Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Από τέσσερις ηπείρους οι εμπορικοί επισκέπτες της 28ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia



Από τέσσερις ηπείρους θα προέρχονται οι εμπορικοί επισκέπτες της 28ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού PHILOXENIA 2012, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 22-25 Νοεμβρίου, με νέα ταυτότητα. Η προσπάθεια προσέλκυσης ξένων tour operators έχει αποδώσει καρπούς και ενδεικτικά στην έκθεση θα βρεθούν εμπορικοί επισκέπτες από τις χώρες Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ρωσία, Ιορδανία, Κίνα, Νιγηρία, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και άλλες.

Θεσσαλονίκη: Ελεγχόμενη στάθμευση σε όλο τον δήμο!


Νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο θα εφαρμόζεται όχι μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά σε όλες τις περιοχές, εξετάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα για να προχωρήσει στη δημιουργία μηχανοκίνητων χώρων στάθμευσης!

Θεσσαλονίκη: Πιστοποιητικό ποιότητας σε δυο ακόμη Παιδικές Χαρές


Πιστοποιητικό ποιότητας και ασφάλειας αποκτούν δύο ακόμη Παιδικές Χαρές του δήμου Θεσσαλονίκης επί των οδών Αγίου Νέστορος και Μπαλόγλου - Παπαθανασίου (2η δημοτική κοινότητα) οι οποίες θα παραδοθούν προς χρήση στους δημότες αύριο, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012.

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση υπεξαίρεσης


Συνεχίστηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης υπεξαίρεσης, ύψους 51,4 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, με κατηγορούμενους τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τρεις πρώην αντιδημάρχους οικονομικών και 15 προϊσταμένους και ανώτερους υπαλλήλους δημοτικών υπηρεσιών.

Κορδελιό-Εύοσμος: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης σχολικών τροχονόμων


Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης των σχολικών τροχονόμων που υλοποίησε η αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία και υπηρεσιακή ετοιμότητα του δήμου για την ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από τις σχολικές μονάδες.

Θεσσαλονίκη: Αλλάζει ο ιστορικός άξονας της Αγίας Σοφίας


Νέα όψη θα αποκτήσει ο ιστορικός άξονας της Αγίας Σοφίας, ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η πρόταση της ομάδας αρχιτεκτόνων, η οποία έχει πάρει το πρώτο βραβείο σε σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε το υπουργείο Περιβάλλοντος, θα παρουσιαστεί την προσεχή Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου.

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις για την ανοικοδόμηση στο Καραμπουρνάκι


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης (ΟΡΘΕ) θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου, η δημοτική αρχή και κάτοικοι της Καλαμαριάς αντιδρώντας στην ανοικοδόμηση της παραλιακής ζώνης στο Καραμπουρνάκι.

Θεσσαλονίκη: «Πράσινα» οχήματα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


Με ηλεκτρισμό και υγραέριο θα κινούνται τα νέα οχήματα που προμηθεύεται ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στη Θεσσαλονίκη, καθώς και κάποια από εκείνα που πρόκειται να μετατραπούν σε υγραεριοκίνητα ώστε να κινούνται με νέα αντιρρυπαντική τεχνολογία.

SOS για τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη


Με οριστική κατάρρευση απειλείται το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων στο δήμο Θεσσαλονίκης, εάν δεν προχωρήσει ο διαγωνισμός για την επισκευή σε εξωτερικά συνεργεία συνολικά 71 οχημάτων της διεύθυνσης Καθαριότητας. Αυτό θα επιχειρήσει να καταστήσει σαφές με κάθε τρόπο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, ενώπιον των μελών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που θα εξετάσουν εντός του Οκτωβρίου την ένσταση που κατέθεσε ο δήμος Θεσσαλονίκης κατά της αρχικής απόρριψης του διαγωνισμού, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ.

ΨΝΘ: Αποκλεισμός κάθε Τρίτη και Πέμπτη από εργαζόμενους που διεκδικούν δεδουλευμένα


Συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του γραφείου της Διοίκησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) καθώς και του εισπρακτικού μηχανισμού με παράλληλη δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας, πραγματοποίησαν από τις 7.00 έως τις 9.00 το πρωί οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα των εφημεριών, νυχτερινών και εξαιρέσιμων. Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΨΝΘ, Στέλιος Χατζηγεωργιάδη,ς αποκλεισμός της εισόδου της Διοίκησης του Νοσοκομείου θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, (ημέρες κατά τις οποίες ο διοικητής των νοσοκομείων Παπανικολάου και ΨΝΘ ασκεί τα καθήκοντά στο ΨΝΘ) μέχρι να καταβληθούν σε γιατρούς, ψυχολόγους και νοσηλευτές τα δεδουλευμένα τα οποία τους οφείλονται από τον περασμένο Μάρτιο.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Φτηνό πάρκινγκ για όλους τους κατοίκους του κέντρου


Χείρα βοήθειας... στους κατοίκους του κέντρου της πόλης, που αναζητούν απεγνωσμένα κάθε μέρα μία θέση στάθμευσης, δίνει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι του κέντρου θα μπορούν να παρκάρουν τα ΙΧ τους σε τρία πάρκινγκ 2.000 θέσεων, πληρώνοντας χαμηλό αντίτιμο.

«Λουκέτο» σε 9 σχολεία της Θεσσαλονίκης


Πριν καν συμπληρωθούν δυο βδομάδες μαθημάτων άρχισαν οι καταλήψεις σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, σχεδόν την ίδια περίοδο με πέρυσι, με τους μαθητές να προβάλλουν πληθώρα αιτημάτων. Οι πρώτες μαθητικές καταλήψεις για τη φετινή χρονιά έκαναν την εμφάνισή τους στις αρχές της εβδομάδας, δηλαδή μόλις δύο εβδομάδες μετά τον αγιασμό.