Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Μπουτάρη με Παπανδρέου και αρχηγούς κομμάτων από τα βαλκάνια



Με αρχηγούς σοσιαλιστικών κομμάτων των βαλκανικών χωρών τους οποίους συνόδευε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να τον επισκεφθούν συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Οι βαλκάνιοι σοσιαλιστές ηγέτες βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη προκείμενου να συμμετάσχουν σε συνάντηση ηγετών Σοσιαλιστικών Κομμάτων των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης με αντικείμενο την προετοιμασία των πολιτικών θέσεων τους για την περιοχή, ενόψει του συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα γίνει τέλη Αυγούστου στη Νότια Αφρική.
Κατά τη συνάντηση στο δημαρχείο που έγινε σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας όπως η διαμόρφωση του νέου πολιτικού σκηνικού που προκαλούν οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς επίσης το μέλλον και η πορεία της ευρωπαϊκής προοπτικής για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σε τι αναφέρθηκε ο δήμαρχος  
Ο κ. Μπουτάρης στο πλαίσιο των εκπεφρασμένων θέσεων της δημοτικής αρχής για την εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης ανέφερε τη βούληση των αρχών και των παραγωγικών δυνάμεων της πόλης για συνεργασία και κοινή συμμετοχή σε πρωτοβουλίες που αφορούν την επιχειρηματικότητα, τις πολιτιστικές δράσεις και τον Τουρισμό. 
Επίσης αναφέρθηκε στα χρονικά σημεία-σταθμούς στα επόμενα χρόνια για τη Θεσσαλονίκη (στις φετινές επετειακές εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, στο 2013, έτος αφιερωμένο στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο και στη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας το 2014) προσκαλώντας τους βαλκάνιους ηγέτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και πρόσθεσε:
«Οι προσπάθειες μας ως δημοτική αρχή συγκλίνουν στο να αναδείξουμε την χαμένη πολυπολιτισμική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης. Οι λαοί των βαλκανίων δεν είμαστε απλώς εταίροι όπως το αντιλαμβάνονται οι ευρωπαίοι στο πλαίσιο μιας οικονομικής ένωσης, αλλά μέλη μιας αδελφότητας δεμένοι με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αίματος. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και σημαντικά αναδεικνύοντας την περιοχή μας σε καταφύγιο ειρήνης και δημιουργικότητας».

Τι δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου
Στις πρωτοβουλίες του δήμου Θεσσαλονίκης να αλλάξει η εικόνα της πόλης και να εφαρμοστεί στην πράξη ένα δημιουργικό πνεύμα αλλαγής και καινοτομίας αναφέρθηκε, από τη μεριά του, ο Γιώργος Παπανδρέου. Συμφώνησε με τη θέση του δημάρχου ότι «και οι πόλεις μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο» σημειώνοντας ότι η συνεργασία των κρατών -παρά τις όποιες διαφορές ανακύπτουν κατά διαστήματα- ειδικά στην περιοχή των βαλκανίων είναι βασικό στοιχείο ώστε να αποκτήσουν ενωμένα ισχυρή φωνή.
Επιπλέον πρόσθεσε: «Η Θεσσαλονίκη, όπως είπατε, είναι μια από τις βασικές πόλεις της περιοχής και εσείς ως δήμαρχος το έχετε δείξει αυτό. Όταν είμαστε κατακερματισμένοι γινόμαστε πιόνια στη σκακιέρα των μεγάλων δυνάμεων. Αν όμως μπορούμε να βρισκόμαστε μεταξύ μας, αυτό θα μας δώσει την ελπίδα και την προοπτική που θέλουμε. Να αναδείξουμε τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η περιοχή μας».

Που εστίασαν οι βαλκάνιοι αρχηγοί κομμάτων
Οι βαλκάνιοι ηγέτες σοσιαλιστικών κομμάτων, από την πλευρά τους, συμφώνησαν στην επιτακτική ανάγκη συνεργασίας και κοινής στρατηγικής των χωρών της ευρύτερης περιοχής σε ζητήματα οικονομικού ενδιαφέροντος, σημειώνοντας ότι οι συνθήκες επιβάλλουν να αναζητηθούν καινοτόμες πρωτοβουλίες και υπό την αιγίδα των κυβερνήσεων οι επιχειρηματικές δυνάμεις της ευρύτερης περιοχής να συνεργαστούν στενά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.
Αναφερόμενος στην ιδιαιτερότητα της Θεσσαλονίκης ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας και ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπόρις Τάντιτς, τόνισε τους ιστορικούς δεσμούς όλων των βαλκανικών λαών με την πόλη που εκτός τα τουριστικά και επιχειρηματικά της θέλγητρα βρίσκεται πολύ κοντά στην βαλκανική γειτονιά και γέννησε τους Θεσσαλονικείς Αγίους των Σλάβων, Κύριλλο και Μεθόδιο.
  
Ποιοι παρευρέθησαν στη συνάντηση
Παρόντες στη συνάντηση, εκτός από τους προαναφερόμενους, ήταν και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, o γενικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λούις Αγιάλα, ο σύμβουλος του προέδρου της Σερβίας, Γιόβαν Ράτκοβιτς, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Μαυροβουνίου και ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Μίλο Τζουκάνοβιτς.
Παραβρέθηκαν επίσης ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, πρώην δήμαρχος Τιράνων, Έντι Ράμα, ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Ταουλάντ Μπάλ, ο σύμβουλος του προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Α. Φουγκα, ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Κόμματος Σοσιαλδημοκρατών, Γκιόργκι Αναστάσοβ, η αντιπρόεδρος του Βουλγαρικού Κόμματος Σοσιαλδημοκρατών, Ιγκλίκα Ιβάνοβα, ο αντιπρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, Γκιόργκι Πιρίνσκι, η γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Νεβένα Αλεξίεβα, η αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Ρουμανίας και ευρωβουλευτής, Κορίνα Κρετού, η γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ, Πωλίνα Λάμψα και ο ειδικός σύμβουλος του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Νίκος Ζιώγας.
Ακολούθως ο κ. Μπουτάρης παρέθεσε, ως είθισται, γεύμα στον πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και στους ηγέτες Σοσιαλιστικών Κομμάτων των βαλκανικών χωρών.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από συνταξιούχους


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της υγείας καθώς και για τις περικοπές στις συντάξεις πραγματοποίησαν το πρωί συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης μπροστά στα γραφεία του ΙΚΑ.
«Η κατάσταση είναι απελπιστική. Το ΙΚΑ δεν έχει γιατρούς, μόνο άδεια κτίρια, το ίδιο και τα νοσοκομεία. Στο ΙΚΑ Αμπελοκήπων που πήγαμε ήταν άδειο, από τους τέσσερις ορόφους μόνο στο ισόγειο είχε κόσμο. Στα νοσοκομεία δεν έχουν αναλώσιμα, ούτε καν τρόφιμα. Στο ΑΧΕΠΑ οι μισές από τις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι κλειστές. Αν πάθει κάποιος κάτι, ζήτημα είναι αν θα μπορέσει να επιβιώσει. Τα φάρμακά μας πρέπει να τα πληρώνουμε λόγω των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων στους φαρμακοποιούς. Και λόγω των περικοπών στην φαρμακευτική δαπάνη θα φτάσουμε να πληρώνουμε το 100% του κόστους των φαρμάκων», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Κορδελιό-Εύοσμος: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από τους Γιατρούς του Κόσμου


Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις προσεχείς μέρες οι άποροι, οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι πολίτες στη δημοτική ενότητα Ελευθερίου - Κορδελιού. Τη δράση θα στελεχώσουν οι Γιατροί του κόσμου με την υποστήριξη των Ελληνικών Πετρελαίων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων θα υλοποιηθεί τις εξής μέρες και ώρες:
Την Τετάρτη 18 Ιουλίου στις 17:30 θα βρίσκονται στην συνοικία της Διαλογής, μπροστά από τον Ιερό Ναό Τίμιου Σταυρού, την Τρίτη 24 Ιουλίου στις 9.30 και την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 17:30 θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην πέμπτη Συνοικία, μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Τέλος την Πέμπτη 26 Ιουλίου στις 9.30 θα είναι εγκατεστημένοι στο Συνοικισμό των Ρομά που βρίσκεται άνωθεν της περιφερειακής οδού.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Τριήμερο εκδηλώσεων στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη


Με τριήμερο εκδηλώσεων θα γιορτάσουν ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη και η αντιδημαρχία Πολιτισμού τον Πολιούχο της Πυλαίας, Προφήτη Ηλία και διοργανώνουν τα «ΠΥΛΑΙΩΤΙΚΑ 2012» .
Την Τετάρτη 18/7/2012 και ώρα 20:30 στο πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο θα διοργανωθεί γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα και τα χορευτικά συγκροτήματα τμημάτων του δήμου, ενώ την Πέμπτη, ώρα 21:00, θα διοργανωθεί μεγάλη λαϊκή συναυλία με τον τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα και την ορχήστρα του στην αυλή του πέτρινου πολιτιστικού κέντρου. Μαζί του θα τραγουδήσει και η Ζωή Παπαδοπούλου.
Την Παρασκευή στις 19:00 το απόγευμα θα γίνει η περιφορά της εικόνας του Προφήτου Ηλία και στη συνέχεια στις 21:00 θα ξεκινήσει από το πρ. δημαρχείο Πυλαίας παρέλαση χορευτικών σχημάτων, η οποία θα καταλήξει στο πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο όπου θα γίνει το πατροπαράδοτο έθιμο της περιοχής «το μοίρασμα του ατζεμ πιλαφ» από τις γυναίκες του ΚΑΠΗ που θα το μοιράσουν σε όσους θα παραβρεθούν στις εκδηλώσεις.
Το μεγάλο λαϊκό παραδοσιακό γλέντι θα συνεχιστεί με χορούς και τραγούδια. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο


Συνελήφθη χθες μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 58χρονος ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούν τρεις αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών και 5 μηνών για φορολογικές παραβάσεις και μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Αμπελόκηποι: Σύλληψη τριών ατόμων για κατοχή ναρκωτικών



Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης δύο 27χρονοι ημεδαποί και μία αλλοδαπή ηλικίας 22 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «περί ναρκωτικών».
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 10/07/2012 στην περιοχή των Αμπελοκήπων συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μικρόδεμα κάνναβης βάρους 3,6 γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την ανωτέρω ποσότητα την προμηθεύτηκε λίγη ώρα νωρίτερα από συνομήλικο του, παρουσία και της 22χρονης αλλοδαπής.
Οι ανωτέρω εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν λίγο αργότερα, ενώ στην κατοχή και στην οικία του 27χρονου προμηθευτή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 202 γραμμαρίων, 1 δενδρύλλιο κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 2 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του και το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη για 8 κλοπές


Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 38χρονος το χρονικό διάστημα από το Μάιο έως το Δεκέμβριο του 2011 εισήλθε σε οκτώ ανασφάλιστα οχήματα (αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορείο) από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών.
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για τα κουνούπια



Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι συνδυασμένες παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας και επίγειας ακμαιοκτονίας που ξεκίνησαν στις αρχές Ιουνίου στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Την περασμένη εβδομάδα  πραγματοποιήθηκαν επίγειοι ψεκασμοί στα ρέματα της Τούμπας, της Μαλακοπής και της Τριανδρίας, ενώ κατά την τρέχουσα εβδομάδα γίνονται οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις σε νοσοκομεία, φρεάτια και κοινόχρηστους χώρους σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, σε συνεργασία με εξειδικευμένα εργαστήρια γίνονται αναλύσεις δειγμάτων κουνουπιών και πιθανών ειδών φορέων – δεικτών σπονδυλωτών (κοτόπουλων) για την παρουσία του ιού του Δυτικού Νείλου, ώστε σε περίπτωση που διαπιστωθεί παρουσία του ιού οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των πολιτών να είναι άμεσες.
Για την αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων ο δήμος Θεσσαλονίκης ενημερώνει  τους δημότες ότι λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή χωρίς χρέωση (800 11 244 244), στην οποία μπορούν να καλούν όταν διαπιστώνουν αυξημένη όχληση κουνουπιών.
Επίσης, οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικό με τα μέτρα πρόληψης για την καταπολέμηση των κουνουπιών από τους χώρους υποδοχής του δημαρχιακού μεγάρου (Βασ. Γεωργίου 1), καθώς και από τα περίπτερα ενημέρωσης (info kiosk) του δήμου που βρίσκονται στην πλατεία Αριστοτέλους στη συμβολή με την οδό Μητροπόλεως και στην Καμάρα.  


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/