Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Το φεστιβάλ «Θέρμης Δρώμενα 2012» μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου


Ο δήμος Θέρμης διοργανώνει για ακόμη μια χρονιά το φεστιβάλ με τίτλο «Θέρμης Δρώμενα 2012», μια πολιτιστική πρόταση γεμάτη με συναυλίες και δρώμενα που θα διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοινώνει ο δήμος «κάθε γωνιά του δήμου μετατρέπετε σε εστία παραγωγής πολιτισμού […] Ιδιαίτερα σήμερα με τη συνεχή επιδείνωση της οικονομίας ο πολιτισμός μπορεί να αποτελεί μια «έξοδο» διαφυγής, μια δύναμη που θα μας εμπνεύσει και θα μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε στις επερχόμενες δυσκολίες».

Ειδικότερα, στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την ελληνική μουσική σκηνή, νέα παιδιά με ενδιαφέρουσες προτάσεις, παραστάσεις του καραγκιόζη για τα παιδιά, «Street Mode» γιορτή νεολαίας με φεστιβάλ γκράφιτι, καθώς και ανοικτές εκδηλώσεις  σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Το πλήρες πρόγραμμα βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του δήμου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Διακοπή ρεύματος αύριο στο ΔΔ Τριλόφου


Διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη, στο ΔΔ Τριλόφου τις ώρες 07:30 - 9:00 και 13.30 - 15.00, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Θέρμης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ανοίγει η αυλαία των 18ων Μερκούρειων στο δ. Νεάπολης Συκεών


Έξι μοναδικές θεατρικές παραστάσεις θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από αύριο, Τρίτη, το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των 18ων Μερκούρειων που θα διεξαχθούν στο δήμο Νεάπολης Συκεών. Πρόκειται για το ετήσιο αφιέρωμα στην πολυαγαπημένη Μελίνα Μερκούρη. 

Συγκεκριμένα, από αύριο Τρίτη 21 Αυγούστου ως και τις 30 Αυγούστου το δημοτικό θέατρο «Μάνος Κατράκης» θα φιλοξενήσει τέσσερα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, Ρούμελης, Βέροιας, Ιωαννίνων) και τα δημοτικά θεατρικά σχήματα της Νέαπολης και των Συκεών. 

Η αυλαία ανοίγει αύριο στις 9 το βράδυ με το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας που θα παρουσιάσει το έργο του Μολιέρου «Γιατρός με το στανιό». Ακολουθούν, την ίδια πάντα ώρα οι παραστάσεις: «Ο επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης (22/8), «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας (23-24/8), «Μανδραγόρας» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (25/8), «Λιολά» από το θεατρικό εργαστήρι «Θέσπις» του δήμου Νεάπολης Συκεών (28/8) και «Ενός λεπτού σιγή» από το δημοτικό θέατρο Συκεών (30/8). 

«Με τη φετινή διοργάνωση των 18ων Μερκούρειων στέλνουμε το μήνυμα της αντίστασης στην απαισιοδοξία και την ηττοπάθεια. Η Μελίνα έδωσε το σύνθημα της επανάστασης, σήμερα ο θεσμός των Μερκούρειων μετεξελίχτηκε σε φιλοσοφία και τρόπο ζωής. Ο πολιτισμός και ειδικότερα το θέατρο είναι φως. Αυτό το φως καλούμαστε να μεταλαμπαδεύουμε διαρκώς», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης στην παρουσίαση του ετήσιου αφιερώματος.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Χωρίς νερό αύριο για 7 ώρες η Χαριλάου


Χωρίς νερό θα μείνει αύριο, από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, η Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), θα πραγματοποιηθούν εργασίες, λόγω διαρροής σε αγωγό ύδρευσης επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα 57, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στην υδροδότηση.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ξεκινάει το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών του δ. Δέλτα

Περισσότεροι από 500 μουσικοί θα φιλοξενηθούν από τις 23 έως τις 26 Αυγούστου στο δήμο Δέλτα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Πέμπτη 23 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο Σίνδου, ενώ στον ίδιο χώρο –και την ίδια ώρα- την Κυριακή 26 του μηνός θα πραγματοποιηθεί και η τελετή λήξης. Λίγο νωρίτερα στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση στους δρόμους της Σίνδου με παρέλαση των μουσικών σχημάτων σε πρωτότυπους σχηματισμούς. 

Επιπλέον, το 15ο διεθνές φεστιβάλ συνδέεται για ακόμη μια χρονιά με το περιβάλλον και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνουν παράλληλες ενέργειες με στόχο την ενημέρωση των πολιτών. Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Αμπελόκηποι: Αιματηρή απόπειρα ληστείας σε ίντερνετ – καφέ


Δύο άτομα τραυματίστηκαν αργά χτες το βράδυ κατά τη διάρκεια ληστείας σε ίντερνετ - καφέ στην περιοχή των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη. Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν το συνεργό του. 

Οι δύο δράστες μπήκαν στον κατάστημα κρατώντας ο ένας πιστόλι και ο άλλος μαχαίρι και απείλησαν πελάτες και υπαλλήλους προκειμένου να αφαιρέσουν τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο. Ένας από τους υπαλλήλους καθώς και πελάτες αντέδρασαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή κατά τη διάρκεια της οποίας ο ένας από τους ληστές πυροβόλησε με το πιστόλι που κρατούσε. 

Από τη σφαίρα τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι ο 44χρονος υπεύθυνος του καταστήματος ενώ κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε με μαχαίρι και άλλος ένας 39χρονος υπάλληλος. Οι δύο τραυματίες είναι εκτός κινδύνου ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 26χρονο και αναζητούν το συνεργό του.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com