Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Δήμος και εθελοντές στην εκστρατεία για καθαρές παραλίες



Τη συμμετοχή του στην εκστρατεία «Καθαρές παραλίες χωρίς αποτσίγαρα» ανακοίνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της προώθησης περιβαλλοντικών δράσεων, την Τετάρτη 18 Ιουλίου από τις 11.00 έως τις 15.00.
Η δράση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και τη διεθνή εταιρεία καπνικών προϊόντων JT International (JTI) περιλαμβάνει τη διανομή ατομικών σταχτοδοχείων άμμου και τη συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου στο γυάλινο περίπτερο ενημέρωσης του δήμου (Info Kiosk) στην πλατεία Αριστοτέλους, καθώς και στην κεντρική είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου.
Οι εθελοντικοί καθαρισμοί ακτών στην Ελλάδα που συντονίζει για 20 συνεχόμενα χρόνια στη χώρα μας η HELMEPA και στους οποίους συμμετέχει ενεργά και ο δήμος Θεσσαλονίκης, αναδεικνύουν ως πολυπληθέστερα απορρίμματα στις ελληνικές ακτές τα αποτσίγαρα με ποσοστό 59,9%.
Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελευθέρων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε ότι «το πρόβλημα των στερεών απορριμμάτων όχι μόνο δεν περιορίζεται τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά ταλανίζει και απειλεί τα σπάνιου πλούτου και ομορφιάς θαλάσσια και παράκτια οικοσυστήματα της πατρίδας μας, αλλά και παγκοσμίως. Παράλληλα όμως, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός πως ολοένα και περισσότεροι πολίτες διαφόρων ηλικιών και επαγγελμάτων ανταποκρίνονται και κινητοποιούνται σε συλλογική δράση απέναντι σε ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα της εποχής μας. Οι εθελοντές δίνουν ένα παράδειγμα ευαισθησίας και ευθύνης, παράδειγμα ιδιαίτερης συμβολικής αξίας στη δύσκολη εποχή που διανύουμε».



Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για χρέη προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες πρωινές ώρες στη Θεσσαλονίκη 45χρονος ημεδαπός για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ως διαχειριστής - νόμιμος εκπρόσωπος και ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 582.752,18 ευρώ για το χρονικό διάστημα 31 Δεκεμβρίου του 2007 έως 31 Ιανουαρίου φέτος.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Διαγωνισμός φωτογραφίας - Θεσσαλονίκη: Όψεις και προοπτικές μιας πόλης


Διαγωνισμός φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος με θέμα «Θεσσαλονίκη: Όψεις και προοπτικές μιας πόλης». Η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχών είναι η 15η Οκτωβρίου 2012 και η περίοδος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για το κοινό θα διαρκέσει από τις 16 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δυο κατηγορίες: Στην πρώτη ανήκουν οι φοιτητές οποιουδήποτε ακαδημαϊκού ιδρύματος της Ελλάδας ή του εξωτερικού και στη δεύτερη οι επαγγελματίες ή ερασιτέχνες φωτογράφοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας.
Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των φοιτητών θα είναι μια χρηματική αμοιβή των 500 ευρώ, καθώς και το πρώτο βραβείο για την κατηγορία των επαγγελματιών – ερασιτεχνών. Το δεύτερο και τρίτο βραβείο ανεξαρτήτου κατηγορίας θα είναι μια ετήσια συνδρομή στο πρόγραμμα σεμιναρίων του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης 2012 – 2013. Ακόμη, η επιτροπή θα απονείμει τιμητικά βραβεία και σε όσους καταλάβουν την τέταρτη, την πέμπτη και την έκτη θέση, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία εντάσσονται.
Για περαιτέρω πληροφορίες καθώς και για τους όρους τους διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: http://contest.ihu.edu.gr/.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή δάσκαλος που ασελγούσε σε μαθήτριές του

Σε κάθειρξη 14 ετών καταδικάστηκε δάσκαλος μουσικής από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες της πρώτης τάξης του δημοτικού.Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κάτω των 14 ετών κατά συρροή, ενώ το δικαστήριο τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θύματά του είχαν πέσει κατά το 2009 δύο μαθήτριες ηλικίας έξι ετών ολοήμερου δημοτικού σχολείου της δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο μουσικός που κρατείτο μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης στις φυλακές της Τρίπολης φέρεται ότι τουλάχιστον τρείς φορές ασέλγησε σε βάρος των δύο μαθητριών του.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μία εκ των μαθητριών αποκάλυψε στη μητέρα της τα όσα συνέβαιναν στη διάρκεια του μαθήματος, ενώ στη συνέχεια τα θύματα μίλησαν και σε παιδοψυχολόγο. Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι η καταγγελία είναι ψευδής. Δεν έπεισε όμως το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο. Μετά την καταδίκη του επέστρεψε στις φυλακές.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/