Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Δ. Νεάπολης-Συκεών: Από Δευτέρα κλείνουν δρόμοι για ασφαλτοστρώσεις


Σε κλείσιμο οδών και ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες του δήμου Νεάπολης-Συκεών σταδιακά από την ερχόμενη Δευτέρα προχωρούν τα συνεργεία προκειμένου να εκτελεσθούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Το έργο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του μεγάλου προγράμματος οδοποιίας που υλοποιεί ο δήμος στο σύνολο των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων, με το συνολικό προϋπολογισμό να αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης την ερχόμενη εβδομάδα θα επεκταθούν στη δημοτική ενότητα Αγίου Παύλου και συγκεκριμένα στις κεντρικές οδούς Ελ. Βενιζέλου και Λεωφόρου Όχι, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί επί 48ωρο με εξαίρεση την κίνηση των αστικών λεωφορείων και των οχημάτων κοινής ωφέλειας (ΕΚΑΒ, πυροσβεστικής, κλπ), ενώ κυκλοφοριακή ρύθμιση θα απαιτηθεί και για την εκτέλεση εργασιών στη δημοτική ενότητα Νεάπολης. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:
•Η Ελ. Βενιζέλου, στα όρια της ΔΕ Αγ. Παύλου με το δήμο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστή από τις 7 μμ της Δευτέρας 20 Αυγούστου έως τις 7 πμ της Τετάρτης 22 Αυγούστου από τα φανάρια της Επταπυργίου με Ανθέων έως και την πλατεία Αγ. Αναργύρων (Άνω Πόλη).
•Η Λεωφ. Όχι στη ΔΕ Αγ. Παύλου θα παραμείνει κλειστή από τις 7 πμ της Τετάρτης 22 Αυγούστου έως τις 7 πμ της Παρασκευής 24 Αυγούστου από το ύψος της Ακροπόλεως (Άνω Πόλη) έως τη διασταύρωσή της με την οδό Ελ. Ζωγράφου.
•Η Αγαθουπόλεως στη ΔΕ Νεάπολης θα παραμείνει κλειστή από τις 7 πμ της Παρασκευής 24 Αυγούστου έως τις 7 πμ του Σαββάτου 25 Αυγούστου από το ύψος της οδού Λαγκαδά μέχρι την οδό Π. Τσαλδάρη.

«Πρόκειται για προγραμματισμένες εργασίες που έπρεπε να γίνουν προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στους δρόμους αυτούς και να ενισχυθεί η ασφαλής κίνηση των οχημάτων. Επιλέχθηκε ο καταλληλότερος χρόνος ώστε η ταλαιπωρία εποχούμενων και πεζών να είναι η μικρότερη δυνατή», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ντίνος Ζωγόγιαννης, ζητώντας ταυτόχρονα την κατανόηση των οδηγών και πολιτών.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Πυρκαγιά σε μάντρα αυτοκινήτων στο δρόμο Θέρμης-Πολυγύρου

Φωτιά ξέσπασε στις 17:20 σε μάντρα με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, στο δρόμο Θέρμης - Πολυγύρου, λίγο πριν τη Νέα Ραιδεστό, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Στο σημείο επιχειρούν 4 πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

180 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στο δήμο Παύλου Μελά


Εκατόν ογδόντα νέες θέσεις εργασίας διάφορων ειδικοτήτων (εργάτες, οδηγοί, χειριστές κλπ) αντιστοιχούν στο δήμο Παύλου Μελά, στο πλαίσιο του διαγωνισμού εργασίας κοινωφελούς χαρακτήρα μέσω της ΓΣΕΕ. Ο διαγωνισμός αφορά συνολικά 1.062 θέσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι 11 ημέρες, από 17 έως και 27 Αυγούστου. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν την πρόσκληση (για αναλυτική περιγραφή θέσεων, ειδικοτήτων, δικαιολογητικών, προϋποθέσεων συμμετοχής, κριτηρίων επιλογής), τα έντυπα των αιτήσεων καθώς και τις οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου.

Παράλληλα, με επιπλέον προσωπικό για την περίοδο υποβολής αιτήσεων ο δήμος Παύλου Μελά δέχεται δημότες για πληροφορίες: 
-Στο ισόγειο του δημαρχείου: Καραολή και Δημητρίου 1, στη Σταυρούπολη (2313.302.827, 2313.302.828 και 2313.302.860, 08:00 - 13:00).
-Στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου: Λήμνου 2 & Καζαντζίδη γωνία, στη Νικόπολη (λεωφορείο 34, στάση Παλαιλόγου 1), τηλέφωνο: 2310.020.160.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Το έργο «Αγγέλα Παπάζογλου» στο δημοτικό θέατρο Κήπου



Την Κυριακή 19 Αυγούστου 2012, στις 21:00, θα παρουσιαστεί στο δημοτικό θέατρο Κήπου το έργο «Αγγέλα Παπάζογλου», από το Θέατρο «Μεταξουργείο», με την Άννα Βαγενά. Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922 – 2012). 

Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Λάμπρος Λιάβας, ο οποίος έχει και την ευθύνη της μουσικής επιμέλειας και η Άννα Βαγενά, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Μάριος Σπηλιόπουλος, ενώ στο ρόλο της αναγνώστριας συμμετέχει η Γιασεμί Κηλαηδόνη.

Η επιλογή του κειμένου έγινε από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης». Η «Αγγέλα Παπάζογλου», θεωρείται μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων δώδεκα ετών και έχει παρουσιαστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Οι κριτικοί του θεάτρου την χαρακτήρισαν «μάθημα ιστορικής μνήμης», «παρακαταθήκη πατριωτισμού» και «ρεσιτάλ γεμάτο Ελλάδα».

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 17 ευρώ για το κανονικό και στα 12 ευρώ για τους μαθητές, τους φοιτητές, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τους πολύτεκνους. Ισχύουν εισιτήρια του ΟΓΑ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Στη Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2007-2013»

Η απασχόληση και η ανεργία στους νέους στο επίκεντρο της συνάντησης

Ο δήμος Δέλτα θα φιλοξενήσει από τις 23 έως τις 26 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη τους εκπροσώπους του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2007 – 2013» με διακριτικό τίτλο «Ενίσχυση της ανάπτυξης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αειφόρου Στρατηγικής 2020». 

Η τέταρτη κατά σειρά συνάντηση των εταίρων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Αυγούστου στις 10 το πρωί στο συνεδριακό κέντρο Σίνδου, όπου θα συζητηθούν θέματα και καλές πρακτικές που αφορούν την απασχόληση και την ανεργία των νέων, καθώς και δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω του Ευρωπαϊκού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, δράσεων σχετικών με το περιβάλλον. 

Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο ιταλικός φορέας «Unioni Dei Communi Talassa» και συμμετέχουν -εκτός από το δήμο Δέλτα- οι πόλεις: Sadovo από τη Βουλγαρία, Zakopane από την Πολωνία, Tintareni από την Ρουμανία, Sveti Nikole από την πΓΔΜ, Pajares de Adaja από την Ισπανία, Postira από την Κροατία, Carnicava και Mersrags από τη Λετονία καθώς και η κοινότητα Αγρός από την Κύπρο. 

«Θα φιλοξενήσουμε 50 εκπροσώπους από εννέα χώρες. Δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, επιχειρησιακούς παράγοντες και εκπροσώπους νέας γενιάς και θα συζητήσουμε για το περιβάλλον και την απασχόληση. Παράλληλα, θα τους ξεναγήσουμε στα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής και στη Βεργίνα», δήλωσε ο δήμαρχος Δέλτα Γιώργος Γλώσσης.

Μετά τη λήξη του προγράμματος το 2013 θα ακολουθήσει η αδελφοποίηση των πόλεων που συμμετέχουν σ' αυτό και η δημιουργία δικτύου συνεργασιών. 

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Εξιχνιάστηκαν 30 διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη



Ένας 39χρονος Έλληνας διαρρήκτης που είχε... αδυναμία σε αποθήκες διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη φέρεται ως ο δράστης 21 κλοπών. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία ο δράστης παραβίαζε τις αποθήκες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του διαβιβάστηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος άλλων 11 ατόμων, εννιά Γεωργιανών και δύο Ελλήνων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν από τα τέλη του 2010 έως και το έτος 2011, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, οχτώ διαρρήξεις διαμερισμάτων και ενός φαρμακείου, αφαιρώντας χρυσαφικά, κοσμήματα, τιμαλφή και διάφορες ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Λήστευε με την απειλή σύριγγας


Ληστεία με «όπλο» μία σύριγγα διέπραξε νεαρός άνδρας, 21 ετών, ο οποίος έπεσε τελικά στα χέρια των αστυνομικών. Ο συλληφθείς λήστεψε αρχικά χθες το πρωί με την απειλή της σύριγγας έναν 33χρονο, από τον οποίο αφαίρεσε μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό. Το περιστατικό συνέβη μέσα στους χώρους του ΑΠΘ. Λίγες ώρες αργότερα, κι έπειτα από αστυνομικές αναζητήσεις, ο δράστης συνελήφθη. Όπως διαπιστώθηκε, κατά το τελευταίο 3μηνο είχε διαπράξει άλλες τρεις ληστείες με τον ίδιο τρόπο στην περιοχή γύρω από το ΑΠΘ και εντός των χώρων του Ιδρύματος, αρπάζοντας από τα θύματά του χρυσές αλυσίδες με σταυρούς και διάφορα άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com