Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Συνέχεια της δίκης για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου


Με την κατάθεση της οικονομικής επιθεωρήτριας, Αναστασίας Τσεμπερά, συνεχίστηκε σήμερα για 4η μέρα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 51,4 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Προγράμματα γενική εκπαίδευσης για ενήλικες

Προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων τα οποία θα υλοποιηθούν σε δύο επιμορφωτικές περιόδους για το τρέχον εκπαιδευτικό έτος, διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης στο προσεχές διάστημα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» που συγχρηματοδοτείται από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.

Θεσσαλονίκη: Συμμετοχή των πολιτών στο σχεδιασμό οδών


Μια καινοτόμα πρωτοβουλία που βάζει τους δημότες σε ρόλο πρωταγωνιστή στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του αστικού περιβάλλοντος και του σχεδιασμό των οδών της περιοχής τους, οργανώνει το Σάββατο ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τη ΧΑΝΘ, την ενεργή συμμετοχή της 1ης δημοτικής κοινότητας και φοιτητών του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ.

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 34χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ


Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο 34χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ που συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής για συμμετοχή σε επεισόδια που προηγήθηκαν του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αστυνομικός που πυροβόλησε μέσα σε νυχτερινό κέντρο


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του σε ανακριτή, αστυνομικός της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, κατηγορούμενος ότι εισέβαλε σε κατάσταση μέθης σε νυχτερινό κέντρο όπου άνοιξε πυρ και απείλησε τον ιδιοκτήτη του ζητώντας του χρήματα.

Θεσσαλονίκη: Ένστολη διαμαρτυρία στο ΥΜΑΘ


Ένστολη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα οικονομικά μέτρα και τις δρομολογούμενες περικοπές στους μισθούς τους. Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας συγκεντρώθηκαν μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου παρέμεναν για περίπου 1,5 ώρα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Οι «Γιατροί εντός Συνόρων» στην Τούμπα

Ξεκίνησε το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής


 Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για τους κατοίκους της Τούμπας, που έχει διάρκεια ενός έτους και περιλαμβάνει δεκαοχτώ ειδικότητες, ξεκίνησε από την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου η 4η δημοτική κοινότητα σε συνεργασία με τα μέλη του πανελλήνιου συλλόγου «Γιατροί εντός Συνόρων».

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία κυλικειαρχών σχολείων για φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού

 
Την αύξηση του αριθμού των προϊόντων που διατίθενται στα κυλικεία των σχολείων, τον επαναπροσδιορισμό του πλαφόν στις τιμές πώλησής τους, αλλά και των μισθωμάτων για τους χώρους που χρησιμοποιούν, ζητά το Σωματείο Κυλικειαρχών Σχολείων του νομού Θεσσαλονίκης, το οποίο υποστηρίζει ότι τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού με παρακείμενα στα σχολεία καταστήματα πώλησης τροφίμων στους μαθητές.

Δ. Θεσσαλονίκης: Ο απολογισμός πεπραγμένων του 2011


Σε ηλεκτρονική μορφή προς ενημέρωση των δημοτών και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης το σχετικό έντυπο του απολογισμού πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής για το 2011. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν κλικ σε ένα από τα δύο παρακάτω link και να κατεβάσουν το σχετικό αρχείο:

Θεσσαλονίκη: Εξόρμηση καθαριότητας στην Άνω Πόλη


Νέα εξόρμηση καθαριότητας πραγματοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα μέλη του συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Αντηρίδα» την Κυριακή στα ανατολικά τείχη της Άνω Πόλης, μεταξύ των οδών Ηροδότου και Αποστόλου Παύλου (στην περιοχή όπου βρίσκεται η βυζαντινή εκκλησία Άγιος Νικόλαος ο Ορφανός).

Θεσσαλονίκη: Σκακιστικός Μαραθώνιος στο δημαρχείο


Ανοιχτή σκακιστική εκδήλωση για παιδιά και ενήλικες, για αρχάριους και έμπειρους σκακιστές, αλλά και για κάθε φίλο του πνευματικού αυτού αθλήματος διοργανώνει ο Όμιλος Σκακιστών Τριανδρίας, σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης στους ανοιχτούς χώρους του δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου 1).

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 1.171 λαθραία πακέτα τσιγάρα


Συνελήφθησαν χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δύο ομογενείς γυναίκες ηλικίας 58 και 55 ετών, διότι κατείχαν και διέθεταν προς πώληση 1.171 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου. Επίσης, στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των 749,40 ευρώ. Οι συλληφθείσες με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

 

Σε οριακή κατάσταση το ΑΠΘ


Σε οριακή κατάσταση έχει περιέλθει το ΑΠΘ, το οποίο παραμένει για 14η μέρα χωρίς υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και συντήρησης. Μάλιστα, σήμερα συγκαλούνται γενικές συνελεύσεις σχολών και τμημάτων, όπου θα καταγραφούν αναλυτικά τα προβλήματα και το θέμα θα απασχολήσει την αυριανή συνεδρίαση της Συγκλήτου.