Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Ένας χρόνος Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης


Σχεδόν ένα χρόνο πριν, 300 μετανάστες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προχώρησαν σε απεργία πείνας διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Πενήντα από αυτούς, που βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη, χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια. Μια ομάδα αλληλέγγυων υγειονομικών στάθηκε στο πλευρό τους και φρόντισε να καλύψει ένα μεγάλο κενό: Να παρέχει περίθαλψη σε ανθρώπους που είναι ανασφάλιστοι είτε γιατί δεν έχουν πόρους είτε επειδή δεν βρίσκονται νόμιμα στη χώρα.

Νέο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Μάντσεστερ από την Easyjet


Την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Μάντσεστερ ανακοίνωσε η βρετανική low cost εταιρεία Easyjet. Η εταιρεία πραγματοποιεί ήδη δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το Βερολίνο, το Μιλάνο, το Λονδίνο και τη Βασιλεία, ενώ το νέο δρομολόγιο θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2013.

Άρπαξαν χρηματοκιβώτιο από βενζινάδικο στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης

Χρηματοκιβώτιο που περιείχε 12.700 ευρώ άρπαξαν τα ξημερώματα άγνωστοι από κατάστημα υγρών καυσίμων κοντά στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε, οι δράστες μπήκαν στο κατάστημα που εκείνη την ώρα δεν λειτουργούσε, σπάζοντας τη τζαμαρία κι αφού «ξήλωσαν» το χρηματοκιβώτιο, το «φόρτωσαν» σε όχημα με το οποίο εξαφανίστηκαν.

Θεσσαλονίκη: Ξεπέρασαν τις 2.000 οι παραγγελίες προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στο Δ. Νεάπολης - Συκεών


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διάθεση προϊόντων (λάδι, ρύζι, αλεύρι, πατάτες, κρεμμύδια, φασόλια, φακές) απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, στο πλαίσιο του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» του δήμου Νεάπολης-Συκεών για φτηνά και ποιοτικά προϊόντα, η οποία ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι εργασίες του Μετρό στον Πατρίκιο


Ένα ακόμη κατασκευαστικό μέτωπο άνοιξε στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Στο χώρο του σταθμού «Πατρίκιος» μέσα σε ένα διήμερο, χθες και σήμερα, κατεδαφίστηκαν τα κτίσματα που έχουν απαλλοτριωθεί, στη συμβολή των οδών Μαρτίου και Σόλωνος.

Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση κλοπών οχημάτων

Δικογραφία σε βάρος 21χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως προέκυψε από τις 28/4 έως τις 4/7/2012, είχε διαπράξει συνολικά 11 διαρρήξεις οχημάτων. Ο δράστης αφαιρούσε από τα οχήματα έγγραφα, αντικείμενα, μικρά χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Στη Βουλή το θέμα του ΚΤΕΛ και του ΟΑΣΘ


Στη Βουλή μεταφέρεται το θέμα του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) που πρόκειται να σταματήσουν να εκτελούν δρομολόγια λόγω οικονομικής ασφυξίας και έλλειψη ρευστότητας. Ο βουλευτής ΝΔ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας κατέθεσε σήμερα ερώτηση για την εξαιρετικά δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συγκοινωνίες της πόλης.

Θεσσαλονίκη: Φτιάχνουν τη δική τους... Βουλή στο ΑΠΘ


Την δικιά τους... Βουλή φτιάχνουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης! Από τις 1 εώς 4 Μαρτίου θα διεξαχθεί στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου το πρώτο συνέδριο προσομοίωσης των διαδικασιών της Βουλής των Ελλήνων.

Τουλάχιστον 800 οικογένειες για στήριξη στα Παιδικά Χωριά SOS

Στη Θεσσαλονίκη η ημερίδα με θέμα «Κοινωνία σε κρίση-κοινωνία αλληλεγγύης»


Τα οικονομικά προβλήματα «σπρώχνουν» πολλές πολύτεκνες οικογένειες για βοήθεια στα Παιδικά Χωριά SOS, ενώ αυξάνεται και το ποσοστό των οικογενειών της μεσαίας τάξης που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Θεσσαλονίκη: Εικόνες και γεύσεις της Δυτ. Μακεδονίας στη Philoxenia


Με τις γεύσεις των γλυκών του κουταλιού από το Βελβεντό, των κρασιών του Αμυνταίου και της Σιάτιστας και του κρόκου Κοζάνης θα υποδέχεται τους επισκέπτες του το περίπτερο της Δυτικής Μακεδονίας στην 28η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 25 Νοεμβρίου.