Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Επαναλειτουργεί το δημοτικό κολυμβητήριο Τούμπας


Από την επόμενη Δευτέρα 21 Μαΐου θα αρχίσει η επαναλειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη. Το κολυμβητήριο θα είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Στα προγράμματα του κολυμβητηρίου μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι δημότες με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικής γνωμάτευσης. Στο δημοτικό κολυμβητήριο υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός και η κατάλληλη υποδομή για την άθληση των ΑΜΕΑ. Η χρήση του κολυμβητηρίου για άτομα με αναπηρία 67%  και άνω είναι δωρεάν.

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Κωστή Μοσκώφ


Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Κωστή Μοσκώφ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου στις 8το βράδυ στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον δήμο Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία συμπλήρωσης 14 χρόνων, από το θάνατο του διαπρεπούς στοχαστή.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο μεταφραστής και διερμηνέας αραβικών Σαμουήλ Μπισσάρας, ο συγγραφέας και πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας Μάκης Τρικούκης και ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης. Το αφιέρωμα θα παρουσιάσει και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Στέλιος Λουκάς.
Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο βιβλίο «Κωστής Μοσκώφ», το οποίο επιμελήθηκε η Μαριλένα Γρίβα, πολιτιστική σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, σε μετάφραση Σαμουήλ Μπισσάρα, και εκδόθηκε από το Δημόσιο Αιγυπτιακό Οργανισμό Βιβλίου στα ελληνικά και στα αραβικά.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν δύο βίντεο – ντοκουμέντα από το αρχείο της εκπομπής «Ένα βιβλίο ένα ταξίδι» της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100, με τον Κωστή Μοσκώφ να ξεναγεί συγγραφείς στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια και τρεις επιφανείς Θεσσαλονικείς συγγραφείς (Τάκης Βαρβιτσιώτης, Νίκος Μπακόλας και Τηλέμαχος Αλαβέρας) να μιλούν για τον αείμνηστο δημιουργό.  είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική έρευνα της εισαγγελίας για την ποιότητα του νερού

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από δημοσίευμα σε διαδικτυακό ιστότοπο για την ποιότητα του νερού σε περιοχές του νομού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται αποτελέσματα μικροβιολογικών ελέγχων, κάτοικοι περιφερειακών δήμων της Θεσσαλονίκης που υδρεύονται από γεωτρήσεις πίνουν ακατάλληλο νερό. Οι έλεγχοι διεξήχθησαν από την διεύθυνση περιβαλλοντικής υγιεινής της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης και του εργαστηρίου του ΑΠΘ και σύμφωνα με τα αποτελέσματα βρέθηκαν κολοβακτηρίδια, εντεροϊοί και νιτρώδη συστατικά, λόγω επιβάρυνσης του εδάφους από λιπάσματα στις καλλιέργειες.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί εάν τελέστηκαν αδικήματα κατά παράβαση των προβλεπόμενων υγειονομικών διατάξεων και περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Θεσσαλονίκη: Υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, από ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού γραφείου

Για απάτη μέσω διαδικτύου, κατηγορείται ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ο 29χρονος φέρεται ότι εξαπατούσε πολίτες μέσω υποτιθέμενων ταξιδιωτικών πακέτων, τα οποία διαφήμιζε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά.
Μέχρι στιγμής, περισσότερα από τριάντα άτομα κατήγγειλαν στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι σε πολλά ταξίδια που είχαν προπληρώσει με πιστωτικές κάρτες, μέσω του γραφείου του 29χρονου, ακυρώνονταν ή μεταβαλλόταν η ημερομηνία πραγματοποίησης τους χωρίς να ενημερωθούν. Επίσης, όπως καταγγέλλουν, οι εκδόσεις των εισιτηρίων και οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία δεν πραγματοποιούνταν, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις είχαν παρατηρήσει αδικαιολόγητες υπερχρεώσεις των πιστωτικών τους καρτών. Ο 29χρονος δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, ενώ από την ασφάλεια συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί το ακριβές χρηματικό ποσό που απέσπασε από τους πελάτες του.
Με αφορμή το περιστατικό η αστυνομία ενημερώνει όσους συναλλάσσονται μέσω διαδικτύου να ελέγχουν την εγκυρότητα των ιστοσελίδων, μέσω των οποίων πραγματοποιούν τις ηλεκτρονικές αγορές ή τις κρατήσεις, και να επιλέγουν μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες. Επίσης, τους συστήνει να χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί.
Η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει ότι σε περίπτωση διαδικτυακής απάτης οι αγοραστές να απευθύνονται τηλεφωνικά στα τηλ.: 210-6476464 και 210-6476461 και στα e mail: 11012@hellenicpolice.gr  και ccu@cybercrimeunit.gov.gr.