Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία ξενοδοχοϋπαλλήλων


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από χώρους δουλειάς πραγματοποίησαν ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στον επισιτισμό και στον τουρισμό που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της σαρανταοκτάωρης πανελλαδικής απεργίας του κλάδου.
Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Αριστοτέλους και στη συνέχεια έκαναν παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην οδό Μοναστηρίου και επιχειρήσεις εστίασης στο κέντρο της πόλης.
Την ίδια ώρα μέλη του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με αντικείμενο την εξέταση της κατάστασης ενόψει της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα σε μαγαζιά της Λεωφόρου Νίκης



Σε επιβολή προστίμων και κατάσχεση τραπεζοκαθισμάτων προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες ελεγκτές του δήμου Θεσσαλονίκης που πραγματοποίησαν εκτεταμένη μεταμεσονύκτια επιχείρηση σε καταστήματα της Λεωφόρου Νίκης και διαπίστωσαν παραβιάσεις αυθαίρετης κατάληψης του κοινόχρηστου χώρου και παραβίασης του ωραρίου λειτουργίας της άδειας μουσικής.
Είχε προηγηθεί επιστολή του αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, προς τους καταστηματάρχες στην οποία επισήμαινε ότι μετά από τις συνεχείς αναφορές κατοίκων του κέντρου της πόλης και των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών του δήμου Θεσσαλονίκης διαπιστώνεται παρακώλυση της ελεύθερης χρήσης - προσπέλασης των πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα ή από μόνιμα εμπόδια ή εγκαταστάσεις των καταστημάτων τους. Επιπλέον σημείωνε ότι δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα στην κίνηση ατόμων με αναπηρία, ηλικιωμένων και γονέων με βρεφικά καρότσια και προειδοποιούσε για τη λήψη μέτρων.
Όπως έγινε γνωστό από τον δήμο, οι έλεγχοι στο κέντρο και σε άλλες περιοχές της πόλης το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: Πιλοτικό πρόγραμμα με τίτλο «Καθαρά ποτάμια - ζωντανές πόλεις»



Πιλοτικό πρόγραμμα με τίτλο «Καθαρά Ποτάμια – Ζωντανές Πόλεις» υλοποιεί ο εθελοντικός οργανισμός για την προστασία του αστικού περιβάλλοντος ECOCITY σε συνεργασία με τον δήμο Δέλτα, απ’ όπου διέρχονται οι ποταμοί Αξιός, Λουδίας και Αλιάκμονας.
Προσανατολισμός του προγράμματος είναι, μετά την αξιολόγηση που εκτιμάται να ολοκληρωθεί τον επόμενο Ιανουάριο, η προστασία των ποταμών να γίνει μέρος της τοπικής κουλτούρας και καλλιέργειας των νέων ανθρώπων ώστε οι πηγές φυσικού πλούτου να αποτελέσουν κυρίαρχο μέσο ανάπτυξης και ανάδειξης περιοχών.  
Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης κυρίως των μαθητών στην προστασία των ποταμών και του οικοσυστήματος της περιοχής.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

ΓΣΕΕ: Γενική απεργία με ανοικτή ημερομηνία και συλλαλητήριο στη ΔΕΘ



Να προχωρήσει σε γενική απεργία με ανοικτή ημερομηνία ανάλογα με τις εξελίξεις εξουσιοδότησε την εκτελεστική επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) η ολομέλεια της διοίκησης της συνομοσπονδίας που ολοκλήρωσε αργά το μεσημέρι τη συνεδρίαση της.
Η διοίκηση της ΓΣΕΕ αποφάσισε επίσης να οργανώσει στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο και συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου στις 8 Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκινά η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Επίσης εντός των ημερών πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ με τις ομοσπονδίες των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ για να εξετάσει μορφές κινητοποιήσεων κατά των σχεδιαζόμενων ιδιωτικοποιήσεων.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: Χτύπημα σε διεθνές κύκλωμα που θα γέμιζε την πόλη κοκαΐνη!



Φορτίο με 167 κιλά κοκαΐνης κατάσχεσαν οι διωκτικές αρχές στη Θεσσαλονίκη. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες –δύο Βούλγαροι, ένας Ισπανός κι ένας Πορτογάλος– οι οποίοι εκτιμάται ότι ανήκουν σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.
Η κατασχεθείσα ποσότητα, από τις μεγαλύτερες που έχουν εντοπιστεί έως τώρα στη Βόρεια Ελλάδα, βρέθηκε μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι συλληφθέντες. Κατασχέθηκε ένα ΙΧ αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και 4.000 ευρώ ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών. Η αξία των ναρκωτικών εκτιμάται στα 15 εκατομμύρια ευρώ στη λιανική της πώληση ενώ η αξία της σε εμπόρους θα ξεπερνούσε και τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών συμμετείχαν μέλη της αμερικανικής DEA (υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών) στην Ελλάδα και αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης. Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε έπειτα από σχετικές πληροφορίες ότι τα μέλη του κυκλώματος, μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης εισήγαγαν παράνομα μέσα σε εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερς), μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής με σκοπό τη διακίνηση και την εμπορία τους στο εσωτερικό της χώρας μας.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της εισαγωγής, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Κλιματιζόμενοι χώροι για το κοινό στο δήμο Καλαμαριάς



Σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο δήμος Καλαμαριάς προκειμένου να αντιμετωπίσει τον καύσωνα που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι ο υδράργυρος σκαρφαλώνει επικίνδυνα και η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει και τους 40 βαθμούς.
Οι κλιματιζόμενοι χώροι είναι στη διάθεση του κοινού από τις 7.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Συγκεκριμένα, προσφέρονται οι δύο μεγάλες αίθουσες που βρίσκονται στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο του κεντρικού δημαρχιακού μεγάρου (Κομνηνών 58), στο παλιό δημαρχείο (Μεταμορφώσεως 9), στο πολυδύναμο κέντρο όπου στεγάζεται η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας (Αμισού και Ιερέως Παπανικόλα), καθώς επίσης και οι αίθουσες των έξι ΚΑΠΗ του δήμου οι οποίες θα παραμένουν ανοικτές για τους πολίτες τις ώρες 8.00-15.00 και 17.00-20.00
Α΄ ΚΑΠΗ (Αργυρουπόλεως 38)
Β΄ ΚΑΠΗ (Κηφισιά - Καππαδοκίας 38)
Γ΄ ΚΑΠΗ (Κρήνη - Λυκούδη 2)
Δ΄ ΚΑΠΗ (Φοίνικα - Εθνικής Αντιστάσεως - Άρεως)
Ε΄ ΚΑΠΗ (Καραμπουρνάκι- Μητροπολίτου Καλλίδου  100)
ΣΤ΄ ΚΑΠΗ (Περιοχή Αη Γιάννη - Ισμήνης και ΄Ιριδος γωνία)

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: Δήμος και εθελοντές θα καθαρίσουν αύριο τη δυτική είσοδο της πόλης


Καθαριότητα στη δυτική είσοδο της πόλης θα πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη, ο δήμος Θεσσαλονίκης σε  συνεργασία με εθελοντές της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ) στη νησίδα του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, από τις 19.00 το απόγευμα έως τις 20.30.
Η συνάντηση εθελοντών θα γίνει στις 18.30 στο χώρο στάθμευσης του εμπορικού κέντρου City Gate. Η συγκεκριμένη εθελοντική δράση έχει ως σύνθημα «Είμαι πολίτης και όχι απλά κάτοικος» και κατά τη διάρκεια της θα καθαριστούν οι δενδροδόχοι των δημοτικών δενδροστοιχιών της περιοχής και θα ακολουθήσει ξεβοτάνισμα από ζιζάνια.
Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές της ΧΑΝΘ για τη δράση “Είμαι πολίτης και όχι απλά κάτοικος” και για την εξαιρετική συνεργασία. Χαίρομαι ιδιαίτερα που οι προσπάθειές μας βρίσκουν ανταπόκριση από ομάδες με παράδοση στον εθελοντισμό και θα ήθελα να προσκαλέσω όλους τους συμπολίτες μας να υποστηρίξουν και να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία. Ιδιαίτερα σήμερα στην εποχή της οικονομικής κρίσης η προσωπική προσφορά του καθενός είναι παραπάνω από πολύτιμη. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καλές ιδέες και σε συνεργασίες με εθελοντικές ομάδες».