Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Μικροένταση έξω από τη ΓΑΔΘ

Διαμαρτυρία έξω από την Γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν 30 περίπου άτομα ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι τρία άτομα που προσήγαγε η αστυνομία για τα χθεσινά επεισόδια στη ΔΕΘ. Τα τρία άτομα φέρεται να συμμετείχαν στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες, Πέμπτη, πριν την έναρξη της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης του Ελληνογερμανικού Δικτύου Περιφερειών-Δήμων-Πολιτών στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Οι αυριανές συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη


Κορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου με την καθιερωμένη συγκέντρωση και πορεία του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α 1967 – 1974) και των φοιτητικών συλλόγων.

Θεσσαλονίκη: Τρεις προσαγωγές για τα χθεσινά επεισόδια στη ΔΕΘ


Στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έχουν προσαχθεί τρία άτομα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες έξω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τον προπηλακισμό του Γερμανού Προξένου στην 3η Ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων. Αυτή τη στιγμή τα τρία άτομα ανακρίνονται από τις αστυνομικές αρχές και εξετάζεται η εμπλοκή τους ή μη στα επεισόδια. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία πιθανότατα προς το αστυνομικό μέγαρο.

Νέα σύλληψη στη Θεσσαλονίκη για οφειλές στο Δημόσιο

Συνελήφθη το πρωί στη Θεσσαλονίκη 42χρονος ως ιδιοκτήτης εταιρείας με αντικείμενο τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 590.097 ευρώ. Οι οφειλές αφορούν το χρονικό διάστημα από 30-09-2011 έως 29-06-2012. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον συλληφθέντα αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονικη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Αποκλεισμένο θα είναι αύριο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο εορτασμού της 39ης Επετείου του Πολυτεχνείου.

Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη πέντε δημαρχεία και ο ΣΜΑ στο Φοίνικα


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους, ενάντια στις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος πραγματοποιώντας κατάληψη σε πέντε δημαρχεία στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Πορεία στο κέντρο από τους εργαζόμενους στο Μετρό

Εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία στο κέντρο της πόλης διαμαρτυρόμενοι για την επαναπρόσληψη 30 συναδέλφων τους με τη νέα εργατική νομοθεσία που επιφέρει μειώσεις έως και 40% στις αμοιβές τους. Η πορεία ξεκίνησε από το εργοτάξιο της Αγ. Σοφίας και κατευθύνεται προς τα γραφεία της Αττικό Μετρό στα Σφαγεία.

Θεσσαλονίκη: Καμπανάκι εισαγγελέα για παραγραφή 40 εκατ. της υπεξαίρεσης στον δήμο


Τον κίνδυνο να χαθούν από το Δημόσιο έσοδα 40 εκατ. ευρώ που βαρύνουν τοδήμο Θεσσαλονίκης και συνδέονται με την υπόθεση της υπεξαίρεσης, επισημαίνει ο οικονομικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης με έγγραφή επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών.