Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στο Μετρό


Δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι βάλλουν με ανακοίνωση του σωματείου τους κατά των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, καταγγέλλοντας τους για «επαναστατική γυμναστική» και αντιπροτείνουν να αναληφθεί δράση για την οργάνωση «πανελλαδικής απεργίας διαρκείας». 

Νεάπολη-Συκιές: Από αύριο οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Από αύριο στις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και μέχρι την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν την αίτηση τους οι δικαιούχοι γονείς που έχουν επιλεγεί για τη συμμετοχή των παιδιών τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, Στρ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ - Πληροφορίες: 2313 313190, 2310 671100 (εσωτ. 160).

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Φίλυρο: Για σχεδόν 4 ώρες «χάρισε» το αυτί του ο δήμαρχος στους πολίτες

Συνεχίζεται αύριο το πρόγραμμα των συναντήσεων


Συνεχίστηκε χθες στο Φίλυρο η πρωτοβουλία των ανοιχτών συζητήσεων του δημάρχου με τους πολίτες του δήμου με τίτλο «Συζητώ με το δήμαρχό μου», στο κατάμεστο από κόσμο ΚΑΠΗ. Ο δήμαρχος απάντησε σε ερωτήσεις και προτάσεις των πολιτών σε μια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, η οποία ξεκίνησε στις 7 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Κορδελιό: Αύριο η εκδήλωση για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα

Εκδήλωση με θέμα «Νεανική Επιχειρηματικότητα, καινοτομία και τοπική αυτοδιοίκηση» διοργανώνεται αύριο στις 7 μ.μ. στο Θεματικό Πάρκο Νεολαίας του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου (οδός Παπαδιαμάντη 1 με Κατσαντώνη, Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού). Την εκδήλωση οργανώνουν ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου και το Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Μετ΄ εμποδίων η λειτουργία των δικαστηρίων


Εκατοντάδες υποθέσεις στα ποινικά και τα πολιτικά δικαστήρια της Θεσσαλονίκης αναβλήθηκαν και σήμερα εξαιτίας της πανελλαδικής κινητοποίησης των δικαστικών λειτουργών, που αντιδρούν στις μισθολογικές περικοπές.

Καλαμαριά: Ένταση στο Καραμπουρνάκι

Το χώρο όπου γίνεται προσπάθεια ανοικοδόμησης κτίσματος σε οικόπεδο – «φιλέτο» μπροστά στη θάλασσα στο Καραμπουρνάκι, στην Καλαμαριά, έχουν αποκλείσει κάτοικοι της περιοχής που διαμαρτύρονται για την οικοδόμηση του παραλιακού μετώπου. 

Θεσσαλονίκη: Πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου και διήμερο χαμηλών τιμών στα καταστήματα

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας


Την «πόρτα» της εξόδου από το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης θα δουν το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα και μηχανάκια καθώς οι δρόμοι θα «ανήκουν» αποκλειστικά σε πεζούς και ποδηλάτες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

ΑΠΘ Μobile: Εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά από το Αριστοτέλειο


Μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία για «έξυπνα» κινητά, η εφαρμογή «ΑΠΘ Μobile» όπως ονομάζεται, καθιστά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο με αντίστοιχη ψηφιακή εφαρμογή για «smartphones». Επίσης, έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία ο «mobile web» δικτυακός τόπος m.auth.gr για χρήση από οποιοδήποτε «έξυπνο» κινητό, ενώ υπάρχει μέριμνα και για την πρόσβαση ατόμων με αισθητηριακές αναπηρίες.

«Γέφυρα» συνεργασίας Θεσσαλονίκης-Κολωνίας


Οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του δήμου Κολωνίας και του δήμου Θεσσαλονίκης, που το 2013 γιορτάζουν τα 25 χρόνια της αδελφοποίησης τους, επισημάνθηκαν στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος της γερμανικής μεγαλούπολης, Χανς-Βέρνερ Μπαρτς (Hans-Werner Bartsch) με την αντιδήμαρχο Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντών της Θεσσαλονίκης, Μαρία Πασχαλίδου.

Θεσσαλονίκη: Από σήμερα η 11η έκθεση Τεχνολογίας του 6ου γυμνασίου

Το Μπιγκ Μπεν, μία σεληνιακή βάση, έναν ρωσικό ναό, γέφυρες και ιγκλού κατασκεύασαν μαθητές


Το Μπιγκ Μπεν φτιαγμένο από ξυλάκια, ένα ιγκλού από φελιζόλ, όπως επίσης και το Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, ένα παραμυθένιο εργοστάσιο σοκολάτας, έναν ρωσικό ναό, μία πολιορκητική μηχανή, ένα χιονοδρομικό κέντρο, μία πλαζ και πολλές ακόμη εντυπωσιακές κατασκευές θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν όσοι επισκεφτούν την 11η έκθεση Τεχνολογίας του 6ου γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

«Άγιος Παύλος»: Ταλαιπωρία ασθενών λόγω αποχής γιατρών από την εφημερία



Αναστάτωση δημιουργήθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» το οποίο σήμερα εφημερεύει, λόγω αποχής από την εφημερία των γιατρών οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα. Οι ασθενείς που δεν είχαν ενημερωθεί για την κινητοποίηση των γιατρών αναγκάστηκαν να απευθυνθούν στο συνεφημερεύον νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ενδεχόμενο να κλείσει το νοσοκομείο «Παναγία»



Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παναγία» εκφράζοντας την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να κλείσει το νοσηλευτικό ίδρυμα και καταγγέλλοντας την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. «Το «Παναγία» ήταν το μοναδικό νοσοκομείο του ΙΚΑ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.