Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Άνω Πόλη: Κατεδαφίσεις για την ανάδειξη των βυζαντινών τειχών


Στην κατεδάφιση παλαιών πλινθόκτιστων κτισμάτων που εφάπτονταν στα βυζαντινά τείχη και είχαν μετατραπεί σε είδος… χωματερής και εστία περιβαλλοντικής μόλυνσης για τους περιοίκους προχώρησαν χθες, Τετάρτη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Εξιχνίαση 16 διαρρήξεων σε σπίτια και καταστήματα


Ένας 35χρονος και ένας 34χρονος ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για 16 διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από αστυνομική έρευνα, ο 35χρονος εντός δύο ημερών (από 07-07-2012 έως 09-07-2012), προέβη σε δεκατρείς διαρρήξεις επαγγελματικών χώρων (δικηγορικών γραφείων, ιατρείου, πρακτορείων μεταφορών, λογιστικών γραφείων, γραφείων δικαστικών επιμελητών), καθώς και διαμερισμάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Τριήμερο εκδηλώσεων στο δήμο Παύλου Μελά


Τριήμερο δράσεων και εκδηλώσεων διοργανώνει για τρίτη χρονιά ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καρατάσιου, σε συνεργασία με το δήμου Παύλου Μελά και το ράδιο Θεσσαλονίκη, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου με τον τίτλο «Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου». Το τριήμερο είναι στις 22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου. 

Έκθεση-αφιέρωμα στην καταστροφή της Σμύρνης

Φωτογραφίες και προβολές ντοκυμαντέρ στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης



Άγνωστες εικόνες από την καταστροφή της Σμύρνης που έμειναν χρόνια ξεχασμένες σε «κλειστά» αρχεία αποκαλύπτονται μέσα από μια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Σμύρνη: η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922» που εγκαινιάζεται αύριο στις 20.30 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΜΜΣΤ).

Οι καμένες συναγωγές της Θεσσαλονίκης

Προσδιορισμός της γεωγραφικής τους θέσης μετά την πυρκαγιά του 1917


Περίπου τριάντα συναγωγές ήταν συγκεντρωμένες σε μία μικρή περιοχή του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης πριν από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917, με τον υψηλότερο βαθμό συγκέντρωσης να καταγράφεται κατά μήκος του γεωμετρικού άξονα της οδού Αριστοτέλους, μιας λεωφόρου που σχεδιάστηκε το 1918. 

Μάρτυρας: «Μαύρες τρύπες» στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης από τη δεκαετία του ‘90

Με την κατάθεση της εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών, άρχισε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 51,4 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, με κατηγορούμενους τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, πρώην αντιδημάρχους και υψηλόβαθμους δημοτικούς υπαλλήλους.

Εργαζόμενοι απέκλεισαν το νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Σε αποκλεισμό της πύλης του νοσοκομείου Παπανικολάου από τις 7.00 έως τις 9.00 το πρωί και στη συνέχεια σε κατάληψη του γραφείου του διοικητή από τις 9.00 έως τις 10.00 προχώρησαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν.

«Στοπ» στη μονοδρόμηση Μπότσαρη και Συνδίκα

«Κόκκινο» σήμανε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη μονοδρόμηση δύο βασικών οδικών αξόνων της ανατολικής Θεσσαλονίκης, των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Πέτρου Συνδίκα.

Β. Παπαγεωργόπουλος: «Δεν έχω σχέση με την υπεξαίρεση»

Αρνήθηκε για άλλη μια φορά την οποιαδήποτε σχέση του με το σκάνδαλο της υπαεξαίρεσης ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος. Πριν από λίγο ενώπιον του δικαστηρίου που εξετάζει την υπόθεση ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι όχι μόνο δεν έχει καμιά σχέση αλλά ότι είναι αυτός που την κατήγγειλε και την έφερε στο «φως», κατηγορώντας τον βασικό κατηγορούμενο Ν. Σαξώνη ότι τον ενέπλεξε για να ελαφρύνει την θέση του. «Δεν είχε πέσει τίποτα στην αντίληψη μου μέχρι την ώρα που το δημοσιοποίησα», δήλωσε ο Β. Παπαγεωργόπουλος.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Σκέφτονται και πάλι το τραμ για τη Θεσσαλονίκη!

-->Την ανάπτυξη του τραμ, και μάλιστα σε μήκος 32 χιλιομέτρων, σκέφτεται ο δήμος Θεσσαλονίκης, από τη στιγμή που έχει βαλτώσει το άλλο μέσο σταθερής τροχιάς της Θεσσαλονίκης, το μετρό. Παρότι οι προωθούμενες γραμμές σε επίπεδο κυβέρνησης (τουλάχιστον όσο υπήρχε σχεδιασμός και κονδύλια) ενός δικτύου τραμ θα ήταν συμπληρωματικές του δικτύου του μετρό (θα κάλυπτε το τραμ περιοχές στις οποίες δεν μπορεί να πάει το μετρό), ο δήμος επιθυμεί να προχωρήσει η λύση του τραμ, που μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε τρία χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί χρηματοδότηση.

Έξι συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη


Έξι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Την αρχή κάνουν γιατροί και εργαζόμενοι σε νοσοκομεία που ως τις 11.00 θα συγκεντρώνονται έξω από τα νοσηλευτικά ιδρύματα διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες. 

Μεγαλώνει η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης

Έγγραφο – «βόμβα» κοινοποιήθηκε πρόσφατα στο δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο φαίνεται να διογκώνει το έλλειμμα που δημιουργήθηκε στα ταμεία επί διοίκησης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για το 2001 η «μαύρη τρύπα» υπολογίζεται σε 5,7 εκατομμύρια ευρώ τη στιγμή που στο πόρισμα της επιθεωρήτριας που διερεύνησε την υπόθεση το έλλειμμα για το συγκεκριμένο έτος έχει προσδιοριστεί στις 913.000 ευρώ!