Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Τριήμερο αντιρατσιστικό φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Τριήμερο φεστιβάλ, ενάντια σε κάθε αποκλεισμό, διοργανώνεται από την προσεχή Παρασκευή 29 Ιουνίου στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για το 15ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μια τριήμερη γιορτή, με δυο συναυλιακές σκηνές κάθε μέρα, με δεκάδες εκθέσεις, προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών μικρού μήκους, θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα, κουζίνες, και εκδηλώσεις για τα παιδιά. Όλα αυτά, με τη συμμετοχή 150 συλλογικοτήτων της πόλης και χιλιάδων πολιτών, ντόπιων και μεταναστών.
Την Παρασκευή, μεταξύ άλλων, στο χώρο των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα τις «Συλλογικές εργατικές αντιστάσεις απέναντι στη βαρβαρότητα της κρίσης» με τη συμμετοχή εργαζομένων που δραστηριοποιούνται σε σωματεία της πόλης. Στη δυτική σκηνή του Φεστιβάλ θα εμφανιστούν οι Baildsa και το Κακό Συναπάντημα, ενώ οι Άγγελοι του Τσιτσάνη αναλαμβάνουν μέρος του λαϊκού προγράμματος του Φεστιβάλ και εμφανίζονται στην ανατολική σκηνή. Παράλληλα, η θεατρική ομάδα του στεκιού μεταναστών παρουσιάζει την πρώτη της δουλειά, την παράσταση Urupa, βασισμένη στο θεατρικό έργο Europe του David Greig.
Το Σάββατο μετανάστες και ντόπιοι συζητούν για τους αγώνες για νομιμοποίηση και ισότητα, το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας, πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Επιστρέφοντας από τη σχιζοφρένεια χωρίς ψυχοφάρμακα» και μετά τις 10 το βράδυ οι Koza Mostra και οι Skaribas, παρέα με ακόμη 6 συγκροτήματα, εμφανίζονται στις δύο μουσικές σκηνές.
Την Κυριακή πραγματοποιείται συνέλευση για το συντονισμό των αντιφασιστικών δράσεων και ενημέρωση για τις περιαστικές καλλιέργειες και τα κινήματα διεκδίκησης ελεύθερων αστικών χώρων ενώ οι One Drop και οι Sabach κλείνουν μουσικά τη μεγαλύτερη γιορτή αλληλεγγύης και αντίστασης που στήνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Απλήρωτοι εργαζόμενοι απέκλεισαν το ζαχαροπλαστείο «Χατζής»


Αποκλεισμό του ζαχαροπλαστείου «Χατζής» στην οδό Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συνδικαλιστές του τομέα επισιτισμού, μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης εργαζομένων στα ζαχαροπλαστεία «Χατζής». Εννέα υπάλληλοι της επιχείρησης βρίσκονται από τον Δεκέμβριο σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα. Ο αποκλεισμός λύθηκε μετά από ένα πεντάωρο, ωστόσο η διαμαρτυρία συνεχίζεται και οι διαδηλωτές εξακολουθούν να παραμένουν στο χώρο, έξω από το ζαχαροπλαστείο, παρουσία και μικρής δύναμης της αστυνομίας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Επίτιμος δημότης Θεσσαλονίκης θα ανακηρυχτεί ο πρόεδρος της Βουλγαρίας

Επίτιμος δημότης Θεσσαλονίκης θα ανακηρυχτεί στις 5 Ιουλίου κατά την επικείμενη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνέλιεφ, όπως αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο. Παράλληλα, θα του απονεμηθεί και το χρυσό μετάλλιο της πόλης.
Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου, με πρώτο σταθμό την Αθήνα. Σε πρόσφατη συνάντησή του με Έλληνες επιχειρηματίες, στη Σόφια, ο Πλεβνέλιεφ είχε ανακοινώσει και την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Ελλάδα, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη, με την ιδιότητα του Προέδρου, στα Βαλκάνια. Σ’ εκείνη τη συνάντηση, ο Πλεβνέλιεφ είχε δηλώσει πως οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Βουλγαρίας δεν είναι απλά εξαιρετικές, αλλά πολύ ειδικές στο πλαίσιο μίας στρατηγικής συνεργασίας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Φάρσα για βόμβα στο δικαστικό μέγαρο

Τηλεφώνημα-φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης προκάλεσε την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστος τηλεφώνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί στα γραφεία της εφημερίδας «Μακεδονία» και ανέφερε ότι στις 10.10 π.μ. θα σκάσει βόμβα στα δικαστήρια. Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως αστυνομικές δυνάμεις που ερεύνησαν το κτίριο, χωρίς να γίνει εκκένωση του, και διαπίστωσαν τελικά ότι επρόκειτο για φάρσα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Προσωρινά κρατούμενος ο γυμναστής που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 46χρονος γυμναστής και προπονητής σε παιδική ομάδα μπάσκετ της ανατολικής Θεσσαλονίκης που συνελήφθη κατηγορούμενος ότι κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Στην κατοχή του βρέθηκε επιπλέον βιντεοσκοπημένο υλικό στο οποίο ανήλικο άτομο –πρώην παίκτης του– επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις.
Ο κατηγορούμενος, που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο έρευνας με την κωδική ονομασία «Shadow Dash» που διενήργησαν η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και η Οικονομική Αστυνομία, απολογήθηκε ενώπιον των ανακριτικών αρχών της Θεσσαλονίκης και κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα ως προσωρινά κρατούμενος.
Κατά την απολογία του φέρεται να ομολόγησε ότι κατείχε το συγκεκριμένο υλικό, ενώ, όπως έγινε γνωστό, έκανε λόγο για ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Σε ό,τι αφορά το βίντεο με τον ανήλικο πρώην παίκτη του, φέρεται να είπε ότι «τραβήχτηκε» πριν από πέντε χρόνια κι ότι δεν γνώριζε την πραγματική του ηλικία.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com