Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την συναυλία – αφιέρωμα στον Μητροπάνο

Ξεκίνησε σήμερα η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία – αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, που θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, με πρωτοβουλία των ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης και με στόχο την ενίσχυση των μελών τους που έχουν πρόβλημα διαβίωσης.
«Ο Δημήτρης Μητροπάνος που έφυγε τόσο ξαφνικά από κοντά μας θα είναι παρών στη μεγάλη αυτή συναυλία, αφού όλοι οι δημοφιλείς καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στη σκηνή θα ερμηνεύσουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες του και τραγούδια από τις σπουδαιότερες δισκογραφικές δουλειές του», αναφέρει ανακοίνωση του δήμου. Στη συναυλία θα πάρουν μέρος οι καλλιτέχνες: Στέλιος Διονυσίου, Γιώργος Κατσαρός, Βαγγέλης Κορακάκης, Γιάννης Κότσιρας, Γιάννης Μηλιώκας, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Δημήτρης Μπάσης, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης και Διονύσης Τσακνής. Τους τραγουδιστές θα συνοδεύσει η 12μελής ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου.
Εισιτήρια προπωλούνται από σήμερα σε όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου, στο δημαρχιακό μέγαρο και στα εκδοτήρια της Πλατείας Αριστοτέλους.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Επίσχεση εργασίας από τους ειδικευόμενους γιατρούς του «Γ. Παπανικολάου»

Αποχή από τα καθήκοντά τους, κατά το πρωινό ωράριο της γενικής τους εφημερίας (8.00 – 15.00) και επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», οι οποίοι ζητούν να τους καταβληθούν δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες τους από τον Μάρτιο.
Οι ειδικευόμενοι γιατροί υποστηρίζουν ότι αδυνατούν να βγάλουν το πρόγραμμα του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό και καταγγέλλουν ελλείψεις σε υλικά, αλλά και τις πρόσφατες αποφάσεις του Δ.Σ. του νοσοκομείου για μείωση των κλινών (κατά περίπου 150) και κλείσιμο κάποιων κλινικών (π.χ. Β’ Παθολογική, Β’ Καρδιολογική κλπ). Όπως επισημαίνουν, το αγαθό της δημόσιας υγείας γίνεται πλέον επισφαλές για τους ασθενείς. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου (νοσηλευτές, τεχνικοί), οι οποίοι είτε δεν έχουν πληρωθεί για τις βάρδιες και υπερωρίες τους από τον Μάρτιο ή δεν παίρνουν τα ρεπό τους.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Το πρώτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Θεσσαλονίκη

Μια 71χρονη από τα Διαβατά είναι το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα, που εμφάνισε συμπτώματα πριν από λίγες μέρες, υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων στο νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων (πρώην Λοιμωδών), επιβεβαιώθηκε ότι προσβλήθηκε από τον ιό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης.
Με το περιστατικό αυτό, τα διαπιστωμένα κρούσματα στη χώρα μας αυξήθηκαν στα 18, ενώ σε μια ασθενή η μετάδοση έγινε μέσω μετάγγισης μολυσμένου αίματος. Η 67χρονη γυναίκα νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της Αθήνας. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι το πρώτο διαγνωσμένο κρούσμα στη χώρα μας στο οποίο ο ιός μεταδόθηκε με αυτόν τον τρόπο. Εξάλλου, όπως εξηγούν οι λοιμωξιολόγοι, η μετάδοση μέσω μετάγγισης είναι εξαιρετικά σπάνια, λόγω της πολύ σύντομης διάρκειας παραμονής του ιού στο αίμα. Η ασθενής είναι βαριά ανοσοκατασταλμένη και έχει ιστορικό πολλαπλών μεταγγίσεων.
Δυο θάνατοι, 18 κρούσματα
Τα διαγνωσμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 18, μετά τα τρία τελευταία που διαγνώστηκαν προχτές, ενώ δυο ασθενείς κατέληξαν. Στις δεκατέσσερις περιπτώσεις, οι ασθενείς εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα -εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή και οξεία χαλαρή παράλυση- και τέσσερα κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις, με βασικό σύμπτωμα τον πυρετό.
Μέχρι χτες, έξι ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου πήραν εξιτήριο, τρεις δε χρειάστηκε να νοσηλευτούν, άλλοι τέσσερις εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε απλούς θαλάμους κλινικών και τρεις σε ΜΕΘ.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com