Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών



Πολυμελές κύκλωμα που φέρεται ότι διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Βόρεια Ελλάδα εξάρθρωσαν αστυνομικοί της ασφάλειας Πέλλας. 

Συνολικά συνελήφθησαν πέντε Αλβανοί και δύο Ελληνίδες, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 57 κιλά χασίς. Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε ως «κέντρο» για τη διανομή των ναρκωτικών χρησιμοποιούνταν ένα βενζινάδικο! 

Αρχικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην Καλαμαριά τρεις από τους δράστες που επιχειρούσαν να πουλήσουν επτά συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ποσότητα χασίς 7.375 γραμμαρίων, έναντι του χρηματικού ποσού των 6.300 ευρώ. Ακολούθησε η αστυνομική έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 50 κιλά χασίς, τα 20 από τα οποία στο βενζινάδικο 44χρονης Ελληνίδας, η οποία επίσης συνελήφθη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Δ. Καλαμαριάς: Τέλη Αυγούστου το φεστιβάλ «Παρά θιν' αλός»



Για 22η συνεχή χρονιά διοργανώνεται και φέτος το «Παρά θιν' αλός», το μεγαλύτερο μουσικό και εικαστικό φεστιβάλ στη Βόρεια Ελλάδα, από το δήμο Καλαμαριάς. 

Από τις 30 Αυγούστου ως τις 18 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσουν οι εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του πρώην στρατοπέδου Μακεδονομάχου Κόδρα, στο Ρεμέτζο, στο δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και στο Κυβερνείο, αναδεικνύοντας έτσι μέσω του πολιτισμού τη δυναμική των χώρων τους οποίους διεκδικεί ο δήμος Καλαμαριάς.

Το φετινό «Παρα θιν’ αλός» είναι συνδεδεμένο θεματικά με τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Η πορεία των μορφών τέχνης από το 1912 μέχρι σήμερα, καθώς και το παραγόμενο πολιτιστικό προϊόν αποτυπώνεται στις διάφορες εκδηλώσεις που αναφέρονται στους άξονες Μουσική-Εικαστικά-Λογοτεχνία.

Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι να προσφέρει στον κόσμο μία εμπειρία τέχνης που θα διατρέχει τα 100 τελευταία χρόνια ιστορίας της Θεσσαλονίκης, θα διαπερνά όλες τις μορφές έκφρασης και θα σταλάζει γνώσεις και καινούριες ιδέες στην κληρονομιά της πόλης και το σύγχρονο καλλιτεχνικό τοπίο της Ελλάδας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Αμπελόκηποι: Έγκλημα με θύμα 25χρονο Τυνήσιο



Δύο συμπατριώτες του δολοφονηθέντος Τυνήσιου αναζητούν οι αστυνομικές αρχές ως ύποπτους για τη διάπραξη του εγκλήματος που έγινε τα μεσάνυχτα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, τα κίνητρα του εγκλήματος είναι προσωπικές διαφορές, ενώ από την πρώτη στιγμή είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για δολοφονία με ρατσιστικά κίνητρα.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο ύποπτοι συναντήθηκαν από νωρίς χθες το βράδυ με το θύμα τους σε διαμέρισμα όπου έμενε φιλοξενούμενος κατά διαστήματα ο τελευταίος από Έλληνα φίλο του. Εκεί, εκτιμάται ότι οι δύο Τυνήσιοι -για λόγους που διερευνώνται- ήρθαν σε αντιπαράθεση με τον 25χρονο συμπατριώτη τους. Ο καβγάς εξελίχθηκε σε συμπλοκή κατά την οποία ο 25χρονος δέχθηκε τραύμα από μαχαίρι στην αριστερή τραχηλική περιοχή.

Αμέσως μετά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ το θύμα εκτιμάται ότι κατάφερε να κατεβεί μέχρι την είσοδο της οικοδομής, επί της οδού Καλλιβούλου 6, όπου βρέθηκε αιμόφυρτος κατά τις 12.30 τα μεσάνυχτα από διανομέα φαγητού.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά ήταν πλέον αργά.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com