθημερινότητα μας μέσα από την οικολογία», που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Green Party.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Η πλατεία Αριστοτέλους θα μετατραπεί σε… γήπεδο μπιτς βόλεϊ

Σε ένα τεράστιο γήπεδο μπιτς βόλεϊ θα μετατραπεί για τρεις ημέρες η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Το κεντρικότερο σημείο της πόλης θα γεμίσει με άμμο, ενώ θα στηθούν φιλέ και κερκίδες για να φιλοξενήσουν από την Παρασκευή 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 1η Ιουλίου το τουρνουά Grand Slam.
Σε αυτή τη διοργάνωση, που είναι στο πλαίσιο του πανελληνίου τουρνουά μπιτς βόλεϊ, θα συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές, που θα προσφέρουν θέαμα υψηλών προδιαγραφών και θα συμβάλλουν στην προετοιμασία νέας γενιάς αθλητών στην πόλη. «Θα υπάρχει επίσης ελεύθερος χώρος για να παίζουν βόλεϊ τα παιδιά, ενώ και οι μεγαλύτεροι θα έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στην τεχνική του ολυμπιακού αυτού αθλήματος», δήλωσε η αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Πασχαλίδου.
Λόγω του εξειδικευμένου της εκδήλωσης, η διοργάνωση και η πραγματοποίηση των αγώνων, προτείνεται να ανατεθεί στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Παράλληλα, από την αρμόδια αντιδημαρχία αναζητείται ελεύθερη ημερομηνία ώστε να στηθεί ένα διαφορετικό πικ νικ στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση του δήμου σχεδιάζει να τοποθετήσει ξαπλώστρες και ομπρέλες στο παραλιακό μέτωπο για να απολαύσουν οι κάτοικοι στιγμές ηρεμίας με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Τριάντα χρόνια συμπληρώνουν οι «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου»

Τριάντα χρόνια συμπληρώνουν οι «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου» του δήμου Θεσσαλονίκης και στο φετινό φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί από 1η Ιουλίου έως και 3 Αυγούστου στο δημοτικό θέατρο Κήπου, θα δοθεί έμφαση στο μουσικό θέατρο.
Η Επιτροπή Θεάτρου του δήμου Θεσσαλονίκης επέλεξε για το φεστιβάλ 11 θεατρικά σχήματα και σε σύνολο 26 θεατρικές παραστάσεις. Η εναρκτήρια εκδήλωση θα είναι μια συναυλία θεατρικής μουσικής, από το Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το πρόγραμμα των Γιορτών περιλαμβάνει έργα τα οποία προσεγγίζουν νεωτεριστικά το αρχαίο δράμα, έργα από το κλασικό και νεότερο ευρωπαϊκό θέατρο και έργα σύγχρονης ελληνικής λαϊκής κωμωδίας. Θα υπάρχει συμμετοχή θιάσων της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για την ενθάρρυνση της τοπικής θεατρικής παραγωγής.
Οι «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου», που είναι από τις σημαντικότερες θεσμοθετημένες εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης, θα συζητηθούν στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Πολίχνη: Του έσκασαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου και τον λήστεψαν


Δύο άγνωστοι έσκασαν χθες τα λάστιχα του αυτοκινήτου από εισπράκτορα εταιρίας λαδιών και στη συνέχεια του επιτέθηκαν και του απέσπασαν χαρτοφύλακα που κατά δήλωσή του περιείχε 2.500 ευρώ. Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες παρακολούθησαν το θύμα την ώρα που μπήκε σε συνεργείο αυτοκινήτων και στη συνέχεια έσκασαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του. Όταν το ανυποψίαστο θύμα επέστρεψε στο όχημα, δέχθηκε επίθεση από τους δράστες, οι οποίοι με την απειλή ότι φέρουν όπλο τον υποχρέωσαν να τους παραδώσει το χαρτοφύλακα με τα χρήματα. Οι δράστες εξαφανίστηκαν και αναζητούνται.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com